Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

28.05.2023 17:30

26.kolo, Jihomoravský | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Kunštát po obratu bere všechny body - FOTO


5

Domácí po pomalejším jarním rozjedu zabral a z posledních třech utkání všechny vyhrál a tuto formu chtěl potvrdit i doma, kam přijela Morenda.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Zranění, pracovní povinnosti a jiné problémy trápí Morendu už delší dobu a v Kunštátu to asi vyvrcholilo. Na lavičce nebyl ani trenér Libor Danihelka a jeho asistent Aleš Schuster měl na střídání k dispozici jen dva hráče. Někteří kluci navíc nastupují po zraněních. V sestavě chyběli především klasičtí útočníci a na hrot střídavě nebo i ve dvojici si nabíhali záložníci Vojta Čech a Arutjun Ovsepjan. V první půli ovšem tento provizorní systém fungoval perfektně. Morenda měla hru pod kontrolou a vypracovala si několik příležitostí. Nedá se sice říct, že čistých šancí, ale Pavel Simr či Diogo Neves by si asi s koncovkou poradili úspěšněji… Takto nám k vedení pomohli sami domácí. Ve 40. minutě si stopeři s brankářem dávali přednost tak dlouho, až mezi ně vlétl Ondra Havelka a sražený míč pak hlavičkou doťukl do prázdné branky Jiří Pešta.


Do druhého poločasu domácí natoupili tak, jak plánovali od začátku. Bohužel tlak Morenda neustála. V 50. minutě dostal dlouhý míč za obranu Tomáš Bělehrádek a i když to vypadalo, že ho obrana stihne zablokovat, přece jen se mu povedlo přehodit vybíhajícího brankáře Josefa Šurkalu. Pak se prakticky až do závěrečné desetiminutovky hrálo na jednu branku, ale i domácí své pološance dlouho nedokázali gólově zakončit. Čtvrt hodiny před koncem to ale provedli parádně. Marek Štencl se po levé straně proháčkoval od praporku až do velkého vápna a podél brankové čáry předložil zezadu nabíhajícímu Tomáši Bělehrádkovi přihrávku, kterou ani nešlo poslat jinam než do prázdné branky. Aleš Schuster reagoval správně. Na hrot vysunul stopera Ondru Kubíka a opravdu to třikrát vypadalo na vyrovnaní. Čechova střela těsně minula levou tyčku a po závarech po rohových kopech míč poskakující metr před brankovou čárou nakonec domácí stačili uklidit do bezpečí. V poslední minutě jsme naopak měli štěstí, když Šurkala po centru neudržel balón a mladíček Radek Janků zblízka přestřelil naši branku.



Ohlasy k zápasu


FK Kunštát
Vladan Horák (trenér): Věděli jsme, že Morenda odvádí na hřištích soupeřů velmi solidní výkony a průběh zápasu to jenom potvrdil. Pro nás velmi náročný zápas, protože hosté byli v prvním poločase v defenzivě kompaktní. My jsme si v úvodní pětačtyřicetiminutovce nesplnili taktický záměr. Chtěli jsme hrát nátlakově, více běžecky, abychom soupeře unavili. Místo toho jsme mu dali příliš mnoho prostoru a času pro kombinaci. To vše vyústilo zaslouženým gólem hostů. Druhý poločas jsme chytli od začátku a obraz hry se diametrálně změnil. Vstřelili jsme rychlou vyrovnávací branku a dostali zápas do rychlého tempa, což nám vyhovovalo. V 72. minutě po krásné akci přišel zasloužený obrat. Hosté sahali v samotném závěru po vyrovnání, ale náš brankář byl proti. V anglickém týdnu jsme ze tří zápasů získali plný počet bodů což je skvělý počin. Naši hráči ukázali svůj potenciál a kvalitu. Zároveň si uvědomujeme i rezervy. Pro budoucnost našeho týmu bylo důležité to vidět, pořád máme co posouvat.

SK Moravská Slavia Brno
Ladislav Hanuš (hráč): Ve druhém poločase jsme, bohužel, přestali hrát to, co jsme hráli v prvním. Přestali jsme běhat a nevím jestli to bylo fyzičkou nebo v hlavách. Prostě jsme nehráli tu svoji hru. První půlku jsme víceméně byli na balónu jenom my a do ničeho jsme je nepustili. Dalo se čekat, že oni v přestávce dostanou od trenéra kapky, a že na nás vlítnou. Škoda, že jsme dostali tak rychle gól. Po něm už jsme se vůbec se nedostali do naší hry. V prvním poločase jsme si i bez útoku nějaké šance vytvořili a nahoře jsme docela dobře drželi balón. Potom ale všechny ty absence byly znát a navíc v tom horku to byl i hodně fyzicky náročný zápas a my jsme měli na střídání jen dva hráče. Takže se to druhou půlku nemohlo ani něčím oživit.



Sestavy


FK Kunštát
I. Loukota [-] - M. Štencl [-] (80. J. Konečný [-] ) , M. Sehnal [-] (62. M. Psota [-] ) , R. Zeman [-] , M. Zlatníček [-] , V. Bezděk [-] , D. Macko [-] (80. T. Adámek [-] ) , M. Janíček [-] , T. Gracias [-] , T. Bělehrádek [-] (84. R. Janků [-] ) , D. Hanák [-] (62. T. Prokeš [-] )

SK Moravská Slavia Brno
J. Šurkala [-] - O. Kubík [-] , L. Gruber [-] (65. P. Dědič [-] ) , S. Čus [-] (78. L. Roštínský [-] ) , O. Havelka [-] , L. Hanuš [-] - F. Klimeš [-] , J. Pešta [-] , V. Čech [-] , A. Ovsepjan [-] - R. Šmýd [-]

ŽK: 89. V. Bezděk - 89. J. Pešta .
Počet diváků: 210. Rozhodčí: Kučera Josef - LAZAR Martin, DADÁK David.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Petr Florián

Expert: Marek Štencl
Tip experta: výhra domácích

Nechceme přijít o domácí neporazitelnost, uděláme pro to vše.

Tip: remíza

Tip: výhra domácích