L. Rac 50.
D. Egri 77.
2:0
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

17.06.2023 17:00

14.kolo, Moravskoslezský | 1.A třída sk. B, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Stonava potěšila slavící diváky vítězstvím na Jablunkovem


Branky


50. L. Rac , 77. D. Egri
6

Stonavští si mohli již v poklidu užít poslední domácí zápas v 1.A třídě. Ze zápasu se Spartakem Jablunkov si odnesli tři body.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Skvělá návštěva v první poločase šance neviděla

První Stonava si zajistila postup do Krajského přeboru již v předposledním kole na hřišti Stonavy. Zhruba 212 diváků si tak mohlo užít zasloužené oslavy a domácím borcům za celou sezónu poděkovat. Na trávníku ale neviděli stabilního člena základní sestavy dvacetiletého Davida Seriše. kterého na hřišti nahradil Miroslav Koďousek. První poločas toho příliš nepřinesl. Hrálo se převážně mezi oběma vápny. Mírně aktivnější byli stonavští, vážnější příležitost si přes jablunkovský blok ovšem nepřipravili. Spartak, který ještě mohl mít motivaci přeskočit Lučinu a skončit na jedenáctém místě, hrál velice tvrdě a hrozil především z brejků. které často končily na stabilní domácí obraně. Atmosféra z tribun či spíše ochozů tak byla tím nejzajímavěším vjemem první půle. Tu sudí Novák ukončil za bezbrankového stavu.

Po rozích se prosadili Rac a Egri

To hlavní tak na fanoušky čekalo ve druhém dějství. Do něj naskočili oba týmy beze změn, domácí ovšem s motivací potěšit početnou návštěvu. To se jim nakonec povedlo 50. minutě. Doposud pevná jablunkovská obrana v čele s velezkušeným brankářem Holbojem povolila hostům standardní situaci. Z těch je lídr tabulky v letošní sezóně obzvlášť nebezpečný, což potvrdil i nyní. Rohový kop si na přední tyči našel v hloučku těl našel Lukáš Rac a krásně umístěnou hlavičkou překonal bezmocného Holboje - 1:0. Od té doby držela Stonava otěže utkání pevně pod kontrolou. V 69. minutě se dostal na hřiště Egri a o osm minut později se stal hrdinou. Totožná šance jako při první gólu byla k vidění v 77.minutě. Rohový kop byl kopnut na zadní tyč, kde nejvýš ze všech vyskočil právě David Egri. Pětadvacetiletý hráč umístil svou hlavičkou k Holbojově právé tyči a navždy se zapsal do historie stonavského fotbalu jako poslední střelec v 1.A třídě - 2:0. O dvanáct minut později sudí Novák ukončil utkání a dal prostor domácím oslavám. Kapitán Tomáš Mančár tak mohl převzít trofej pro vítěze 1.A třídy sk.B a pomalu přemýšlet o další sezóně, kterou budou stonavští poprvé v historii hrát v Krajském přeboru.



Ohlasy k zápasu


SK Stonava
Richard Beneš, trenér: Pocity jsou to pěkné, protože když se postoupí z jakékoli soutěže, ať už to jsou mládežníci nebo dospělí fotbalisté, tak je to vždycky pro ty hráče i funkcionáře něco emotivního, že to dokázali, je to pocit takového štěstí. Na tu další sezónu se musí manšaft posílit na každém postu, protože ta soutěž je rychlejší, kvalitnější. Za další bude reorganizace v roce 2024/2025, takže se může stát, že z toho krajského přeboru bude padat třeba šest manšaftů, takže náš úkol bude, abychom skončili do desátého místa, hráli pěkný fotbal a bavili diváky. (zdroj: polar.cz)




Sestavy


SK Stonava
V. Pecha [-] - M. Ruisl [-] , T. Mančar [-] , P. Šiška [-] , M. Koďousek [-] , M. Folwarczny [-] , L. Graňák [-] , L. Němec [-] (69. D. Egri [-] ) , P. Kloda [-] (60. P. Adamczyk [-] ) , M. Šiška [-] (82. F. Jančo [-] ) , L. Rac [-]

1. FK Spartak Jablunkov
B. Holboj [-] - M. Szotkowski [-] (70. S. Wojtas [-] ) , A. Skupien [-] , T. Nieslaník [-] , P. Raszka [-] (51. D. Byrtus [-] ) , R. Szmek [-] , M. Hupka [-] , P. Czudek [-] , A. Karch [-] , J. Puczok [-] (85. M. Bojko [-] ) , J. Świerczek [-]

Počet diváků: 212. Rozhodčí: NOVÁK Dominik - JURYGÁČEK René, REVAJ Jakub.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip experta: výhra domácích

Stonava si nebude kazit oslavy postupu a jednoznačně vyhraje.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích