0:2
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

19.03.2023 15:00

18.kolo, Královéhradecký | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Hradecké derby rozhodl Kosyak


Branky


8

Druhé kolo jarní části krajského přeboru přineslo derby mezi Slavií Hradec Králové a Sokol Třebeš. Do zápasu vstupovala jako favorit Slavia, která se netají těmi nejvyššími ambicemi. Třebeš už ale na podzim ukázala, že na Slavii umí, když po penaltovém rozstřelu brala bod navíc,

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Diváci se branky dočkali až na konci prvního poločasu

Třebeš již od prvních minut vsadila na pevnou obranu a disciplinovaný výkon. Slavia se rychlou kombinační hrou snažila dostat přes hostující obranu a byli to právě domácí, kteří měli první větší šanci. V 6.minutě Erik Týfa poslal centr na zadní tyč, který našel osamoceného Jana Labíka. Ten bohužel odkrytou branku netrefil a skóre se tak neměnilo. 

 

V následujících minutách se hra přelévala ze strany na strany, kdy domácí měli mírnou převahu. Zhruba po půlhodině hry se do gólové šance dostali i hosté, ale šanci Třebše vychytal skvělým zákrokem slávistický gólman Jiří Mašek a následná dorážka mířila těsně vedle.

 

Když už to vypadalo, že se do šaten půjde za nerozhodného stavu, tak těsně před koncem první půle udeřili hosté. Dlouhý aut domácí obrana odvrátila na hranici velkého vápna, kde si ho našel třebešský Ivan Kosyak a tečovanou střelou překonal Jiřího Maška.

Výstavní trefa Kosyaka

Slavia na průběh zápasu reagovala již o poločase, když Erika Týfu nahradil Jiří Řezáč a Matyáše Málka Martin Šejvl. Třebeš i ve druhém poločase vsadila na pevnou defenzívu. Slavia si i přesto dokázala vypracovat gólovou příležitost, když se v 57. minutě k centrovanému míči dostal Martin Kabeláč, jeho hlavička však orazítkovala pouze břevno. 

 

Skóre se měnilo až v 77. minutě, když Třebeš zahrávala další rohový kop, ten domácí obrana dokázala odvrátit ovšem opět pouze do míst, kde se pohyboval Ivan Kosyak, který výstavní střelou do šibenice poslal hosty do dvoubrankového vedení.  Slavia se mohla do hry o body vrátit v 84. minutě, když hlavní rozhodčí Leonard Horský po faulu na Labíka nařídil pokutový kop. K němu se postavil slávistický kapitán Jan Kabeláč. Třebešský gólman Mikuláš Heřman ale vystihl směr jeho střely a penaltu lapil. 

 

Třebeš tak dokázala uhájit dvougólové vedení a z Orlické kotliny si odvezla tři body.

 

 



Ohlasy k zápasu


FC Slavia Hradec Králové
Václav Pišta, asistent: V dnešním zápase jsme sice měli více ze hry a optickou převahu, ale naše útočné akce postrádaly rychlost a moment překvapení. Hosté potrestali naši nedůslednost při dohrávání standardních situací, zejména druhý gól byl opravdu výstavní. Nám nezbývá než se oklepat, zapomenout, zvednout hlavy a do dalších zápasů se více a ve větším počtu tlačit do zakončení. I přes výsledkový nezdar klukům nelze upřít snahu. Dnes nám to prostě a jednoduše nešlo a gól bychom nedali, i kdyby se hrálo do půlnoci.

TJ Sokol Třebeš
Vlastimil Krykorka, vedoucí mužstva: Dnes domácí v podstatě museli a my jsme mohli. A takový byl i charakter hry. Kluci dali do hry navíc srdíčko a celý zápas odjezdili jak motorové myši. A když se přidalo i trochu toho fotbalového štěstíčka (Heřmanem chycená penalta a Kosyakova šibenice ze 40 metrů) jsou z toho tři hodně cenné body, z půdy favorita.



Sestavy


FC Slavia Hradec Králové
J. Mašek [-] - J. Kabeláč [-] , E. Týfa [-] (46. J. Řezáč [-] ) , T. Vošlajer [-] , J. Labík [-] , M. Málek [-] (46. M. Šejvl [-] ) , J. Štipák [-] (75. P. Chlumecký [-] ) , A. Novotný [-] , M. Strasser [-] , L. Kundrt [-] , T. Kabeláč [-]

TJ Sokol Třebeš
M. Heřman [-] - M. Krykorka [-] , J. Sobotka [-] , V. Schober [-] , P. Fridrich [-] , I. Kosyak [-] (85. J. Černý [-] ) , D. Hruška [-] , L. Jandík [-] (68. T. Téra [-] ) , J. Kudrna [-] , T. Hendrich [-] , D. Tesař [-] (48. M. Palma [-] )

ŽK: 12. J. Labík , 16. M. Strasser , 75. A. Novotný , 96. L. Kundrt - 83. J. Sobotka .
Počet diváků: 210. Rozhodčí: Horský Leonard - FILIP Miroslav, VALIHORA Jaromir.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Michal Švorc

Expert: Jan Šebesta
Tip experta: výhra domácích

Slavia po rozpačitých výsledcích v ůvodu měla velmi povedenou přípravu a zdá se, že tým si sedá. Jejím cílem bude prohnat vedoucí Solnici, a tak si nemůže dovolit v derby proti bojovnému týmu Třebše bodovou ztrátu.

Tip: výhra domácích