0:2
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

26.03.2023 15:15

15.kolo, Moravskoslezský | Ostrava - město | Okresní přebor, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Markvartovice si výhrou na hřišti Slovanu berou zpět ligový trůn


Branky


49. K. Klos , 70. P. Kremzer
6

Fotbalisté Markvartovic si berou zpět vedení v soutěžní tabulce po výhře nad Slovanem Ostrava. Petřkovice se tak z vedení v tabulce radovaly pouze do nedělního večera. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Slovan si chtěl vyskočit na obra, odveta za podzim začala nadějně

Markvartovice v této soutěžní sezóně stále nepocítily hořkost porážky. Ostravský Slovan vstoupil do tohoto zápasu s velmi smíšenými pocity, neboť má ještě v paměti podzimní vzájemné měření sil. Tehdy na půdě v letošním ročníku suverénních Markvartovic přišel Slovan o výhru až v samotném závěru utkání. Po raném prvním gólu dokonce po drtivou většinu zápasu vedl, ale poslední dvacetiminutovku nezvládl a odcestoval s prázdnou. Tento zápas proto nechtěla Ostrava podcenit, ale smolný zápas byl stále v hlavách hráčů hluboce zakořeněný. Bylo to především na začátku velmi znát, protože do něj domácí hráči vstoupili s možná až nezdravým respektem vůči současnému hegemonu městského přeboru. Obraná řada hrála prim a hráči věděli, že cestu k bodovému úspěchu otevře jen zodpovědná obrana a absolutní dodržení taktických pokynů daných před zápasem. Na umělé trávě si ale domácí Slovan nebyl schopen vypracovat jakoukoli větší šanci. Snad jen na konci poločasu se gólman tréninkově protáhl při veskrze propagační střele jednoho z hostujících hráčů. Mnoho střel vyslaných z kopaček dominujícího soupeře směřovalo ke štěstí Slovanu doprostřed brány nebo neměly patřičné gólové parametry a brankář s nimi neměl moc práce. Za zmínku stojí tak jen 10. minuta, kdy se po hříchu do největší šance Ostravanů dostal kapitán Trávníček. Hostující gólman ale tváří v tvář útočníkovi nepropadl panice, přečetl záměr jeho zakončení a loženku skvěle zneškodnil. První půle toho však celkově mnoho fotbalového nepřinesla.

Tréninkové manko si vybralo krutou daň

Ve druhé půli vyhřezly na povrch dlouhodobě neléčené neduhy domácího celku. Slovan odpadl zejména po fyzické stránce. Výpadek sportovní kondice způsobila už personální krize v zimní přípravě. Hráči se tehdy tréninkových jednotek účastnili spíše sporadicky a neobětovali tolika kýženým generálkám před zahájením soutěže stoprocentní nasazení. Takovéto hrubé podcenění podcenění v přípravě mělo za následek to, že Slovan po vyrovnané první půli, kdy se poctivým herním pojetím naprosto vydal, na hřišti ve druhé půli naprosto zaostával ve všech herních disciplínách. Hosté tak neměli větší problém jít hned na začítku druhé části hry do vedení. Karel Klos si ve vápně připravil balón a nédherným obstřelem poslal nadýchaný rohlík na zadní tyč. Fyzicky vyšťavený Slovan se nezmohl prakticky na nic a věděl, že pokud mu tam nespadne nějaká šťastná šmudla, bude ze svého hřiště odcházet bez bodového přísunu. Tyto naděje držel domácí tým do 70. minuty. Poté však Markvartovice přařadily na vyšší rychlostní stupeň, jehož výsledkem byl uklidňující gól. Petr Kremzer si na hranici pokutového území připravil míč a vyslal ho na přední tyč. K radosti fotbalistů Markvartovic míč doplachtil až do sítě. Při této střele nemohl mít gólman Slovanu úplně čisté svědomí. Druhá branka Slovan psychicky definitivně srazila. Konec zápasu už se v podstatě jen dohrával. Markvartovice si profesorsky hlídaly pohodlné dvoubrankové vedení a Ostravané čekali na závěrečné písknutí rozhodčího, aby mohli odejít do sprch. Domácí celek ale v první půli špatný dojem jistě nezanechal, ovšem ve druhé fázi se už projevil tréninkový deficit některých hráčů ze startu zimní přípravy. Pokud se Slovanu podaří zapracovat na zlepšení tělesného fondu vybraných jedinců, potenciál stoupat výše tabulkou nepochybně má. 



Sestavy


TJ Slovan Ostrava
F. Sleczka [-] - D. Valder [-] , T. Bagi [-] , M. Vidlák [-] , M. Videnka [-] , L. Ciesarik [-] , D. Koukal [-] , J. Paulovič [-] , M. Trávníček [-] , M. Kubinec [-] , J. Voznica [-]

TJ Sokol Markvartovice
T. Hájek [-] - V. Horák [-] , T. Krumpholz [-] , D. Sedláček [-] , K. Hofrichter [-] , J. Macák [-] , M. Pěntka [-] , P. Kremzer [-] , M. Klos [-] , K. Klos [-] , P. Sedláček [-]

ŽK: 30. M. Videnka , 69. L. Ciesarik - 74. K. Klos .
Počet diváků: 38. Rozhodčí: SAJDOK Jaromír - HAVLÍK Přemysl, ŘIČICA Lubomír.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Jan Grossmann

Expert: Rostislav Chodinský
Tip experta: výhra hostů

Tady to bude výhra hostů. Postavení v tabulce je vypovídající.

Tip: výhra hostů

Markvartovice jasná jednička i vzhledem k postavení v tabulce. Slovan si neškrtne.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů