Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

17.06.2023 17:00

14.kolo, Moravskoslezský | Ostrava - město | Okresní přebor, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Václavovice se se sezonou rozloučily búrem v síti Šenova a skončily na děleném, horším čtvrtém místě za Dolní Lhotou


Branky


4

Václavovice mohly při jakési konstelaci fotbalových veličin a velké porci náhody ještě skončit třetí, ale to by se v malebné Dolní Lhotě musel udát zázrak, jak o tom ve stejnojmenné písni zpívá Jarek Nohavica. Bůh se ovšem v údolí Lhoty nezjevil a domácí si na svém domácím teritoriu smlsli nad zoufalým béčkem Vratimova. Ten skončil v celkovém zúčtování za soutěžní ročník na desátém místě a dvakrát zrovna nepřesvědčil. Následující řádky budou ale o mači Václavovic s Šenovem.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Vyhecovaná mužstva ne sebe nastoupila jako na nože

Prvních deset minut úvodní časti hry bylo neatraktivně opatrných, až to jednoho diváka na tribuně václavovického stánku nemohlo bavit. Fotbal se začal hrát až po uplynutí této časové dávky. Iniciační část ovšem předznamenala to, že Šenovští nebudou chtít dát svoji kůži lacino, neboť od prvního osobního souboje dávali velmi demonstrativně najevo, jak tvdou mají hostující odchovanci fyzickou školu. Hosté chodili Václavovickým do těla opravdu nekompromisně, ale všechno se vedlo v duchu fair play. Hráči Šenova chtěli na závěr aktuálního ročníku všem dokázat, že se se svým herním pojetím chtějí při závěrečném bilancování ještě na poslední chvíli zařadit do lepší poloviny toho, co bylo v předchozích deseti měsících viděno na stadionech klubů ostravského přeboru. Brzy však následovalo převzetí iniciativy domácích plejerů snažících se přihlásit se k přednímu kvartetu po finálním pohledu na tabulku. Budoucnost prokázala, že se jim to nakonec podařilo. Brankostroj odstartovala minela šenovského gólmana Pilcha. Ten ve 27. minutě školácky podběhl z rohového kopu odcentrovaný míč a pro osamoceného Habernala už nebylo neřešitelnou misí dopravit zblízka míč do téměř prázdné kasy. Další úsek hry toho až do konce prvního poločasu moc nepřinesl a hráči se do odpočinkových útrob v ne zrovna luxusních kabinách odebrali s myšlenkami, že každé z mužstev může se zápasem po změně stran ještě něco udělat. Jednogólový deficit ve fotbale pranic neznamená a Petr Pospíchal, slavný to ligový trenér ještě za hluboké totality, se nechal ve své aktivní trenérské kariéře pověstně slyšet, že fotbal zkrátka nemá logiku. Jeho replika do dnešních dnů nepředstavitelně zlidověla a obě zúčastněné jedenáctky ji mohly mít na paměti, když se vyloudali po přestávce směrem ke středovému kruhu.

Čtyři fíky a byl konec. U moře se mějte fajn, za dva měsíce zase na značkách

Od začátku druhé půle už tempo jasně diktovali domácí hráči Václavovic. Po ukázkové akci, jako z bible pro začínající zelenáče, se po ose Tomis-Schovajsa narodil v pořadí druhý gól utkání. Pilch si mohl hlavu ukroutit, ale Václavovice akci sehrály jako ze žurnálu. Bude asi nošením sov do Atén, pokud by v tomto shrnutí nepadlo jméno strašáka defenzivních bloků všech václavovických klubových protivníků, a sice Karla Biely. Opět se zapsal do listiny střelců a jeho branka znamenala odskok na rozdíl markantních tří branek. Dalšími úspěšnými střelci byli, nejprve nositel spíše hokejového jména Bednář, aby jej posléze v samém závěru gólově doplnil, pro změnu, nositel uměleckého jména Vojtek. Chlapci svými zásahy korunovali závěr nepříliš dramatického představení obou celků, jelikož druhý poločas už bylo hrou spíše na jednu branku. Václavovice, všechna čest, končí čtvrté, Šenov uzavřel své působení v právě skončeném ligovém ročníku na sedmém místě. Šenovští jdou zlatou střední cestou, jednou ano, jednou ne. Václavovice mají konstantnajší výkonnostní trajektorii. Teď hurá k moři a za dva měsíce zase v plné polní. 



Ohlasy k zápasu


TJ SOKOL Václavovice
Lukáš Ometák, trenér Václavovic: Nebyl to příliš koukatelný fotbal. Dohromady není moc o čem vypravovat.

SK Šenov
Petr Klimša, trenér Šenova: Rozhodčí byli nejslabším článkem utkání, nebudu se raději vyjadřovat.



Sestavy


TJ SOKOL Václavovice
J. Tomis [-] - F. Holečko [-] , Z. Bednář [-] , J. Berta [-] , K. Biela [-] , F. Lajčok [-] , M. Schovajsa [-] , F. Desať [-] , O. Habernal [-] , P. Pojezdala [-] , J. Stavinoha [-] (46. L. Vojtek [-] )

SK Šenov
O. Pilch [-] - J. Smetana [-] , T. Nguyen [-] , M. Murgaš [-] , M. Vedlich [-] , D. Burkert [-] , M. Račko [-] , R. Beránek [-] , T. Franek [-] , D. Ringoš [-] (76. M. Petroš [-] ) , M. Niniczka [-]

ŽK: 43. R. Beránek .
Počet diváků: 300. Rozhodčí: LEŠKO Martin - DULÍNEK Róbert, HRABEC Ondřej (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Jan Grossmann

Expert: Adam Langer
Tip experta: výhra domácích

Derby bude jednoznačně pro domácí Václavovice.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích