3:2p.
(2:1)
26. J. Gába
57. J. Vladyka (p.)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

05.09.2015 17:00

5.kolo, Středočeský | 1.A třída sk. B, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Slaný doma nevyužil hromadu šancí, Dobrovice udolal až na penalty


Branky


12. L. Stožický , 34. J. Galbavý - 26. J. Gába , 57. J. Vladyka (p.)
0

Fotbalisté Slaného přivítali v 5. kole 1.A třídy skupiny B na svém hřišti fotbalisty Dobrovic, proti nimž si vytvořil šance na dva zápasy, jenže hosty podržel fantastický brankář František Kortus a zápas za stavu 2:2 došel na penalty, v nichž byli úspěšní domácí a nakonec se výhry přece jen dočkali.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Ofenzivní smršť přinesla v prvním poločase tři góly

Již ve čtvrté minutě mohli udeřit domácí hráči Slaného, zaskočit svého soupeře rychlým gólem se jim však zásluhou brankáře Františka Kortuse nepodařilo a úvodní příležitost Martina Žahoura, který se ocitl sám před bránou, zůstala nevyužita. Po deseti minutách hry musel na opačné straně předvést dobrý zákrok po střele Františka Bartoně také brankář Miroslav Jochman, který svou úlohu zvládl a utkání pokračovalo po dvou slibných šancí za bezbrankového stavu.

 

Bezbrankové skóre však vydrželo jen několik sekund, brankář František Kortus udělal obrovskou chybu, když svou přihrávkou našel po rozehrávce domácího Lukáše Stožického, který ve vyložené šanci nezaváhal a krásným lobem poslal míč pod břevno. Běžela teprve dvanáctá minuta a domácí vedli zásluhou Stožického 1:0. Další šanci si vytvořili domácí fotbalisté ve 23. minutě, Josef Galbavý si však na pozorného Františka Kortuse nepřišel a hostující brankář se blýskl fantastickým reflexivním zákrokem.

 

Pouhé tři minuty na to zahrávali hosté z Dobrovic rohový kop, přetažený centr na vzdálenější tyči našel Jiřího Gábu, který z první napřáhl k nádherné střele, proti níž byl brankář Miloslav Jochman bezmocný. Dobrovice se dostaly do mírného tlaku, z něhož pramenila jedovatá rána Filipa Březiny, Jochman byl ale tentokrát připraven a jeho tvrdou ránu zneškodnil. Domácí brána se otřásala v základech, byli to však domácí fotbalisté Slaného, kteří z rychlého protiútoku dokázali vstřelit gól.


Dobrovice rozehráli rohový kop, po kterém Miloslav Jochman stáhl míč ze vzduchu a rychle ho rozehrál Libora Volfa. Kapitán Slaného poté uvolnil Josefa Galbavého, který krásnou střelou zpoza šestnáctky nedal Františku Kortusovi šanci a domácí šli podruhé v zápase do vedení, tentokrát po půlhodině hry 2:1. Josef Galbavý se v samotném závěru prvního poločasu mohl vžít do role přihrávajícího hráče na gól, Michalu Tihovskému ale zkrátka nebylo přáno a František Kortus jeho střelu nohou vyrazil mimo.

Dobrovice mohly předvést fantastický obrat

Dobrovice sáhly o přestávce ke střídání a Jiří Sodoma mohl po necelých dvou minutách od střídání vstřelit vyrovnávací gól, když pronikl do pokutového území přes několik protihráčů, brankář Miloslav Jochman ale rychle vyběhl z brány a vrhl se mu neohroženě pod nohy. Netrvalo to dlouho a hosté se dočkali vyrovnávacího gólu. Miloslav Jochman dostal nepříjemnou malou domů, po které fauloval v pokutovém území protihráče a hosté zahrávali téměř po hodině hry penaltu. Jan Vladyka vzal odpovědnost na svá bedra a penaltu bezpečně proměnil.

 

Hosté dokázali zápas vyrovnat a dvacet minut před koncem zápasu po nádherné kombinační akci usilovali o vstřelení rozhodující gólu, Miloslav Jochman ale nakonec zasahovat nemusel a nádherná akce vyšuměla do prázdna. Zápas skončil nerozhodným výsledkem 2:2 a vítěze musely určit pokutové kopy.

Pokutové kopy zvládli lépe domácí hráči Slaného

Souboj o druhý bod zahájili domácí hráči stejně jako v Doksech špatně. Martin Žahour kopl penaltu špatně a František Kortus dokázal jeho pokus zneškodnit, zatímco hosté proměnili. Libor Volf byl na rozdíl od Žahoura úspěšný a po něm opět uspěly i Dobrovice. Josef Galbavý se tvrdou ranou k tyči rovněž nemýlil a Miloslav Jochman se poté vytáhl a střelu soupeře vyrazil mimo.

 

Po třetí sérii byl stav pokutových kopů vyrovnaný 3:3 a drama vrcholilo. Střídající Jakub Hořejší svou penaltu bezpečně proměnil, zatímco kapitán Jan Vladyka po druhé v zápase penaltu neproměnil a ze značky pokutového kopu míč napálil nad. Filip Hansl jako pátý střelec nezaváhal a hosté už kopat nemuseli. SK Slaný měl s Dobrovicemi co dělat, nakonec je ale udolal na penalty.



Ohlasy k zápasu


SK Slaný
Milan Šúr (vedoucí týmu SK Slaný): „Diváci viděli ve Slaném solidní fotbal. V první půli jsme dali dvě pěkné branky, druhý poločas se hrál v režii hostí, kteří disponují mladým a technický mužstvem. Slánští borci hráli najednou příliš staticky a jejich hře chybělo více pohybu a k vidění bylo mnoho nepřesností. Naše obě obdržené branky padly po individuálních chybách obránců. Ztráta bodu v tabulce na domácí půdě je mrzutá, nicméně čelo naší skupiny se vyrovnalo.“




Sestavy


SK Slaný
M. Jochman [-] - T. Zíma [-] , F. Hansl [-] , M. Žahour [-] , L. Stožický [-] (80. J. Hořejší [-] ) , M. Tikovský [-] (78. J. Kubaška [-] ) , J. Galbavý [-] , M. Rada [-] , L. Volf [-] , P. Klusáček [-] , P. Čablík [-]

FK Dobrovice B
F. Kortus [-] - J. Vladyka [-] , M. Bým [-] , J. Sudek [-] (80. J. Stehlík [-] ) , M. Hurda [-] - J. Toman [-] , F. Bartoň [-] (65. P. Antoš [-] ) , J. Jílek [-] , F. Březina [-] , J. Gába [-] - J. Hruška [-] (46. J. Sodoma [-] )

ŽK: 29. T. Zíma , 71. M. Rada - 31. J. Toman , 66. J. Vladyka , 88. J. Sodoma .
Hráči zápasu: M. Tikovský , J. Galbavý - F. Kortus , J. Gába .
Místo: Hřiště - Sportovní klub Slaný. Počet diváků: 150. Rozhodčí: Brožek Tomáš - ASNÍK Daniel, ŠEFARA Milan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.