4:3
(4:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

15.04.2023 16:00

18.kolo, Moravskoslezský | Ostrava - město | Okresní přebor, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Přestřelka na posledním škvárovém hřišti v republice vyzněla lépe pro domácí Hrušov


Branky


5. P. Hudeček , 26. R. Holub , 36. M. Duda , 45. M. Duda - 12. V. Jirka , 72. P. Duda , 73. P. Duda
3

Fotbalová přestřelka s hokejovým výsledkem dává tušit, že zápas mezi Hrušovem a Pustkovcem nabízel drama až do poslední minuty. Šťastnějšími byli nakonec domácí fotbalisté, kteří se tak vítězstvím v utkání "o šest bodů" posunuli výše do klidnějších vod ligové tabulky.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První půlka prostřela švédské stoly fotbalových lahůdek

V prvním poločase mezi otloukánky letošního ročníku bylo k vidění mnoho nádherných fotbalových akcí. Ačkoli se někteří hráči hostujícího výběru obávali, že se před existenčním zápasem na půdě Jiskry budou hromadit omluvenky svěřenců ve službách Pustkoveckých, nestalo se tak. Naopak, k údivu mnohých zástupců hrušovské kopané se hostující družina dopravila v počtu, jaký bývá pro daný tým každotýdenním standardem. Řady Hrušovanů na rozdíl od protistrany značně prořídly a chvílemi to vypadalo, že snad soupiska nebude čítat dostatečný počet hráčského materiálu k zápasu o bytí a nebytí s beznadějně posledním Pustkovcem. Bafuňáři domácího výběru si nedlouho před úvodním výkopem pohrávali s myšlenkou nasadit veterány, ale od ideje se nakonec upustilo. Do zbraně tak byli vedením povoláni mladí elévové spadající ještě do věkové kategorie dorostenců. Utkání bylo od začátku svižné a všech dvaadvacet hráčů vzalo nadmíru zodpovědně svůj záměr odlepit se od nedůstojného dna ligové tabulky. Útoky se přelévaly z jedné strany na druhou a oko fotbalového diváka se naplno nasytilo pohlednou fotbalovou pastvou. O něco více ze hry objektivním měřítkem měli domácí. Uběhlo sotva pět minut z utkání a v pokutovém území byl sražen hrušovský Fedák. Jak bývá u Hrušovanů dobrým zvykem, exekuce se ujal sám postižený hráč. Pokutový kop však k velké deziluzi padesáti diváků kolem hrací plochy neproměnil a míč v síti neskončil. Ovšem ne na dlouho. Vyražený míč gólmanem Stárkem duchapřítomně dorazil do svatyně hostů hrušovský Hudeček. Neuběhlo ani deset minut a skóre bylo smírné. Chyba mladého stopera v kádru domácích vydatně pomohla Václavu Jíchovi, aby se dočkal druhého gólu ve dvou po sobě jdoucích zápasech. Snadnějších branek ve své dosavadní kariéře asi mnoho nedal. Potom se o slovo, a především o míč hlásili stále častěji Hrušované. Ještě nebyla v Pánu ani celá půlhodina mače, když hlavní sudí zapískal standardní situaci domácímu výběru z velmi slibné pozice. Potom se to stalo. Levonohý Jan Holub se postavil ke kulatému nesmyslu a s anatomickou přesností našel ve vápně hlavu číhajícího jmenovce Holuba. Ten bez servítek trknul do míče hlavou a nasměroval ho mimo dosah marně se natahujícího Stárka. Do konce úvodního dějství už to byla hra na jednu bránu. Dva výstavní góly Marka Dudy daly pečeť na poločasový výsledek 4:1. 

Pustkovec nesložil zbraně, zlepšenou hrou zadělal na pořádné drama

Jiskra vstoupila do druhé fáze vzájemného měření v podstatě se stejnou aktivitou, s jakou ovládla první půli. Nasazení jí však vydrželo jen přibližně něco kolem deseti minut. Poté už byl na hřišti vidět více Pustkovec nadechující se k velkému obratu. Klub z ostravské části Hrušov najednou začal kupit větší penzum chyb, které se ve sportu, kterým je kopaná, odpouští jen zřídkakdy. Nepřesné neadresné přihrávky a slabá střelba vrátily Pustkovec do utkání. Ačkoli postavení v tabulce mluví poměrně jasně, Pustkovec skutečně není tým na odpis, a když mu dá soupeř paběrující soupeř prostor, dokáže jej výběr kouče Nováčka využít takřka beze zbytku. Dva slepené góly Petra Dudy zkraje osmé desetiminutovky dávaly Pustkovci ještě moře času stihnout svůj zamýšlený obrat, či přinejmenším upravit skóre na nerozhodné. Hrušovští to měli v poslední dvacetiminutovce nahnuté, hráli si s ohněm a chvílemi s velkým štěstím odolávali pustkoveckým výpadům. Zdálo se, že gól je na spadnutí, že visí na tenoučkém vlásku, když se záhy ukázalo, že se motor zadřel také hostujícím. Ti se při spanilé cestě za vyrovnáním naprosto vydali, a svým sebeobětováním se dokonale vyčerpali. Motor by už nenatočili ani klikou. Příští kolo je čekají o třídu lepší Petřkovice na jejich hřišti. Pokud to Pustkovec myslí se záchranou v letošní sezóně vážně, bude muset jezdit po hýždích oba poločasy, nejen jeden. To totiž na letošního suveréna z Petřkovic dávno nestačí.



Sestavy


Jiskra MCHZ Ostrava Hrušov
M. Kadura [-] - Z. Demel [-] - M. Josefofský [-] , F. Dubnický [-] - J. Muržin [-] (30. M. Duda [-] ) , P. Hudeček [-] , D. Kurej [-] , D. Kozel [-] (20. R. Holub [-] ) , D. Fedák [-] , D. Pekara [-] , J. Mrázek [-]

TJ Sokol Pustkovec
J. Stárek [-] - L. Schulla [-] , P. Chadziandoniu [-] , A. Put [-] , M. Popiolek [-] , M. Mrnuštík [-] , J. Klvaňa [-] (10. V. Jirka [-] ) , M. Mroček [-] , D. Soukup [-] , D. Kravčík [-] (46. J. Kisztner [-] ) , P. Duda [-]

ŽK: 64. J. Mrázek - 61. M. Mroček , 79. J. Kisztner .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: Handlíř Drahoslav - HAVLÍK Přemysl, FRÝBORT Robert.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Jan Grossmann

Expert: Jan Dybalík
Tip experta: remíza

Pustkovec na jaře ještě nemá bod, Hrušov je jen těsně před ním. Oba jsou na chvostu a hraje se v Hrušově. Vychází mi z toho plichta.