M. Dušík 37. (vl.)
A. Liberda 40. (p.)
2:2
(2:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

11.06.2023 17:00

26.kolo, Moravskoslezský | 1.A třída sk. B, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

SESTŘIH: Bystřice si doma se Starým Městem rozdělila body


Branky


37. M. Dušík (vl.) , 40. A. Liberda (p.) - 57. T. Baran , 83. D. Papaj
5

V nedělní dohrávce 26.kola se proti sobě postavila mužstva třetí Bystřice a sedmého Starého Města. I přes velký tlak domácích nakonec hosté dokázali z horké bystřické půdy urvat alespoň bod.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Skóre otevřel Dušík, z penalty zvyšoval Liberda

Do fotbalového stánku v Bystřici nad Olší si našlo cestu zhruba padesát fanoušků. Ti mohli sledovat aktivní vstup do utkání ze strany domácích. Hned po dvanácti minutách se ocitl ve větší šanci Králíček. Ten si naběhem mezi obránce našel míč na kraji vápna. Z úhlu však trefil jen hostujícího brankáře Smolíka, který jeho pokus vyrazil na roh. Ve 22. minutě se na levé straně uvolnil bystřický Pilch. Jeho střelu vyrazil Smolík pouze před sebe, jenže následnou dorážku dokázal jeden ze staroměstských obránců zblokovat. Hosté působili na hřišti utahaně a fyzicky bystřickým nestačili. I přesto si nevědomky vytvořili ojedinělou šanci, když po dlouhém míči před Kreželokovu bránu jeden ze staroměstských útočník trefil míč tělem. Jeho teč orazítkovala pouze břevno. Ve 37. minutě bystřičtí už své diváky rozjásali. Martinčík našel na pravé straně rozběhnutého Králíčka, který třetím dotekem nastřelil naslepo míč před Smolíkovu klec. Míč si po krátkém letu nešťastně srazil do vlastní sítě obránce hostí Martin Dušík - 1:0. Netrvalo to ani tři minuty a bystřičtí fotbalisté dostali příležitost k navýšení svého vedení. Po krásné narážce se ocitl tváří v tvář Smolíkovi Pilch. Domácí hráč byl ovšem sražen ještě před tím než stačil celou akci zakončit, a tak byl sudí Matula nucen nařídit pokutový kop. Ten bezpečně proměnil Aleš Liberda a zvýšil náskok svého týmu na 2:0. Do poločasu mohl vedení navýšit ještě Pilch. Svou šancí ale pohrdl a v koncovce poločasu poslal míč vysoko na bránu. Do šaten tak oba soupeři odešli za stavu 2:0 pro Bystřici.

Navrátilec Papaj dokázal v závěru skóre srovnat

Pro druhý poločas musel své svěřence trenér hostí Vojkovský nutně probrat z letargie. O oživení hry se měl pokusit teprve osmnáctiletý Žiga, který na hřišti nahradil o rok staršího Davida Supíka. Do druhé půle však vstoupili opět lépe domácí. Hned po pár minutách dostali příležitost v podobě přímého kopu Martinčíka. Ivan Martinčík se rozhodl nestřílet přímo na bránu a míč raději poslat do pokutového území na teč. A málem se vyplatilo. Jeho tečovaný pokus ovšem s velkými potížemi nakonec Smolík zkrotil. V následujících minutách se hra odehrávala spíše ve středu hřiště. Změna přišla zhruba pětapadesáte minutě, když hosté dostali z lavičky pokyn vysunout své napadání až k domácím obráncům a ztížit jim tak rozehrávku. Aktivní přístup krátce na to přinesl své první ovoce. V 57. minutě využili staroměstší váhavé rozehrávky bystřické obrany a dostali míč až do pokutového území. Tam si míč našel nejlepší střelec hostí Tomáš Baran a střelou k tyči rozvlnil síť za Kreželokovými zády - 2:1. Za nedlouho se mohli dostat do dvoubrankového trháku opět domácí. Martinčík našel dlouhým pasem za obranou Baduru, ten dokázal míč z první poslat na branku. Trefil ale pouze dobře postaveného Smolíka. Smolík odchytal proti Bystřici velmi dobrý zápas. Asi v 70. minutě vychytal jak střelu Buryana, tak i následnou dorážku Badury. Hostům se povedlo druhé střídání zápasu. Papaj na hřišti nahradil Vojkovského a za pět minut již mohl oslavovat. Přihrávku středem mu hosté dokázali protečovat do běhu. V souboji jeden na jednoho s bystřickým brankářem se už Daniel Papaj nemýlil - 2:2. V závěru ještě mohli oba týmy zvrátit zápas na svou stranu. Rusz a Zbořil ovšem nezakončili ideálně a body se tak po remíze 2:2 dělily.

 

Sestřih utkání:

zdroj: youtube.com/@ondrejkrezelok9074



Ohlasy k zápasu


TJ Bystřice
Ondřej Kreželok, brankář: Poslední ligové utkání se Starým Městem skončilo a vypadalo obdobně jako to na Lučině. Po většinu času jsme měli hru pod kontrolou, v poločase vedli o dva góly. Bohužel jsme opět neproměnili dost možností na rozhodnutí duelu a hosté opět dokázali v závěru srovnat.

První SC Staré Město
Martin Vojkovský, trenér: V opět hodně kombinované sestavě jsme nastoupili na půdě třetího týmu tabulky s cílem zopakovat výkon z minulého utkání. To se nám však v prvním poločase vůbec nepovedlo, vypadalo to jako kdyby hráčům došla fyzička, bylo to ospalé s mnoha chybami v kombinaci a tak není divu, že to v půli bylo 2:0 pro domácí. Po pauze se náš výkon zlepšil a vstřelená branka Tomášem Baranem ještě více nabudila hráče v touze bodovat. V závěru se nám povedlo střídání, když se po zranění vrátil na hřiště Dan Papaj, který srovnal stav utkání na 2:2. Nakonec jsme mohli odjíždět s třemi body, kdyby střídající dorostenec Adam Zbořil mířil o centimetry níže, trefil tak pouze břevno. Doufáme, že v posledním zápase sezóny předvedeme daleko lepší výkon a rozloučíme se s fanoušky výhrou. (zdroj: prvni-sc.cz)



Sestavy


TJ Bystřice
O. Kreželok [-] - F. Buryan [-] , R. Badura [-] , J. Pilch [-] , L. Baron [-] , J. Rusz [-] , D. Kantor [-] (82. J. Staniek [-] ) , A. Liberda [-] (52. J. Opluštil [-] ) , D. Králíček [-] , I. Martinčík [-] , D. Heczko [-]

První SC Staré Město
D. Smolík [-] - P. Vyvial [-] , M. Dušík [-] , D. Supik [-] (46. R. Žiga [-] ) , O. Šimek [-] , O. Vojkovský [-] (78. D. Papaj [-] ) , L. Boček [-] (80. A. Zbořil [-] ) , V. Kaňok [-] , T. Baran [-] , D. Forch [-] , L. Pavela [-]

ŽK: 81. D. Kantor .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: MATULA Sebastián - KOLARSKÝ Michal, PETROŠ Radim.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip experta: výhra hostů

Tip: výhra domácích