0:1
(0:1)
14. K. Biela
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

25.03.2023 15:00

15.kolo, Moravskoslezský | Ostrava - město | Okresní přebor, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Nula střel na bránu, červená karta, neexistující útok. Mizérie Pustkovce nebere konce ani na jaře


Branky


14. K. Biela
6

Pustkovec nastoupil k prvnímu jarnímu zápasu odhodlaný smazat nepovedený podzim. Václavovice hrající celý druhý poločas v početní převaze však nepřipustily překvapení a upevnily si třetí místo v ligové tabulce.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Na začátku domácí drželi krok, až gól v jejich síti zlomil odpor soupeře

První ligové utkání v tomto kalendářním roce nezačalo pro klub z ostravského Pustkovce příliš slavně. Za konečný výsledek 0:1 můžou být hráči domácího výběru spíše rádi, neboť neodpovídal tomu, co se dělo na na hřišti. Od úvodního výkopu nic nenasvědčalo tomu, že by se v zimní přestávce u domácího celku něco výrazně změnilo. Ačkoli v první desetiminutovce držel s herně vyspělejšími hosty vyrovnanou partii, poté, co se hosté naplno osmělili se v plné nahotě obnažilo reálné postavení obou mužstev v sutěžní tabulce. Ne že by se hosté prezentovali bůhvíjak líbivým fotbalem, ale jejich jednoduchá účelová hra na domácí zkrátka stačila. Od 13. minuty existoval na hřišti v podstatě jeden tým, který chtěl hrát ofenzivní fotbal. Jaký to propastný rozdíl proti pustkoveckým, kteří se zmohli pouze na nakopávané míče často postrádající přesnost a kýženou kvalitu.

Hostující hráči svoji herní převahu demonstrovali řadou pohledných útočných akcí. Za zmínku rozhodně stojí útočné akce, jejichž nejčastějším zakončovatelem byl rychlonohý Karel Biela. Ten se zpočátku teprve zastřeloval, když jeho zakončení neměla potřebné parametry, aby rozvlnily síť domící branky. Jeho první hlavička po závaru uvnitř pokutového územní skončila nad brankou. O chvíli později ve 14. minutě už se ale stejný hráč nemýlil a ze skrumáže na malém vápně poslal hosty do vedení. Při tomto útočném výpadu se domácí gólman nedohodl se stoperem, kdo odehraje míč, čehož využil všudybílek Biela a odražený míč poslal neomylně do sítě. Hubené vítězství vydrželo až do konce prvního poločasu, nemuselo tomu tak ovšem být díky famóznímu Stárkovi v brance Pustkovce. Ten při umístěné střele jednoho z hráčů Václavovic předvedl neuvěřitelný zákrok, když táhlou střelu konečky prstů vytěsnil na tyč.

Červená karta zpečetila ráz celého zápasu

Druhý poločas přinesl hned v samém úvodu událost, která nadobro zbrzdila Pustkovec v honbě za vyrovnáním. Do té doby výborně hrající stoper Chodinský skosil unikajícího hráče soupeře a rozhodčí bez váhání tasil červený kartónek. Objektivně přiznat, že zcela poprávu, neboť byl poslední instancí v situaci, kdy by hostující hráč postupoval sám na brankáře Stárka. Ten v početní nevýhodně svého týmu ukázal, proč je v letošním ročníku neotřesitelnou jedničkou mezi třemi tyčemi. Václavovice si proti oslabenému soupeři vytvářeli jednu šanci za druhou. Všechno ale bylo marné, protože Pustkovec měl ve své bráně fantoma Stárka, který větší odskočení ve skóre nepřipustil. Odolal všem útokům soupeře, jež se na něj valily ze všech stran. Jednou mu také pomohla tyč při gólové hlavičce z rohového kopu. Při jednom volném přímém kopu si také dobře postavil konstrukci brány, když střelu Slívy z osmnácti metrů zastavila až tyč. Dlužno dodat, že brankář Stárek byl na místě včas a střelu by pravděpodobně při své současné sportovní formě vyrazil do bezpečí. Za celý zápas byl jediným z pustkoveckého celku, který skutečně snesl přísnější měřítko. Jeho výkon za druhou půli, po kterou čelil soustavným ofenzivním choutkám dominantních Václavovic, si vskutku zaslouží absolutorium. Akcie Pustkovce prohrávajícího téměř po celý zápas jen o jednu branku držel nad vodou pouze tento hrdina. Kdyby deset minut před koncem základní hrací doby Pustkovec prohrával o bůra, nikdo by se vzhledem k vývoji na hřišti nemohl divit. Od nešťastného vyloučení ze 46. minuty už se ale hrálo v podstatě na jednu branku. Místy vypadalo fotbalové vystoupení Pustkovce až nedůstojně, jako by snad ani nehrály stejnou soutěž. Takový rozdíl v herním projevu na trávníku to byl. Jelikož se ale oslabený Pustkovec nezmohl ani na náznak gólové šance, pohlídaly si Václavovice dietní výhru a zaslouženě z Pustkovce odjíždějí těžší o tři body.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Pustkovec
"Červená karta zasloužená, nemohl jsem jinak." - Rostislav Chodinský, Pustkovec:




Sestavy


TJ Sokol Pustkovec
J. Stárek [-] - L. Schulla [-] , D. Dostál [-] , A. Put [-] , M. Popiolek [-] , M. Jurásek [-] , J. Klvaňa [-] , J. Guňka [-] , D. Soukup [-] , R. Chodinský [-] , P. Duda [-]

TJ SOKOL Václavovice
J. Tomis [-] - Z. Bednář [-] , J. Stavinoha [-] , K. Biela [-] , M. Schovajsa [-] , O. Habernal [-] , R. Kozel [-] , M. Slíva [-] , P. Pojezdala [-] , F. Holečko [-] , J. Berta [-]

ČK: 46. R. Chodinský .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: NĚMEC Martin - POPOVSKÝ Zbyněk, KEMPNÝ Josef.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Jan Grossmann

Expert: Rostislav Chodinský
Tip experta: remíza

Tady jsem ve střetu zájmu, letos se musíme zachránit. Jsem ale soudný plejer a vím, že soupeř bude tvrdý oříšek. Doma budeme rádi za bod.

Tip: remíza

První kolo po zimní pauze budou oba týmy ještě hibernovat, Pustkovci nepomůže ani výhoda domácího hřiště, vidím to na nulu.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů