Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

24.10.2015 14:30

10.kolo, Středočeský | Kolín | Okresní přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Výhru Kouřimi zachránil střídající Keltner


Branky


0

Stovka diváků byla svědky derby mezi domácí Třebovlí a hosty z Kouřimi. Efektivita hostujícího týmu zajistila vedení v prvním poločase, které korigoval domácí Blaščok. V druhé půli byli domácí lepším týmem a pár minut před koncem se jim podařilo vyrovnat. O cenný bod s druhým týmem tabulky ale přišli vzápětí, když se po rohovém kopu trefil kouřimský Keltner.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Derby mazalo papírové předpoklady

V krásném sobotním odpoledni proti sobě nastoupila mužstva z čela a chvostu tabulky. Jenže místní derby mezi domácí Třebovlí a nedalekou Kouřimí na žádný výkonostní rozdíl neukazovalo. Oba týmy se pár minutek jen tak oťukávaly, aby první střelu na bránu vyslal domácí Blaščok. Bohužel, vysoko nad... O pár minut později zahrával trestný kop Richter a hostující Holub jej odhlavičkoval na rohový kop. Z něj sice domácí nevytěžili nic, ale v pokračující akci po autovém vhazování se ve skrumáži před brankou Havránka zorientoval nejlépe Blaščok a tentokrát mířil již mezi tyče. Ale gólu zabránil pozorný gólman hostů. Šance domácích paradoxně znamenala gól hostů. V rychlém brejku posunul Čáp na Snížka, ale jeho střelu Pokorný vyrazil na roh. Rohový kop domácí obránci odhlavičkovali, jenže akce Kouřimi pokračuje. Prudký přízemní centr Světničky vyráží Pokorný přímo k nohám Petra Pazderce a pro něj není problém míč uklidit do sítě - 0:1. Domácí zbraně neskládají a nadále se pokoušejí dobýt kouřimskou bránu. Střelu Němce z trestného kopu u tyče krotí nadvakrát Havránek, Hromádko pálí do gólmana. A přišla druhá sprcha pro domácí partu. Po kombinaci v křídelním prostoru letí centr do pokutového území Třebovle, Pokorný vyráží míč na vápno, kde se do něj z voleje opře Tomáš Svoboda a po zemi propálil vše před sebou - 0:2. Hosté jsou tak velice efektivní, byť hra se jim úplně podle představ nedaří. Šanci na snížení skóre dává domácím Svoboda. Po jeho lajdáckém autovém vhazování v tvrdém souboji s Holubem vyšel vítězně Lukáš Blaščok, pádil sám na Havránka a svoji šanci zužitkoval - 1:2. Možnost k vyrovnání skóre měl ještě střídající Líbal, ale nedokázal propasírovat míč za záda Havránka. Že to byl tvrdý souboj, ukazovala okamžitá přítomnost zdravotníků obou týmů, ale oba hráči mohli vzápětí pokračovat ve hře. Emoce trochu vzbudila předposlední minuta první půle, kdy došlo k důraznému souboji Líbala a M. Havránka.

Vyrovnaný stav vydržel pouhé dvě minuty

Pokud se dá říct, že opticky byl první poločas vyrovnaný, tak ve druhém poločase na hřišti dominovali domácí. Nejprve sice zahrozil hostující Pazderec, ale jeho střela z hranice šestnáctky byla tečovaná mimo branku. Po rohovém kopu vznikl závar před domácí brankou, ale do rychlého kontru se dostal domácí Dušek. Na jeho centr nereagoval gólman Havránek, ale Polanecký mířil těsně vedle tyče. V další šanci se opět objevil Polanecký, jenže míč do brány neprotlačil. Další střela, tentokrát pálí Čáslava nad svatyni Havránka. Atak provedli i hosté, ale Jirků akci nezakončil, protože mu míč ukopl vracející se Němec. Aktivní Polanecký po sólové akci přes celé hřiště vyslal jen slabou střelu, kterou Havránek snadno ukryl do rukavic. A vyrovnání se nakonec domácí zaslouženě dočkali. Po pravé straně zatáhl míč Richter, našel přesně Pavla Polaneckého a ten prostřelil hostujícího brankáře - 2:2. Bohužel pro Třebovli, okamžitě po rozehrání se dostává míč ke Světničkovi, který ostře pálí zpoza velkého čtverce. Pokorný míč vytěsnil na rohový kop, po kterém se prosadil střídající Jan Keltner a vrací vedení na stranu Kouřimi - 2:3. Domácí už se na další vyrovnání nezmohli.



Ohlasy k zápasu


SK Třebovle
Trenér Josef Kocourek: "Je to škoda, co na to víc říct. V druhém poločase jsme byli lepší, zaslouženě jsme vyrovnali a vzápětí inkasujeme. Myslím, že minimálně na bod jsme měli, ale bohužel jsme to nedokázali udržet. Rozdíl mezi druhým a jedenáctým týmem není v derby vidět. Potěšilo mě ale, že kluci chtěli hrát fotbal a derby nebylo nijak vyhrocené."

TJ Kouřim
Trenér Martin Snížek: "Poslední tři zápasy nás trápí souhra, nedaří se mezihra, hodně kazíme. Naštěstí jsme dostatečně efektivní. Docela nám vycházejí standardní situace, což nás zachraňuje. Musíme zlepšit kombinaci, abychom odehráli klidnější zápasy a nemuseli se strachovat o výsledek. Jinak derby mělo solidní úroveň a díky patří i hlavnímu rozhodčímu Karlovi Hronovi, který zápas s přehledem odpískal."



Sestavy


SK Třebovle
L. Pokorný [-] - J. Andrašík [-] , P. Polanecký [-] , L. Homolka [-] , M. Dušek [-] , R. Hromádko [-] , L. Blaščok [-] , D. Richter [-] , M. Růžek [-] , M. Čáslava [-] , J. Němec [-]

TJ Kouřim
L. Havránek [-] - P. Královský [-] , R. Světnička [-] , J. Holub [-] , M. Čáp [-] , T. Svoboda [-] , M. Havránek [-] , T. Ružinský [-] , P. Pazderec [-] , M. Snížek [-] (76. J. Keltner [-] ) , P. Jirků [-]

ŽK: 44. L. Blaščok - 34. P. Královský .
Hráči zápasu: J. Němec - P. Pazderec .
Místo: SK Třebovle. Počet diváků: 100. Rozhodčí: Hron Karel - RŮŽEK Milan (N), DYTRYCH Lukáš (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.