D. Šibal 8.
D. Martan 67. (vl.)
2:3
(1:3)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

29.10.2022 14:30

13.kolo, Pardubický | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Libišany překvapivě padly s Pardubičkami


Branky


8. D. Šibal , 67. D. Martan (vl.) - 14. T. Svatoň (p.) , 21. T. Svatoň , 25. M. Tuťálek
7

Lídr soutěže z Libišan k údivu všech nezvládl utkání s Pardubičkami a po prohře 2:3 byl tak opět sesazen z čela průběžného pořadí krajského přeboru. Za hosty se dvakrát trefil Tomáš Svatoň a tučným písmem se tak podepsal pod senzační výhru svého celku.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

 

V sobotu 29.10.2022 přivítal vedoucí celek krajského přeboru na svém hřišti soupeře z Pardubiček. Libišany na domácím trávníku doposud neztratily ani bod a své soupeře zde pravidelně porážely vysokým brankovým rozdílem. Hosté za sebou měli naopak dvě porážky v řadě a z těchto dvou utkání si navíc odnesli nelichotivé skóre 0:6. O favoritovi tohoto duelu tak nemusela být vůbec řeč a bylo jasné, že Pardubičky by k zisku alespoň jednoho bodu musely podat velice nadstandartní výkon.

 

Šokující první půle

První poločas, a hlavně jeho úvodní minuty, musely přítomným fanouškům doslova vyrazit dech. Úplný začátek utkání však šel poměrně podle očekávání a velký favorit z Libišan se dostal velmi rychle do jednogólového vedení. Už v 8. minutě se domácím hráčům povedlo sehrát perfektní protiútok do nezformované obrany svého soupeře a po ideálním centru před bránu z toho mohl následně těžit libišanský Dominik Šibal, který i s trochou štěstí poslal míč až za záda bezmocného gólmana Pardubiček. Následně ale přebrali štafetu neskutečným způsobem hráči hostujícího týmu. Ve 13. minutě došlo po špatném vyběhnutí gólmana k nedovolenému zákroku uvnitř pokutového území domácích Libišan a hlavní sudí tak okamžitě nabídnul hostům možnost pokutového kopu. K penaltě se postavil Tomáš Svatoň a suverénně ji proměnil. Stav utkání byl tedy rázem opět vyrovnaný. O pár minut později to však bylo s domácími ještě výrazně horší. Ve 21. minutě sehráli hosté velmi povedený protiútok a po výborném centru se na zadní tyči dostal do obrovské příležitosti opět hostující Tomáš Svatoň. Ten se odvážně ve skluzu položil do centrovaného balónu a podruhé v zápase tak překonal libišanského Zasadila v bráně. Pardubičky tak dokázaly šokovat všechny přítomné diváky a obrátit nepříznivý stav utkání. No a o 4 minuty později došlo pro domácí k další obrovské ráně. Ve 25. minutě využili hosté dalšího zaváhání libišanské obrany a po rychlém protiútoku se dostal do samostatného nájezdu na domácího gólmana aktivní Matěj Tuťálek. Ten následně krásně obehrál vyběhnutého brankáře a pohodlně poslal míč do odkryté branky soupeře. Pardubičky se tak z ničeho nic dostaly už do dvougólového vedení a začínalo to vypadat, že Libišany dnes budou mít se ziskem nějakých bodů opravdu veliký problém.

 

Pardubičky dokázaly vybojovat výhru.

Dalo se očekávat, že domácí fotbalisti vstoupí do druhé půle s výrazně vyšším nasazením a budou se snažit špatný výsledek co nejdříve otočit. Snaha o výsledkové dotažení sice byla na libišanských hráčích vidět, branku se jim však stále nedařilo vstřelit. Až v 67. minutě se po rohovém kopu velmi nešťastně odrazil míč od nohou bránícího Daniela Martina a bohužel pro hosty se odražený míč dostal až za záda překvapeného gólmana Pardubiček. Necelých pětadvacet minut před koncem základní hrací doby tak vstřelili domácí kontaktní branku na 3:2 a dal se očekávat ještě mohutný libišanský tlak. Přestože se domácím nedá v žádném případě upřít jejich snaha, obrana Pardubiček pracovala dobře a žádnou další branku už svému soupeři nepovolila. Místo toho se do sebe ještě v 89. minutě pustili libišanský Adam Machala a hostující Jakub Ficek a z této šarvátky následně vyplynuly zaslouženě dvě červené karty. Domácí hráči tak místo závěrečného tlaku takto rozkouskovali průběh hry, což náramně vyhovovalo Pardubičkám, které si tak po obětavém výkonu dokráčely pro obrovsky cenné vítězství ze hřiště lídra průběžného pořadí a sesadily jej tak z vedoucí pozice v tabulce.   



Sestavy


FC Libišany
Z. Zasadil [-] - D. Jelínek [-] (46. J. Fidra [-] ) , D. Šibal [-] , A. Machala [-] , R. Horyna [-] , L. Kraják [-] , O. Kraják [-] , Z. Chmelík [-] , P. Motyčka [-] , Z. Semelka [-] , T. Kirchner [-]

SK Pardubičky
P. Zahradník [-] - T. Svatoň [-] , M. Tuťálek [-] , M. Bobek [-] (80. O. Podsztavek [-] ) , T. Svoboda [-] , M. Hofman [-] (74. D. Valenta [-] ) , O. Štědrý [-] , R. Froš [-] (46. J. Ficek [-] ) , D. Martan [-] , M. Bažant [-] , D. Menšl [-]

ŽK: 13. Z. Zasadil , 79. R. Horyna - 54. P. Zahradník , 66. M. Hofman , 83. J. Ficek , 87. T. Svoboda . ČK: 89. A. Machala - 89. J. Ficek .
Počet diváků: 120. Rozhodčí: Kudyn Milan - KOPECKÝ Tomáš, NAVRÁTIL Tomáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     29. 10. 2022 12:10

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     28. 10. 2022 17:01

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     28. 10. 2022 10:44

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     27. 10. 2022 19:12

Tip experta: výhra domácích