V. Bystroň 10. (p.)
M. Vošvrda 82.
3:2p.
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

25.03.2023 15:00

15.kolo, Moravskoslezský | Ostrava - město | Okresní přebor, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Nádherný ofenzivní mač rozhodla až penaltová loterie. Petřkovice jsou novým lídrem tabulky


Branky


10. V. Bystroň (p.) , 82. M. Vošvrda - 36. M. Řezniček , 73. I. Pop
6

Petřkovice berou s Koblovem extra bod navíc díky vítězství na penalty. Šťastným vítězstvím si osedlali čelo ligové soutěže a na Markvartovice mají náskok jednoho bodu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Brzká penalta hosty na kolena nesrazila

Do zápasu vstoupili aktivněji domácí fotbalisté. Bezprostředně po úvodním hvizdu si vytvořili několik nadějných příležitostí. V prvních minutách měli více ze hry a aktivním napadáním donutili protivníka klást větší důraz na defenzívu. Na konci první desetiminutovky se petřkovickým hráčům podařilo vybojovat pokutový kop. Ten rozhodčí odpískal poté, co se na levé straně skvěle uvolnil Rostislav Bandy. Toho musel až za cenu nedovoleného zákroku v pokutovém území zastavit hostující obránce. K penaltě se postavil tradiční exekutor domácího výběru Vojtěch Bystroň, aby se za chvíli mohl společně radovat se svými spoluhráči. Zavěsil totiž neomylně. Po vedoucím gólu se Petřkovice zatáhly hlouběji na svoji půli hřiště a aktivitu převzal tým z Koblova. Ten se prezentoval svojí typickou hrou nakopávaných křižných balónů za obranu. Jeho pokusy byly ale vesměs platonické a žádnou vážnější příležitost si svým herním pojetím nevypracoval. Po zbytek prvního poločasu upřeli Koblované vysokou míru své pozornosti směrem dopředu. Tento nejspíš taktický plán se jim ale málem stal osudným, a to hned několikrát. Domácím se totiž otevírala čím dál více okénka soupeřově obraně. Četné výpady do rozhozených zadních řad Koblova ale nedokázali ani jednou využít. Tváří v tvář koblovskému brankáři zklamalo po sobě hned trio, možná kvarteto plejerů Petřkovic. Právě tolik jich šlo postupně v samostatném úniku na brankáře hostí. Ten ale pokaždé odolal. Při jednom individuálním úniku ho potom při střele z mírného úhlu zachránila branková konstrukce. V 36. minutě se hostům podařilo z ojedinělé šance vyrovnat. Utěšená diagonální přihrávka z větší vzdálenosti spadla milimetrovým způsobem mezi stopery Petřkovických. Levý obrance domácího celku nestačil míč zachytit a nositel fotbalového jména Řezníček vyrovnal na poločasových 1:1.

Druhá půle zcela v režii Petřkovic

Druhá půle byla spíše soubojová, než že by se hráči jedné či druhé strany předháněli ve fotbalových dovednostech. Druhých pětačtyřicet minut bylo opravdu lítým bojem o každý metr hrací plochy. Ryze fotbalové momenty se však z hrací plochy zcela nevytratily. Petřkovice demonstrovali svoji nespornou fotbalovou kvalitu mnoha nadějnými náběhy svých hráčů za soupeřovou obranu. Bohužel, z jejich pohledu, žádná taková akce neskončila vyloženou brankovou příležitostí. A protože platí staré okřídlené rčení nedáš-dostaneš, bylo s domácími zle, nedobře. Běžela 73. minuta, když hosté udeřili a otočili průběh utkání. Postaral se o to mladý Ivo Pop, který excelentní individuální akcí utekl stoperům, nasadil kličku brankáři a zakončil do opuštěné svatyně. Chvíle Petřkovic přišla až osm minut před koncem základní hrací doby. Do soupeřova vápna přiletěl míč z pravé strany, ale brankář předvedl nepříliš povedený zákrok. Letící míč pouze vyrazil před sebe. Tam už ovšem stál petřkovický kanonýr Vošvrda a bezprizorní míč poslal do zívající prázdné brány. Petřkovice tak srovnaly na prozatimních 2:2. To je ale výsledek, se kterým se v letošní sezóně Petřkovičtí za žádnou cenu nehodlají smířit. Jsou zápas od zápasu hladovější a jejich zápasový apetit je neukojitelný. Závěr tak opět patřil domácím. Ti měli řadu neuvěřitelných skrumáží před hostující brankou, ale ani jednou trma vrma neskončila gólem. Na výhru si proto museli počkat až do penaltového rozstřelu, kde už to bylo kdo s koho. Pokutové kopy dospěli až do šesté série, kde domácí svoji možnost proměnili. Následně lapil fantastický Šráček pokus hostujícího exekutora a poslal Petřkovice na první místo soutěžní tabulky.



Ohlasy k zápasu


FC Odra Petřkovice
"Do utkání jsme vstoupil dobře a druhý poločas jsme už byli jasně lepší" - Martin Blokša, Petřkovice:




Sestavy


FC Odra Petřkovice
J. Šráček [-] - J. Vančo [-] , R. Koval [-] , L. Kundrát [-] , M. Latocha [-] , D. Kotala [-] , J. Curus [-] , M. Blokša [-] , M. Václavík [-] , V. Bystroň [-] , R. Bandy [-] (77. M. Vošvrda [-] )

TJ Sokol Koblov
V. Ulmann [-] - J. Vrobel [-] , M. Brančík [-] , A. Turek [-] - M. Drastich [-] , M. Smajdor [-] , M. Jež [-] , M. Chovanec [-] , I. Pop [-] - L. Kaleta [-] , M. Řezniček [-] -

ŽK: 59. D. Kotala - 54. M. Smajdor , 80. I. Pop .
Počet diváků: 187. Rozhodčí: HERMAN Pavel - ŠIPLÁK Jan, NĚMEC Jaroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Jan Grossmann

Expert: Rostislav Chodinský
Tip experta: výhra domácích

Petřkovice potvrdí roli mírného favorita a Koblov přehrají.

Tip: remíza

Domácí prodají výhodu domácího teritoria. Můj dům, můj hrad bude hrát ve prospěch Petřkovic. Týmy se plácají v klidném středu tabulky, těžké tipovat.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích