Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

25.03.2023 15:00

15.kolo, Moravskoslezský | Ostrava - město | Okresní přebor, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Šenov zostudil tabulkového souseda pěti góly


Branky


6

Domácí Šenov vstoupil do prvního jarního kola vítězstvím nad týmem Polanky. Svému sousedovi v tabulce tak odskočil na rozdíl čtyř bodů a čtvrtý Koblov má na dosah.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Penalta v úvodu zápasu spustila kanonádu domácího výběru

Vyrovnaná hra obou celků trvala až do deváté minuty, kdy byl ve vápně faulován Toan Minh Nguyen. Následným exekutorem se stal sám postižený hráč. Bez dlouhého váhání vzal odpovědnost na sebe, postavil si míč na značku pokutového kopu a nedal brankáři hostí sebemenší šanci. Šenov se tak poměrně rychle v zápase ujal průběžného vedení. Bylo vidět, že vstřelený gól domácím velmi pomohl a přinesl jejich kopačkám potřebný klid. Po necelé půlhodině hry se však polaneckému mužstu naskytla vítaná příležitost korigovat nepříznivé skóre. Ve vzdálenosti přibližně 25 metrů od brány byl faulovaný jejich hráč. Rozhodčí dopředu signalizoval, že rozehrávat se bude na píšťalku. Vzdálenost byla nanejvýš úctyhodná a na přímé ohrožení branky to nebylo. Následoval proto centr do vápna. Nejvýše si vyskočil Pavel Renner, který nedal gólmanovi soupeře šanci. Srovnáno na 1:1. Vyrovnaný výsledek ale netrval příliš dlouho, protože už za deset minut bylo zase všechno jinak. Domácí předvedli brilantní útočnou akci, na jejímž konci se radoval Robert Koloničný. 28letý šutér byl posledním článkem pohledné kombinace, když mu ve finále stačilo jen nastavit levou nohu, aby uklidil míč do sítě. Hráč s trojkou na zádech znova prokázal vrozený fotbalový cit pro ideální výběr místa. Genialita Koloničného se poté projevila ještě o čtyři minuty později. Vskutku nevšední průnikovou přihrávkou vybídl ke skórování Jakuba Smetanu. Ten jako by se nechtěl nechat zahanbit kreativitou přihrávajícího spoluhráče a prezentoval se podobným majstrštykem. Své zakončení totiž chladnokrevně a v plné rychlosti umístil mezi nohy vyběhnutého gólmana. Diváci byli svědky nádherných fotbalových akcí a individuálních dovedností především hráčů domácího Šenova. To ovšem nebylo z první půle zdaleka vše. Šenovští stihli do poločasového hvizdu ještě jeden gólový kousek. Stalo se tak ve 44. minutě po aktivním napadání soupeře. Typickým gólem do šatny navýšili poločasový výsledek na 4:1. Z pohledu hostujícího týmu možná až trošku nezasloužený dílčí stav. Nutno ale dodat, že se hráči rozutekli do kabin výsledkem, který byl zcela spravedlivý v kontextu toho, co se v první půli odehrálo na hrací ploše.

Domácí ve druhé půli drama nepřipustili

O vzrušení se hned po prvním výkopu druhého poločasu postarali hráči hostující Polanky. Domácí gólman Pilch totiž poněkud neuváženě stál před vlastní šestnáctkou. Jeho nekoncentrovanost či lehkovážnost tak mohla být polaneckými hráči potrestrána kuriózním způsobem hned po opětovném přichodu hráčů na trávník z poločasové přestávky. Útočník Polanky však z půlky hřiště nezamířil přesně a míč minul brankovou konstrukci asi o necelého půl metru. Mnozí pamětníci si při tomto nádherném fotbalovém momentu jistě vzpomněli na mistrovství světa ve fotbale v roce 1970. Tehdy podobně jen o chloupek minul bránu Ivo Viktora z půlky hřiště legendární Brazilec Pelé v zahajovacím utkání skupinové fáze s tehdejším federálním výběrem Československa. Zpět ale k zápasu. V 54. minutě se Polaneckým podařilo snížit na 4:2. Stalo se tak po rychlém protiútoku. Na konci celé akci byl opět střelec prvního gólu hostů Pavel Renner. V 56. minutě viděl první žlutou kartu zápasu polanecký René Javorský. Polanka však v této fázi hry začala postupně přebírat otěže zápasu, protože vycítila, že by mohla Šenov obrat minimálně o dva body. Chtělo to ale kontaktní gól, který chvílemi visel téměř na vlásku. V 61. minutě se však ke slovu po hlušší fází dostali opět domácí. Pohotová střela Michala Račka byla ale sražena na roh. Z něj domácí nic nevytěžili. Čtvrt hodiny před koncem zápasu se z dobrých 30 metrů opřel do střely domácí Franek. Moc nechybělo, aby jeho výstavní projektil zapadl za bezmocného Kreibicha hajícího bránu Polanky. Bylo jen otázkou času, kdy aktivnější domácí zasadí svému soupeři pojišťující pátý gól. Ten padl v 85. minutě a nedal ho nikdo jiný než muž zápasu Koloničný. Vše začalo na pravé straně po nádherné akci domácích, na jejímž konci stačilo zmíněnému hráči jenom doklepnout míč do opuštěné branky překonaného polaneckého brankáře. Ve druhém poločase už však domácí hráli víceméně na půl plynu a kontrolovali průběh zápasu. Na Polanku to však stačilo a Šenov si po zkušeném výkonu připíše do tabulky tři body.



Sestavy


SK Šenov
O. Pilch [-] - T. Lebduška [-] , T. Nguyen [-] , M. Niniczka [-] , R. Hubinec [-] , M. Vedlich [-] , T. Franek [-] , M. Račko [-] , A. Hruška [-] , R. Beránek [-] , R. Koloničný [-]

FK SK Polanka nad Odrou B
O. Kreibich [-] - M. Pračikov [-] , M. Geleta [-] , P. Stehlík [-] , R. Langer [-] , J. Kaluža [-] , M. Hrabec [-] , P. Renner [-] , R. Javorský [-] , J. Matušek [-] , F. Kristofory [-]

ŽK: 56. R. Javorský .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: GÁBA Martin - TOMICZEK Lukáš, PODRAZA Jaroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Jan Grossmann

Expert: Rostislav Chodinský
Tip experta: remíza

Oba celky nemají, zdá se, letos, záchranářské starosti, po zimní pauze těžko soudit hned na úvod, body budou rozděleny rovným dílem.

Tip: remíza

Oba týmy se plácají v poklidném středu tabulky. Ani jeden nenadchne, ani neurazí. Body si rozdělí spravedlivě mezi sebou. Remíza, a možná i bezbranková, uvidíme.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích