3:2
(3:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

27.05.2023 17:00

28.kolo, Královéhradecký | 1.A třída , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Sobotka oloupila o body Železnici


Branky


5. J. Kocourek , 16. T. Klečal , 33. T. Klečal (p.) - 38. J. Míka , 90. J. Míka
8

Favorit soutěže z Železnice se mohl vítězstvím v Sobotce posunout na druhou příčku. Předposlední Sobotka ale roli outsidera vzala statečně a dokázala se zápasem dělat divy.

 
Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Skvělý start domácích

Utkání začalo velkou šancí hostů. Míka z přímého kopu posadil míč na hlavu Klouzy, jeho hlavička ale skončila nad. Z následující akce domácích vzešla první příležitost Sobotky, kdy po nedorozumění Klouzy a Puše měl poměrně snadnou úlohu Jakub Kocourek a poslal domácí do vedení. V 9. minutě se do gólové situace dostal Daniel Barták, mířil ale pouze do brankáře Havlíka. V 16. minutě obrana Železnice nechala zakončit Klečala a ten zvýšil na 2:0. Tento stav byl velmi hořkou chvílí pro hostující celek.  O minutu později si na Bartákův centr naběhl Kypr, Havlík ale znovu zasáhl. V 18.minutě potom po rohu v dobré pozici hlavičkoval Miler nad. Ve 24. minutě nařídil rozhodčí Drábek po zákroku Starého penaltu pro Sobotku. Jednička Michal Puš ale Novákovu střelu k pravé tyči výborně vytáhl. To hráče hostů sice velmi namotivovalo, jenže po situaci ze 31.minuty bylo zřejmé, že koncovka bude tentokrát hodně velkým problémem hráčů, protože hned tři pokusy z malého vápna za sebou skončily buď na Havlíkovi, nebo na blokujícím obránci. Naopak na druhé straně při následném protiútoku zaváhal Kracík, situaci musel řešit Puš faulem a ze druhé penalty už domácí zásluhou Klečala uspěli. Trošku radosti pro hosty v mizerné první půli přinesl krásný gól Miky po přihrávce Hakena ve 38. minutě, kdy se střela zpoza vápna od tyče odrazila do sítě. Čtyři minuty před přestávkou nacentroval do vápna Malý, Jan Kypr měl ale v sobotu v zakončení velkou smůlu, protože jeho hlavička znovu našla pouze Havlíka. 

 

 

Míka dal naději v 90. minutě

Po změně stran neměli domácí, na rozdíl od Železnice, důvod měnit styl hry, pokračovali v maximálním nasazení, hráli z dobře organizovaného obranného bloku a nakopávanými míči vyráželi do rychlých protiútoků. Ve 49.minutě tak šel sám na Puše Kocourek, brankář hostů ale svého bývalého spoluhráče vychytal. V 56.minutě byl po druhé žluté kartě vyloučen za kritiku rozhodčího Tomáš Klečal. Po tomto momentu se hráči Sobotky uzavřeli a čekali na konec zápasu. Dlouho se nebylo na co dívat. Herně byli sice hosté aktivnější, kloudnou šanci si ale stále nedokázali vytvořit. V závěrečné desetiminutovce byl tlak až drtivý a konečně přišly i střelecké příležitosti, kdy v 83.minutě mířil Kypr hlavou nad, poté mířil mimo Miler, v 90.minutě vykřesal naději svojí druhou brankou Míka. V závěrečném pětiminutovém nastavení mohl srovnat Klouza, jeho hlavičku ale znovu zneškodnil Havlík. Sobotka tak získala skvělý triumf a Železnice se ochudila o postup na druhou příčku. 

 

 

 


Ohlasy k zápasu


SK Sobotka
Z. Přikryl, trenér: "Celý týden jsem řešil kdo nebude na zápas…zda se uzdraví marod…tudíž očekávání nebyla veliká. S týmem jako je Železnice si to v našem rozpoložení nemůžeme rozdat otevřenou hrou, takže jsme se rozhodli hrát z bloku a snažit se o rychlé protiútoky….a to se nám povedlo. Hráli jsme jednoduše…důrazně…a hlavně všichni na maximum. Vyzdvihnout musím výkon Havlíka v bráně a Kocourka v útoku. Díky ale patří všem."

TJ Sokol Železnice
Vladimír Blažej, trenér: "Ztráta iluzí. Sobotka se prezentovala jako houževnatý, motivovaný soupeř hrající jednoduše s velkým nasazením. Prohrávat v 33.minutě 0:3 včetně 2 penalt hostitelů řeklo hodně. Těch příčin prohry je více, nelze je tady všechny říci, ale za všechny jen dvě. Na jeden ze stěžejních zápasů jedeme s 2 dorostenci a 3 hráči rezervy, kterým děkuji. Náš zbytkový personální koktejl vyrobil několik hrubek a narazil na skvěle chytajícího Havlíka. Krátce-příčiny této hodně fatální prohry tkví v nás."



Sestavy


SK Sobotka
J. Havlík [-] - J. Vaníček [-] (64. Z. Přikryl [-] ) , O. Knobloch [-] (73. L. Halbych [-] ) , P. Halbych [-] , M. Klouček [-] (93. V. Bárta [-] ) , J. Kocourek [-] , T. Klečal [-] , J. Novák [-] , T. Baster [-] , L. Král [-] , R. Žďánský [-]

TJ Sokol Železnice
M. Puš [-] - L. Haken [-] , Š. Kracík [-] (46. J. Daniš [-] ) , A. Starý [-] - R. Klouza [-] , D. Barták [-] , J. Míka [-] , J. Šťastný [-] (69. O. Matoušek [-] ) , D. Malý [-] (81. J. Matoušek [-] ) - M. Miler [-] , J. Kypr [-]

ŽK: 30. T. Klečal , 48. L. Král , 55. T. Baster , 76. J. Novák - 26. A. Starý , 65. J. Kypr , 73. Š. Kracík , 76. D. Barták . ČK: 55. T. Klečal .
Počet diváků: 85. Rozhodčí: Drábek Tomáš - LADISLAV Jakub, SVOBODA Tomáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Hráč, Trenér, Zpravodaj, Fotograf - TJ Sokol Železnice | Královéhradecký | Jičín

Tip: výhra hostů

Adam Macháček

Expert: Martin Fišer
Tip experta: výhra hostů

Železnice uhájí roli favorita a s přehledem vyhraje.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů