4:3
(1:3)
3. J. Kopel (p.)
23. J. Kopel
40. J. Andl
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

21.08.2022 16:30

3.kolo, Moravskoslezský | 1.B třída sk. C, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Nýdek famózně otočil utkání s Orlovou


Branky


18. M. Hojdysz , 69. Ľ. Perniš , 72. T. Suszka , 81. P. Mazurek - 3. J. Kopel (p.) , 23. J. Kopel , 40. J. Andl
22

Fotbalisté Nýdku pod novým trenérem Petrem Baumanem prožívají skvělý vstup do sezóny. Po demolici Dětmarovic 7:0 se na nýdeckém hřišti představil další nováček soutěže Baník Orlová, který zvítězil v loňské sezóně v karvinském okrese a postoupil po letech do krajských soutěží. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Dobrý vstup do utkání ze strany Baníku

Trenér hostí přijížděl do Nýdku bez své největší ofenzivní hvězdy Jarmila Kopela. Kanonýr se zkušenostmi z MSFL chyběl vinou zranění a z osobních důvodů jej doplnil i další hráč základní sestavy Petr Stachlík. I tak, se ale mohl trenér opřít o Jiřího Kopela či brankářskou jedničku Marka Mikesche. 

Nýdecký kouč Bauman postrádal pro domácí zápas tuto čtveřici: Čelůstka, Kluz,L.Kantor, J.Kantor a Lamacz, kteří se z nejrůznějších důvodů nemohli k utkání připravit. 

 

Nedělní utkání na nýdeckém trávníku, kde si tentokrát našlo cestu podprůměrných 50 diváků začalo v ostrém tempu. Už ve 3.minutě totiž domácí spáchali faul ve vápně na unikajícího Milana Mravce, načež sudí Klimek nařídil pokutový kop. Ten s přehledem proměnil bratr absentujícího Jarmila, Jiří Kopel. 

Na srovnání se čekalo do minuty číslo 18. To zničehonic vypálil projektil Matěj Hojdysz a překvapil dokonale brankáře hostí Mikesche 1:1. 

O pět minut později zahrával Baník standardní situaci, kterou obrana domácích dokázala zlikvidovat. Jenže krátká rozehrávka před vápno, ne úplně vyšla a po ztrátě jednoho z domácích hráčů přišel trest v podobě branky z kopačky Jiřího Kopla, který přeloboval celou obranu i s brankářem a poslal Baník opět do vedení. 

 

Těsně před poločasem se zdálo být s Nýdkem zle. Ve 40.minutě si navedl míč Jiři Andl zleva k šestnáctce a vypálil nechytatelně - 1:3. To bylo, také skóre, se kterým se hráči odebrali do kabin.

Nýdek předvedl famózní obrat, pomohlo počasí

To, co vyhovovalo hráčům Baníku Orlová, tedy kombinační fotbal s množstvím přihrávek bylo s poločasovou přestávkou a sílícím deštěm usmrceno. Tvořící se kaluže a podmáčený terén začal s postupem času víc a víc nahrávat domácím, kteří využívali možnosti nakopávat dlouhé míče na vysoké útočníky. 

 

Sílící déšť sebou přinesl první vlaštovku zhruba před začátkem poslední dvacetiminutovky. To po brejku a následném centru ztečoval míč za záda Mikesche Luboš Perniš a bývalý ligový hráč snížil na 2:3. O chvíli později jsme měli vyrovnáno. V 72.minutě vystřelil remízový výsledek Nýdečanům Tomáš Suszka, který procedil propadnutý rohový kop na zadní tyči do brány. 

A aby toho nebylo málo, tak se v 81.minutě opřel do míče Pavel Mazurek a svůj nepovedený centr poslal až do brány a dokonal, tak poločas hrůzy pro Baník - 4:3.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Nýdek
Viktor Polok - asistent trenéra: Utkání se odehrálo na velmi těžkém terénu, s kterým se v prvním poločase lépe popral soupeř, z naší strany byl výkon v prvním poločase tragicky, naštěstí nám pomohla změna formace a energie střídajícího Suszky, od 70.minuty jsme zatlačili k jejich brance a i díky troše štěstí jsme dokázali otočit z 1:3 na 4:3, díky klukům za druhý poločas a díky za nádherných 6 bodů po dvou kolech

FK Baník Orlová 1927
Jan Valový: Chtěli jsme zde vyhrál a po první půli se nám to opravdu dařilo, ovšem pak se díky počasí vše změnilo a my nemohli hrát naši kombinační hru a právě to hrálo do not Nýdku, který druhý poločas jen nakopával balony. Doma jim máme co vracet. Ovšem herní projev prvního poločasu byl jasným důkazem, že se můžeme v této soutěži rovnat například i Nýdku.



Sestavy


TJ Sokol Nýdek
T. Gleta [-] - V. Szmek [-] (46. T. Suszka [-] ) , M. Hojdysz [-] , P. Turoň [-] , L. Paleček [-] (86. J. Šulák [-] ) , L. Cienciala [-] , P. Mazurek [-] , P. Placzek [-] , F. Szotkowski [-] , Ľ. Perniš [-] , T. Spratek [-]

FK Baník Orlová 1927
M. Mikesch [-] - M. Karkoška [-] , D. Kolář [-] , L. Havlásek [-] , J. Andl [-] (88. J. Mravec [-] ) - J. Valoch [-] (84. I. Stuš [-] ) , J. Valový [-] (68. T. Havlásek [-] ) , M. Mravec [-] (84. D. Novák [-] ) , D. Jurček [-] , T. Hrčkulák [-] - J. Kopel [-]

ŽK: 16. T. Suszka , 61. L. Paleček - 48. D. Kolář .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: KLIMEK Tomáš - CHMIEL Marek, LOJEK Jakub.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Krásné hřiště, výborné zbojnické klobásky a levné pivo! Navíc po vyprázdnění peněženek a příchodu zkušených žoldáků to vidím na úspěšný den. Pokud nebude příliš pršet v Nýdku bude za 30 Kaček opět vyprodáno.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: remíza

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip experta: remíza

Spolu s Hnojníkem asi dva nejzkušenejší týmy v soutěži. Nýdek tentokrát čeká těžší šichta než proti Dětmarovicím a Baník Orlová si odveze minimálně bod.