L. Hešík 75. (p.)
1:2
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

08.04.2023 16:30

9.kolo, Jihočeský | Jindřichův Hradec | III. třída sk. A, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Král podzimu Rapšach nezadržen ani Staňkovem


Branky


75. L. Hešík (p.) - 20. P. Daněk , 58. T. Neumayer
12

Počasí si již pár let dělá co chce a tak se fotbal musí čím dál více přizpůsobovat jeho rozmarům. První jarní kolo se hrálo v říjnu, toto druhé sice v dubnu, leč Zeus zřejmě značně rozmýšlel a improvizoval, takže ráno vypadalo na běžecký závod o Hraničářskou lyži, odpoledne se však kopala liga.m SK Rapšach, král podzimu přijel potvrdit stoupající formu z přípravy na horkou půdu Staňkova. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Jedinou branku poločasu vstřelil Daněk

Utkání začalo srážkou dvou spoluhráčů Hraničáře Hešíka s Panským, asi spolu chlapci hráli prvně, čehož využil Rostislav Gorný a střelou v náběhu vyzkoušel pozornost nestárnoucího Ládi Černocha. O pár minutek se střela opakovala, ovšem se stejným výsledkem, vyprášením rukavic. Domácí podnikli ojedinělý výpad, zakončoval Panský střelou vedle zařízení Krajčoviče. Bohužel tato herní situace byla poslední pro zkušeného Martina Matějčka. Pro vleklé zranění, které se znovu ozvalo, musel ze hry. Za Matyho naskočil neméně zkušený, ale také dlouhodobě zraněný Luboš Chládek. Se sebezapřením odehrál velmi dobré utkání a byl oporou zadních řad hostí. Před prvním mistrovským gólem roku 2023 došlo k úsměvné situaci u lavičky fans Rapšachu. Michal Tesař vystřídal do hry a zřejmě si spletl stand-up show „Na stojáka“ s komedií „Jára Cimrman ležící, spící“. Sám samotinký, kolem něj nikdo a on si suverénně ustlal na trávníku před fanoušky. Reakcí „pískej, jasný faul“, pobavil všechny. A poté přišla již zmiňovaná gólová situace. 20. minuta, Rostislav Gorný potáhl balón, přihrál do ulice na Tomáše Neumayera, který běžel sám na Černocha. Tomáš Neumayer zkušeně vyhodnotil své šance na skórování a nezištně posunul vpravo na nabíhajícího kanonýra Petra Daňka, který do prázdné brány pohodlně umístil – 0:1. Hosté se uklidnili a začali domácí přehrávat. Ladislav Zelenka našel autovým vhazováním Gorného, jeho jedovku vyrazil Ladislav Černoch na roh. Láďa Ševčík načechral z přímáku mičudu na Láďu Zelenku, jeho střela těsně minula zařízení. Domácí procitli po standardce Marka Černocha. Jeho projektil šel ještě nad břevno, ale z další jeho akce se řítil Mutina sám na Krajčoviče. Vita Krajcovic včas vyběhl a šanci bravurně zneškodnil. Po brejku na druhé straně se blýskl i domácí brankář. Ladislav Zelenka našel Pyska, Ladislav Černoch odvrátil na roh. Rychlou akci předvedl i Miroslav Sokolík, zpětnou přihrávkou našel Gorného, ten předložil Krejčímu, jeho střela mířila nad. Pět minut před pauzou vysunul Císař Mutinu. Lukáš se ukvapil a střílel vedle. Největší práci nadělal Krajčovičovi přímý kop Václava Císaře. Vita Krajcovic se však prostřelit nenechal a na dvakrát míč lapil do svých rukavic. A šlo se odpočívat. 

Hosté berou tři body

Druhé dějství začalo náporem domácích. Na rohový kop Černocha si na první tyč naběhl Mutina a patičkou dobře zakončoval, Vita Krajcovic byl pozorný. Na druhé straně předvedlo duo Rostislav Gorný, Tomáš Tomáš Neumayer parádní kombinaci. Krátkými narážečkami přivedli obránce Hraničáře k němému úžasu, ale proti gólovému vyjádření byl místní krtek, který lopatkou chytil nohu Neumayera. Do velmi obdobné souhry se k Tomovi a Rosťovi přidali v 58. minutě Petr Daněk a Petr Krejčí. Míč po skvělé kombinaci doputoval až k Tomáši Neumayerovi a tomu nezabránil ve vstřelení gólu ani černý vetřelec, ani Ladislav Černoch – 0:2. Dvě šestky na ukazateli časomíry nebyly šťastné pro dvojici Rostislav Gorný a Vašek Císař. Hrůzostrašná srážka naštěstí jen hrůzostrašně vypadala a chlapci se po pár minutkách zvedli a utkání dohráli. Hosté chtěli přidat ještě jednu pojistku, ale co zahodil kapitán Martin Šroub se jen tak nevidí. Po akci Zelenky a centru Petra Daňka se ocitl sám před zařízením a Černochem. Pojď sem, kam to chceš, a šup, šlo to vedle. Rostislav Gorný vybojoval na půli míč, kousek popoběhl a chytrým lobem chtěl nachytat Černocha na švestkách. Ladislav Černoch prokázal svou mrštnost a fantastickým zákrokem vytěsnil míč nad svou svatyni. Čtvrt hodinky před koncem bylo o dramatický závěr postaráno. V pokutovém území hostí padl po souboji s Tadeášem Pytlem zkušený Václav Císař a sudí Tomas Janovsky byl nekompromisní. Pentle!!! Lukáš Hešík suverénně proměnil – 1:2. Konec utkání se sice nesl v duchu fair-play, jen přibývalo osobních soubojů, častých slovních půtek, planutí vášní a do fotbalové krásy se již utkání nerozpučelo. Závěrečný hvizd přišel tak akorát, všichni dohráli ve zdraví.

Zdroj: Facebook SK Rapšach



Ohlasy k zápasu



SK Rapšach
Facebook: Rapšach si odváží tři body za výhru zaslouženě, porazil druhý celek tabulky na jeho hřišti a zvýšil náskok na čele již na 10 bodíků. Vytknout hostům snad lze jen menší zápal do hry, mezihru jednotlivých řad a pomalejší tempo. Je potřeba zaskočit jeden za druhého, nenechat jen dřít Rosťu Gorného, spoléhat se na produktivitu Petra Daňka a Toma Neumayera. Fotbal hraje celý tým, včetně lavičky. Na tom všem se dá pracovat, takže vzhůru do práce. Po dobrém začátku se i lépe trénuje. Velký DÍK patří všem náhradníkům, kteří do utkání moc nezasáhli, či nenastoupili vůbec. I takové zápasy v sezóně prostě jsou a budou, kdy trenér nechce zasahovat do namazaného stroje, když i výsledek je stále na vážkách. Tradiční DÍK patří všem fans na výjezdu, hráčům Staňkova za hru. Dvorní fotografka Eliška Kreklová se konečně také mohla vyřádit. Děkujeme.



Sestavy


TJ Hraničář Staňkov
L. Černoch [-] - A. Bednář [-] , R. Mikeš [-] - J. Panský [-] - L. Mutina [-] , J. Hejsek [-] , V. Matuška [-] , L. Hešík [-] , M. Černoch [-] , R. Novák [-] , V. Císař [-]

SK Rapšach
V. Krajčovič [-] - P. Daněk [-] , L. Zelenka [-] , V. Ševčík [-] , J. Daněk [-] , R. Gorný [-] - T. Pytel [-] , T. Neumayer [-] , P. Krejčí [-] , D. Smutný [-] , M. Šroub [-]

ŽK: 87. D. Smutný , 89. R. Gorný .
Počet diváků: 48. Rozhodčí: JANOVSKÝ Tomáš - ČURDA František (N), CÍSAŘ Milan (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Administrátor klubu, Předseda klubu, Zpravodaj - SK Novosedly nad Nežárkou | Jihočeský | Jindřichův Hradec

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu, Vedení klubu, Zpravodaj - TJ Sokol Halámky/Hranice | Jihočeský | Jindřichův Hradec

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     28. 10. 2022 17:05

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     27. 10. 2022 12:12

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     25. 10. 2022 17:37

Tip: výhra domácích