Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

11.06.2023 13:00

16.kolo, Středočeský | 1.B třída sk. A, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Vraný doma skolilo mírného favorita z Libušína


Branky


4

Vraný doma dokázalo otočit zápas s Libušínem a připsat si tak tři body do tabulky. Naopak Libušín, jistý vicemistr soutěže, nedokázal udržet své dvougólové vedení ze začátku utkání a odcházel tak ze zápasu bez jediného bodu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Rychlé vedení hostů a ještě rychlejší srovnání domácích

Zápas, který sliboval napínavou bitvu dvou týmu z horní části tabulky, rozhodně nenudil. Oba celky měli velmi dobrou jarní část sezóny a navíc ve Vraném obecně padá dost gólů. Skóre bylo otevřeno již v 10. minutě, když se Hrubý ujal exekuce rohového kopu a Chlumský dokázal uklidit míč do sítě - 0:1. Začátek zápasu celkové patřil hostům, kteří domácí k ničemu nepouštěli a díky své aktivitě a vysokému napadání nenechali Vraný vydechnout. Navíc se v 15. minutě dostali do vedení o dvě branky. Křenek dostal dlouhý míč za obranu a od středového kruhu šel úplně sám na brankáře, kterému udělal kličku a poté předložil míč Chlumskému, který v klidu zakončil a připsal si druhý zásah v utkání - 0:2.

 

V tu chvíli to vypadalo, že je na hřišti jen jedno mužstvo a ve vzduchu tak visel i další gól. Maroušek poslal prudký centrovaný míč do vápna, který se po odrazu dostal opět ke Chlumskému, ten ale nechal vyniknout skvělého Izeru, který třetí brance zamezil krásným zákrokem a podržel tak domácí celek. Tato situace se ve výsledku stala rozhodující a možná i zápas zlomila na opačnou stranu. O 5 minut později Vraný zahrávalo volný přímý kop ze střední vzdálenosti. Chytrým centrem nadělal Jaráb ve vápně Libušína velkou paseku a byl z toho gól na 1:2, který byl i přes velkou nepřehlednost uznán exekutorovi Jarábovi.  A aby toho nebylo pro Libušín málo, hned o chvíli později následovala srovnávací branka domácích. Nakop přes obranu si našel Kubík a namířil si to sám na bránu. D. Portužák se ho snažil ještě zachytit, ale těsně před vápnem ho zezadu podkopl a verdikt byl nemilosrdný - červená karta pro hostujícího obránce. Přímý kop následně Kubík s přehledem proměnil a rázem to bylo 2:2. Tímto výsledkem také první poločas skončil.

Kontroverzní červená a otočka Vraného

Druhý poločas sliboval dobývání hostující branky. Libušín zvolil dobrou taktiku a snažil se nepustit Vraný do větších šancí. To se dařilo a navíc došlo i na vyrovnání sil na hřišti. Po souboji Jechumtála a Košťáka druhý jmenovaný neudržel své nervy na uzdě a napadl hostujícího hráče, za což byl oceněn žlutou kartou. Tento incident však domácí strana vidí jako velmi nespravedlivý, jelikož mu podle všech informací předcházelo vyhrožování a dokonce také údery samotného faulovaného. Libušín se v tu chvili snažil dostal zpět do hry, ale v druhém poločase měli ze hry výrazně více hosté.

 

Náznaky šanci byly na obou stranách, ale vyvrcholení přišlo v 81. minutě zásluhou kanonýra domácích Kubíka. Dlouhý balón nasměroval obránce hostů na svého branáře, kterému však míč z rukavic vypadl a Kubík měl už práci lehkou - 3:2. Hosté se sice ještě dále snažili skóre srovnat, ale nakonec z toho byla jen další, rozhodující branka domácího Vraného. Po centru Jarába se do hlavy dostal kapitán Fedrhanc a ukončil hostující naděje na bodový zisk - 4:2. Ze zápasu tak spokojenější odcházeli domácí, Libušín má ale i tak již několik kol jasné druhé místo, takže ho nic moc mrzet nemusí.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Vraný
Adam Fedrhanc(hráč): Kvalitní zápas, kdy nás Libušín přehrával prvních 20 minut, avšak poté jsme převzali iniciativu my. Nejprve nás podržel Izera za stavu 2:0, a poté nás do zápasu vrátili svou genialitou Jaráb s Kubíkem, kdy druhý jmenovaný celý zápas rozhodl. Má hlavička v závěru byla pouze třešinka na dortu. Naprosto šokující ale je vyloučení Košťáka, který byl sám obětí nechutného útoku hráče, jenž našim hráčům celý zápas nadával, vyhrožoval jim, že je zabije a následně udeřil pěstí do obličeje Košťáka, který ho v sebeobraně odstrčil a kvůli tomu dostal červenou kartu. Jednoznačně stojíme za Košťákem a bylo by fajn, aby rozhodčí obecně měli hru více pod kontrolou a hlídali si takové zákroky, jelikož se nám něco podobného nestalo poprvé.

SK Baník Libušín
Lukáš Křenek(hráč): Zápas jsme měli velmi dobře rozehraný a vše bylo v našich rukou. Vedení 0:2 mohlo být navýšeno, ale domácí podržel brankář krásným zákrokem. Srazily nás 3 hrubé individuální chyby, které Vraný s přehledem proměnilo. Ikdyž měli od našeho vyloučení domácí optickou převahu, žádné větší šance si nevypracovali a nebýt našich chyb, bez bodů bychom neodjeli. Vyloučení domácího hráče bylo správné, protože nemůže napadnout žádného jiného hráče na hřišti a rozhodně nebylo vyprovokováno takovým způsobem, jako domácí popisují. Souboje a pošťuchování k fotbalu patří, ale napadení si hráči musí schovat do jiného sportu.



Sestavy


TJ Sokol Vraný
D. Izera [-] - D. Havlovec [-] , A. Fedrhanc [-] , L. Košťák [-] , T. Tajč [-] (88. D. Krampera [-] ) , K. Kejval [-] , Z. Růžička [-] (92. M. Kotěra [-] ) , J. Jeřábek [-] , T. Kubík [-] , M. Jaráb [-] , L. Volf [-]

SK Baník Libušín
F. Poráčanin [-] - J. Volf [-] , O. Portužák [-] , J. Jechumtál [-] , A. Skalák [-] , D. Portužák [-] - M. Pucholt [-] , L. Křenek [-] , J. Hrubý [-] , J. Maroušek [-] - L. Chlumský [-] -

ŽK: 33. D. Havlovec , 91. T. Kubík . ČK: 48. L. Košťák - 27. D. Portužák .
Počet diváků: 120. Rozhodčí: Stádník Vladimír - MAREŠ Bohumil, PEJŠA Tomáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra hostů

Tip experta: výhra domácích

Domácí jsou doma hodně silní, Libušín už má nějakou dobu jisté 2. místo a jeho nasazení už není takové, tak věřím, že body zůstanou Vranýmu.

Tip: výhra hostů