Tatran Volary hrál se sousedem v tabulce


Branky


32. D. Kučera (p.) , 47. M. Peter - 39. D. Kováč (p.)
9

 Zápas odpovídal postavení v tabulce a velmi špatné počasí, kdy bylo osm stupňů a mrholilo, tomu ještě pomohlo.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

 Oba celky se zatáhly do obrany a hrálo se víc uprostřed. Byl to velký boj. Oba gólmani se do zápasu dostávali až po uplynutí dvaceti minut a ani se nemuseli snažit, neboť to byly střely propagační. Bojovný fotbal přinášel místy ostré zákroky, které rozhodčí Datsenko pouštěl a to byla velká chyba. Místo, aby některé zákroky řešil přísně i kartami, tak přišla nic neříkající domluva. Zápas pokračoval podprůměrem dál a ve 32. minutě a hosté podle hlavního rozhodčího zahráli rukou v pokutovém území a ten nařídil pokutový kop. Ruku viděl snad jen on a divili se i domácí diváci. Dan Kučera jej proměnil a domácí vedli. Volarští drželi víc míč na kopačkách, ale hosté se dostali do brejku Kovačem, který byl stíhán Podrackým, hostující hráč se dostal až do pokutového území a zde jej Podracký fauluje. Hlavní rozhodčí správně píská pokutový kop. Hosté se ještě dožadují vyloučení domácího hráče, ale na to hlavní Datsenko nereaguje. Sám postižený si postavil míč a vyrovnal. Poločas již nic nenabídnul a tak se šlo za nerozhodného stavu do kabin.

 

 

     Druhé dějství přineslo hlavně gól již ve 47. minutě. To domácí M. Peter několik metrů za půlkou viděl gólmana hostí, že je hodně venku a lobem a la Patrik Schick posílá domácí do vedení. Po této brance hosté na chvíli zvadli a Volarští získali převahu. Byla to převaha na míči i herní. Domácí se vytáhli výš od svého vápna a zmenšili hostům prostor. Hoštičtí se nemohli dlouho dostat z tohoto bloku a začali ztrácet míče, čehož hostující šikovní hráči Vairich, Iliev a Svěchota využívali a dostávali se před Mikulu, ale ten vítězil a hosty držel nad vodou.

 

Jenže jalová převaha domácích nekončila gólovou pojistkou, vkrádala se na hřiště nervozita, a když v největším tlaku rozhodčí Datsenko pískl další pokutový kop tentokrát druhý proti domácím, vnesl na hřiště další zbytečnou diskusi, kterou opět neřešil důrazně. Hosté, pro  které to byl tentokrát dárek, se chystali na provedení. Míč si připravil opět Kovač, ale tentokrát tuto možnost nevyužili, když ji poslal nad branku. Samotný závěr se začíná vyostřovat na obou stranách, nejdříve domácím nebyl uznán gól pro ofsajd. Oba rozhodčí laici byť se snažili, tak odměňováni nebyli, neboť každý praporek nahoru byl slovně doprovázen nadávkami jak z hřiště, tak diváky. Zde slabý hlavní arbitr bohužel zápas nezvládal a ani tyto situace neřešil. Posledních deset minut se již dohrávalo a kouskovalo fauly a zbytečnými diskusemi. Tatran držel míč i body a hosté se snažili souboje byly místy tvrdé a v samotném závěru vše vyvrcholilo závěrečnou strkanicí, kdy se hosté dožadovali červené karty pro volarského Ilieva. Došlo k nepřehledné, jak se říká trmě vrmě a zápas dostal ještě černou kaňku. Kdyby byl hlavní rozhodčí důsledný na obě strany v průběhu utkání, nemuselo k této situaci vůbec dojít. Na tento zápas byla delegace tří rozhodčích, ale několik dní před zápasem zbyl již jen jeden, bohužel ten nejslabší. Na obranu hlavního rozhodčího je, že výsledek neovlivnil, ale nervozitu ano, tím že zásadní věci neřešil a kartami dost šetřil a v tomto utkání bylo potřeba rozvášněné hráče hodně krotit.

 

autor: Ladislav Beran



Sestavy


TJ Tatran Volary
P. Vaculka [-] - P. Vairich [-] , M. Podracký [-] , R. Iliev [-] , M. Kavur [-] , M. Peter [-] , T. Kočárek [-] , F. Podracký [-] , V. Svěchota [-] , D. Kučera [-] , . Bledý [-]

FC Šumavské Hoštice
P. Mikula [-] - D. Kováč [-] , Z. Mráz [-] , A. Štěpánek [-] , F. Půbal [-] , O. Novák [-] , V. Pešl [-] , J. Lipovský [-] , J. Mocek [-] , J. Turek [-] , T. Gaier [-]

ŽK: 7. T. Kočárek , 32. M. Peter - 14. Z. Mráz , 44. J. Turek , 51. M. Procházka .
Počet diváků: 40. Rozhodčí: DATSENKO Mykhailo - ILIEV Lukáš (N), FLEISCHMANN Petr (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
1. 10. 2022 21:36
Hodnocení zápasu

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tatranu se vrací hráči, kteří mu šířili slávu. Bude to první zápas v nové sestavě a věřím, že volarští vyhrají.

5. 11. 2022 23:52
Koukám, že pan Beran byl zřejmě na jinej zápase. Jestli rozhodčí neovlivnil výsledek tak už nerozumím ničemu v této soutěži. Ještě jsem ho prosil, ať se vyjádří k úrovni rozhodčích, které posílají na tyto těžké a vyhrocené zápasy do Volar. Ale bohužel zachoval se tak, jak se zachoval. Kdyby na tento zápas dorazil jiný rozhodčí, nemuseli by jsme čelit takovému průšvihu, který do fotbalu opravdu nepatří. Stále se mi honí hlavou otázka, jestli v těchto vyhrocených zápasech má cenu hrát fotbal nebo raději upřednostnit zdraví a zajistit rodinu vůči nějakému nesmyslnému zranění, které tento zápas pohřbilo.

Tip: výhra domácích