Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

15.04.2023 16:00

18.kolo, Moravskoslezský | Ostrava - město | Okresní přebor, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Polanka odjíždí z Hulváků s půltuctovým rancem na cestu


3

Hráči ostravského Slovanu odčinili blamáž z minulého kola, revanšovali se domácím příznivcům a překvapivě si zchladili žáhu na Polance.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Fotbalové nadšení hostů zůstalo na úpatí Hulváckého kopce

Ostravané si chtěli na domácím hřišti napravit neslavnou reputaci z předešlého kola, kdy doma dostali od Václavovic šest gólů. Toto kolo ale ukázali, že mentalita týmu rozhodně nestojí na hliněných nohou. Tentokrát vsítili šest gólu na jaře se dobrými výkony prezentující Polance. Hostující výběr si věřil a zajížděl na půdu Ostravských se širokým kádrem. Minulé kolo se o velikonočních svátcích po domluvě s Petřkovicemi ligového kola nezúčastnil. O to hladovější po bodech byla Polanka toto kolo proti Slovanistům. Bohužel pro polanecké fotbalisty ale veškerý předzápasový entuziasmus zůstal uzamčený v šatních skříňkách určených pro hostující kluby. Na hřiště vstoupil apatický výběr, který místy působil, jako by se z jejich hráčů vytratila radost z fotbalu. Ostravané byli od úvodních minut na hřišti lepším mužstvem, a podle toho také vypadal obraz a průběh hry po celé první dějství. Hosté však v častých případech zvládali odpovídat na hru Slovanistů a vytvářeli si, když ne gólové, tak alespoň velmi slibné šance na vstřelení branek a otevření gólového účtu sobotního utkání. Brankáři na obou stranách ale podávali spolehlivé výkony a dokazovali svoji nepostradatelnost pro své mateřské kluby v této sezóně.

Osudová chyba mladého gólmana rozhodla zápas

Druhá půle měla první čtyři minuty své existence podobný charakter hry jako první pětačtyřicetiminutovka. Potom se ale stala situace, kterou si bude na jaře jindy skvělý gólman hostů ještě dlouho vyčítat. Na brankře Polaneckých mířila od jednoho ze spoluhráčů malá domů. Mladá naděje ale předvedla málo vídaný zkrat. Místo odkopnutí míče do bezpečí nebo založení konstruktivního útoku od vlastní brány si totiž gólman nechal hrací předmět doklouzat do své blízkosti s úmyslem vzít jej do rukavic. Na pravidla z fotbalových učebnic si však vzpomněl proklatě pozdě, a když chtěl hrát balón nohou, na poslední chvíli se u něj objevil domácí Ciesarik. Polanecký gólman nestačil uklidit balón mimo ohrožení a ve spěchu napálil nohy atakujícího forwarda. Míč se od něj odrazil až za záda nešťastného brankáře. Tento gól šel jasně za mladým strážcem tří tyčí, ačkoli před dvěma ligovými koly byl právě on vyhlášen hráčem víkendu. Tenhle moment se stal klíčovým pro celé utkání a domácí dalšími třemi góly Ciesarika definitivně zlomili odpor opařených hostů. Ke čtyřem brankám snového Ciesarika se přidaly ještě dva góly Žitňanského. Polanka nehrála do prvního gólu vůbec špatně a se soupeřem držela víceméně sportovní krok. Její trpělivá hra se však ve druhé poločase sesypala jako domeček z karet po hrubém kiksu brankáře Kreibicha. Následovalo otevření gólových stavidel ze strany domácích. Polanka má týden na to, aby se z drtivé prohry oklepala a za týden na hřišti Vratimova přesvědčila všechny, že se jednalo pouze o jednorázový výkonnostní kolaps, který si pro zbytek ligového ročníku vybrali na půdě Ostravských.



Sestavy


TJ Slovan Ostrava
F. Sleczka [-] - D. Koukal [-] , D. Oleš [-] , T. Bagi [-] , M. Vidlák [-] , D. Trunkát [-] , D. Valder [-] , M. Videnka [-] , L. Ciesarik [-] , J. Paulovič [-] , M. Kubinec [-]

FK SK Polanka nad Odrou B
O. Kreibich [-] - J. Štefek [-] , P. Tichý [-] , J. Matušek [-] , F. Kristofory [-] , M. Pračikov [-] , P. Stehlík [-] , R. Langer [-] , P. Renner [-] , P. Cirkl [-] , R. Javorský [-]

ŽK: 37. D. Oleš , 62. L. Ciesarik - 30. M. Geleta , 57. M. Pračikov .
Počet diváků: 34. Rozhodčí: ČECHÁČEK Jan - PODRAZA Jaroslav, HERMAN Pavel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Jan Grossmann

Expert: Jan Dybalík
Tip experta: výhra hostů

Polanka je na koni, nesleze z něj ani po zápase se Slovanem. Tři body si připíší hosté.