1:3
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

22.04.2023 16:00

19.kolo, Moravskoslezský | Ostrava - město | Okresní přebor, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Dolní Lhota letos poprvé padla, doma s Markvartovicemi umřela na standardky


Branky


4

Fotbalisté Dolní Lhoty v letošním kalendářním roce poznaly, jak hořce chutná porážka. Premiantovi z Markvartovic podlehla na domácím hřišti o dvě branky. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Ve Lhotě se nehrála kopaná, ale skutečný fotbal

K zápasu proti sobě nastoupily dva fotbalové soubory, jež v každém utkání chtějí rozdávat fotbalovou radost a gólový smích. Dolnolhotští se sice svými skvělými výkony zasadily o takovou podobu tabulkového přepychu, že už se letos nemusí děsit strašáka sestupu, ale když jste pátí, a máte na dohled nejlepší, chcete zkrátka výš, a možná i do vybranější společnosti o soutěž prestižnějších klubů či tělovýchovných jednot. Na pořadu sobotního slunečného dne ale byl prozatím stanovený cíl menší a dílčí, výhrou alespoň přenocovat na čtvrtém místě místo Koblova, kterého v neděli čeká zápas na hřišti Brušperka. Domácí výběr v sobotu rozhodně nechtěl být velkorysým hostitelem a body by si nejraději ponechal sám pro své možné postupové účely na konci ligového ročníku. O motivaci tak měli domácí postaráno, a vítězem duelu bylo 150 diváků došlých se v teplém počasí podívat na na jaře famózně hrající Lhotu. V časovém úseku prvních pětadvaceti minut byli jasně lepší domácí obranobijci ze. První půlhodina tak nesla charakter zahazování jasných tutovek Dolnolhotských. Nebýt výborného Hájka v bráně domácích, bylo by to v polovině úvodního dějství už minimálně o tři góly ve prospěch domácích. Buďto precizním způsobem uhránil Markvartovické od pohromy strážce tří tyčí, nebo míč mířil těsně mimo po utěšených střelách hostujících plejerů. V 35. minutě ale předvedl minelu po standardní situaci gólman domácích fotbalistů Braun. Tomu po rohovém kopu proletěl balón pod rukama a jemnou tečí konečky svých prstů jej nešťastník dané chvíle prodloužil pouze na hlavu do prázdné brány pohodlně zakončujícího Neuwirtha. Forward jeho kvalit se v takových situacích mýlí jen velmi výjimečně, a ke smůle domácího celku tohle nebyl ten případ. Zbytek poločasu už nebylo k vidění žádné větší fotbalové pozdvižení a oba mančafty se rozešly nejtěsnějším možným rozdílem, kterého může být ve fotbale dosaženo. Jednobrankové průběžné vedení markvartovických čutálistů ovšem zavdávalo do začátku druhé pětačtyřicetiminutovky více než nadějný příslib pokračujícího útočného fotbalu z obou stran.

Dolní Lhotu srazil další gól ze standardky. De facto bylo po zápase

Jeden gól nic neznamená, jako by si řekli domácí útočníci v úvodu druhého poločasu. Byli aktivní a bylo na nich vidět odhodlání dopracovat se k remízovému gólu. Neléčenou slabinou se ale v utákní s aktuálním lídrem ukázaly být standardní situace. Po jedné z nich padl i druhý gól do sítě domácích. Rychlonohý Marián Klos ve vzduchu vystihl idální timing a nechytatelně se hlavou opřel do míče. S takovým zakončením nemohl nic dělat spolehlivě chytající Braun, jenž kapituloval podruhé v utkání. Následovala 80. minuta a Markvartovice přidaly třetí gól. Milovníci fotbalových křížovek asi už předem uhádli tajenku, jakým způsobem gól padne, pokud se tak stane. I do třetice si Markvartovičtí pomohli přímým volným kopem. Kožené slunce s trajektorií země-vzduch vtipně umístil po adresném centru od rohového praporku hostující Pěntka. Domácím vykřesal jen drobnou jiskru jakési naděje v samotném závěru Michal Žídek. Na nějaký zázračný obrat už ale nezbýval čas ani síly. Lhota ve vzájemném sportovním měření sil se současným hegemonem společné soutěže nezklamala. Markvartovickým neumožnila vstřelit gól ze hry, ale tři špatně vyřešené standardní situace znamenají první letošní prohru dolnlohotských hráčů. Domácí zůstávají pátí, hosté potvrdili průběžný primát a jdou si dál bezhlavě za postupem do vyšší soutěže.



Sestavy


TJ Sokol Dolní Lhota
P. Braun [-] - J. Bedry [-] , J. Zeman [-] , T. Czolko [-] , M. Židek [-] - S. Čech [-] , O. Klapuch [-] , P. Bubík [-] , I. Lutso [-] - J. Juchelka [-] - J. Dedek [-]

TJ Sokol Markvartovice
T. Hájek [-] - J. Rzidký [-] , T. Krumpholz [-] , D. Tchuř [-] , J. Macák [-] , M. Pěntka [-] , P. Kremzer [-] (34. L. Neuwirth [-] ) , M. Klos [-] , K. Klos [-] , V. Horák [-] , P. Sedláček [-]

ŽK: 6. O. Klapuch - 39. T. Krumpholz .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: NĚMEC Martin - HANDLÍŘ Drahoslav, ČECHÁČEK Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Jan Grossmann

Expert: Radek Beránek
Tip experta: výhra hostů

Neváhal jsem příliš dlouho. Výhra hostů je na spadnutí.