Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

15.10.2022 14:30

11.kolo, Pardubický | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Libišany zpátky na vrcholu


Branky


18. L. Kraják (p.) , 21. T. Kirchner , 30. L. Kraják , 58. Z. Chmelík , 65. D. Balog , 70. D. Balog , 72. J. Říha , 80. O. Kraják
8

Libišany naprosto nevídaným způsobem zdemolovaly bezmocný Lanškroun a po výsledku 8:0 se tak dostaly zpět do čela průběžného pořadí krajského přeboru. Naopak Lanškroun prohrál už počtvrté za sebou a propadá se tak v tabulce stále níž a níž.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

 

V sobotu 15.10.2022 přivítaly domácí Libišany na svém hřišti mužstvo Lanškrouna. Domácí přišli po minulé prohře s Horními Ředicemi o průběžné prvenství v soutěži a chtěli se tak za každou cenu opět dostat před svého soka. Na druhé straně Lanškroun se před tímto duelem potýkal s velmi špatnou formou. Svá tři poslední utkání prohrál a v posledním kole dokonce přišel po porážce od litomyšlské Jiskry i o svoji domácí neporazitelnost. Proti Libišanům se navíc zisk bodů dal opravdu jenom těžko očekávat a před Lanškrounem tak byla velmi nezáviděhodná situace.

 

Třígólová první půle

Lanškroun se určitě připravoval na obrovskou ofenzivní sílu svého soupeře a chtěl co nejdéle vydržet bez inkasované branky. Domácí Libišany ale dostaly svého soupeře velmi rychle pod tlak a i díky zvýšené motivaci způsobené porážkou v předchozím kole začaly Lanškroun velmi rychle rozebírat. Už v 18. minutě utkání byla k vidění první vstřelená branka. Hlavní sudí nařídil poměrně přísnou penaltu po hraničním zákroku ve vápně a s pokutovým kopem si následně s obrovským přehledem poradil libišanský kapitán Lukáš Kraják. Hostům se tak stalo přesně to, čemu se chtěli ubránit a jejich naděje na bodový zisk se tak začala pomalu, ale jistě zmenšovat. Během následujících minut bylo ale pro hosty ještě výrazně hůře. O pouhé tři minuty později si na krásný pas za obranu naběhl krajní obránce Tomáš Kirchner a v samostatném nájezdu na lanškrounského gólmana si počínal mazácky. Libišany se tedy dostali již do dvougólového vedení, ale ani to jim v první půli nestačilo. Ve 30. minutě totiž přišla pro hosty další rána. Domácím se povedlo sehrát velmi dobrý protiútok do otevřené obrany svého soupeře, na jehož konci stál opět Lukáš Kraják, který tak vstřelil svůj druhý gól v utkání a celkově už 10. v probíhající sezóně krajského přeboru. Libišany si tedy během prvního poločasu vypracovaly krásné třígólové vedení a Lanškroun již čekal v druhém dějství spíše boj o čest, než o nějaký bodový zisk.

 

Dominantní druhý poločas

Jestli měl někdo pocit, že by domácím fotbalistům mohl tento jednoznačný výsledek stačit a budou si chtít tento stav pouze pohlídat až do konce, byl opravdu na velkém omylu. Domácí Libišany se do toho totiž ve druhé půli opřely ještě více a nasázely svému soupeři neuvěřitelných pět branek. V 58. minutě nejprve domácí využili špatného odkopu lanškrounského obránce a po perfektní přihrávce do prázdné brány se mohl z gólu radovat útočník Zdeněk Chmelík – 4:0. O šest minut později se libišanskému trenérovi povedl dokonalý tah, když poslal na plac Dominika Baloga, který se mu už po jedné minutě svého pobytu na hřišti odvděčil vstřelenou brankou, když na zadní tyči přesně dorazil míč za záda bezmocného gólmana Lanškrouna – 5:0. Ani pětigólové vedení ale domácím hráčům nestačilo a dále se tak hnali za dalšími vstřelenými góly. V 70 minutě se podruhé trefil čerstvý Dominik Balog, který krásnou střelou pod břevno nekompromisně propálil lanškrounského Ehrenbergera a zajistil tak svému celku už šestigólový náskok. Uplynuly však jen další dvě minuty a domácí fanoušci se mohli zase radovat. Trefit se dokázal další střídající hráč, a to Jakub Říha, který si dvě minuty po svém příchodu na hrací plochu v pokutovém území dobře počíhal na vynikající zpětnou přihrávku a prvním dotykem dopravil míč až za brankovou čáru – 7:0. Ačkoliv už tento výsledek byl pro zdrcené hosty více než krutý, konečné skóre se v závěru utkání ještě o jednu branku navýšilo. V 80. minutě obdržel milimetrový balón za obranu libišanský Ondřej Kraják a v následném souboji jeden na jednoho proti lanškrounskému gólmanovi nezaváhal a přízemní střelou na přední tyč ještě upravil skóre tohoto zápasu. Libišany si tak díky této exibici a také díky zaváhaní Horních Ředic opět zajistily vedoucí příčku v krajském přeboru, zatímco Lanškroun schytal už čtvrtou porážku v řadě a jeho forma je tak momentálně opravdu na bodu mrazu.    

 

Pozvánka na příští kolo

Vedoucí Libišany čeká souboj se soupeřem z opačného konce tabulky. Hostit je budou poslední Moravany a papírově se tak dá očekávat další utkání, které by mohlo skončit vysokým brankovým rozdílem. Na druhé straně Lanškroun bude hostit předposlední Choceň, což by mohl být pro lanškrounské ideální soupeř na to, aby se chytili a dostali se zpět do své obvyklé formy. 



Sestavy


FC Libišany
D. Šimon [-] - D. Šibal [-] (64. D. Balog [-] ) , A. Machala [-] (70. J. Říha [-] ) , R. Ottmar [-] , R. Horyna [-] , L. Kraják [-] , O. Kraják [-] , Z. Chmelík [-] , P. Motyčka [-] (78. S. Kovaliv [-] ) , Z. Semelka [-] (59. D. Jelínek [-] ) , T. Kirchner [-]

FO Lanškroun
J. Ehrenberger [-] (73. M. Šabata [-] ) - M. Pecháček [-] (59. D. Jung [-] ) , D. Skalický [-] , D. Smrkal [-] , O. Doležal [-] (73. F. Fikejs [-] ) , Š. Kolomý [-] , F. Ptáček [-] , L. Krejsar [-] , O. Macháček [-] (79. M. Marek [-] ) , O. Veselý [-] , V. Jílek [-] (46. J. Ptáček [-] )

Počet diváků: 177. Rozhodčí: Valenta Jan - ROBOVSKÝ Jan, PEČINKA Ondřej.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     15. 10. 2022 09:43

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     13. 10. 2022 08:57

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     13. 10. 2022 06:26
Tomáš Koukola

Expert: Radek Stýblo
Tip experta: výhra domácích

Libišany si budou chtít spravit chuť po minulém zaváhání a Lanškroun tak porazí.

Automatický komentář z expert tipu     12. 10. 2022 11:53

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     11. 10. 2022 20:25

Tip: výhra domácích