0:1
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

18.03.2023 10:15

14.kolo, Divize E, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Olomoucké HFK se dlouho drželo, nakonec ale tři body putují do Šternberku


Branky


8

HFK Olomouc se před prvním jarním duelem v rámci divize E nacházela v pozici jasného outsidera. I přesto favoritovi ze Šternberka dokázala dlouho vzdorovat a to až do 51. minuty, kdy o výhře hostů rozhodl brankou Petr Zifčák.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Vlažný start Šternberka domácí potrestat nedokázali

O zcela odlišném tabulkovém postavení soupeřů v prvním poločase nic nenasvědčovalo. Hrál se vcelku vyrovnaný a soubojový zápas, což svým způsobem také zapříčinil ne úplně kvalitní trávník. První velkou šanci měli překvapivě domácí, když z poloviny hřiště postupovali sami na brankáře, překonat Davida Kopřivu se jim ale nepodařilo.

 

Stejně tak HFK neuspělo ani z dalších dvou nadějných šancí. Nutno podotknout, že ve zbytku první půle neměli oba brankáři příliš mnoho práce, a tak se šlo do šaten za bezbrankového stavu. A zcela zaslouženě.

O výsledku utkání rozhodla jediná branka

Do druhé půle vstoupili mírně aktivněji hosté ze Šternberka a hned byli také odměněni úvodní brankou v zápase. Po pěkné individuální akci se do střelecké pozice uvnitř vápna dostal Petr Zifčák, jenž střelou na zadní tyč překonal brankáře soupeře - 0:1.

 

Tato branka Šternberk uklidnila a ve zbytku druhého poločasu byl lepším týmem. HFK Olomouc však zápas nezabalila a snažila se o vyrovnání. Po celou dobu utkání se navíc prezentovala dobrým výkonem a nutno podotknout, že Šternberku byla rovnocenným soupeřem.

 

Hosté ale ke konci zápasu prodali své zkušenosti a soupeře do žádného většího tlaku nepustili. Ba naopak Šterberk ještě mohli zvýšit na rozdíl dvou branek, jenže gól hostů nebyl rozhodčím uznán. Po překvapivě dramatickém utkání nakonec všechny tři body putovaly do Šternberka.



Ohlasy k zápasu


1. HFK Olomouc
Roman Vejvoda (kapitán): Myslím, že to byl remízový zápas, čemuž odpovídala kvalita utkání i hřiště. Asi žádný koukatelný zápas to nebyl. My nevyužili první obrovskou šanci, kdy jsme šli skoro od poloviny sami na bránu, ale na těžkém terénu jsme ji neproměnili. Pak to byl spíše boj. Šternberk má velikou kvalitu a zkušenosti a pomalinku se začal dostávat do náznaků šancí. Ale žádnou vyloženou neměli, a tak poločas skončil 0:0. Druhý začal Šternberk lépe a dokázal toho využít. Měli pak ještě nějaké šance, ty jsme i se štěstím ubránili. Bojovali jsme celých 90 minut, ale do nějaké velké šance jsme se už nedostali. Šternberk si to už pohlídal a odvezl si tři body. Musíme bojovat dál a od tohoto zápasu se můžeme odpíchnout. Ještě je dost zápasu do konce.

FK Šternberk
Martin Kuba (kapitán): Zápas s 1.HFK Olomouc nebyl vůbec jednoduchý. Domácí na jaře budou hrát o udržení v soutěži a šlo znát, že nedají svoji kůži zadarmo. Jednalo se o velmi bojovné utkání na těžším terénu. První půle byla vyrovnaná. Šance byli na obou stranách. Ve druhé půli jsme převzali iniciativu, byli jsme lepším týmem a zaslouženě dali branku. Jsem rád, že se nám povedl vstup do jarní části vítězstvím na půdě soupeře. Každopádně chci ocenit soupeře, který z mého pohledu udělal kus práce přes zimní přípravu a jsou lepším týmem než byli na podzim.



Sestavy


1. HFK Olomouc
V. Nakládal [-] - D. Pavelka [-] , J. Lang [-] (70. M. Černík [-] ) , D. Hrdlička [-] , T. Svrčina [-] (80. J. Komani [-] ) , V. Novotný [-] , Š. Filípek [-] (46. D. Žídek [-] ) , M. Kotůlek [-] , R. Vejvoda [-] , O. Buček [-] , J. Kadlec [-]

FK Šternberk
D. Kopřiva [-] - J. Smrček [-] , A. Vítek [-] , L. Koutek [-] - M. Samek [-] , Š. Sedláček [-] (27. D. Kuba [-] ) , P. Hustý [-] - F. Zvědělík [-] (70. D. Lošťák [-] ) , J. Tögel [-] - P. Zifčák [-] (86. M. Vašička [-] ) , M. Kuba [-]

ŽK: 28. O. Buček , 78. M. Kotůlek - 15. P. Hustý , 61. M. Samek , 67. M. Kuba .
Počet diváků: 178. Rozhodčí: GODFRYD Vojtěch - PETRÁSEK Jan, ŠREJMA Robert.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     17. 11. 2022 08:09

Tip: výhra hostů