5:0
(2:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

01.10.2022 15:00

9.kolo, Vysočina | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Pelhřimov zdolal Žirovnici


Branky


16. T. Mazač , 20. M. Niederle , 58. T. Mazač , 71. T. Mazač , 89. J. Honzl
23

Proti tradičnímu rivalovi ze Žirovnice nastoupili pelhřimovští fotbalisté v dalším kole Krajského přeboru mužů Vysočiny. Pelhřimov dal jasně najevo, kdo je doma! 

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Pelhřimov měl navrh

Lépe začali domácí, již v 6. minutě kopali první roh. Zahrával jej Niederle, ovšem míč posbíral na přední tyči Hřebecký. Další roh přišel vzápětí, ani ten ale vedoucí branku pro Pelhřimov nepřinesl. Hlavička Niederleho skončila na tyči Švecovy brány. Ve znamení rohových kopů se nesly i následující minuty. Pelhřimov zahrával další tři, branku ale přinesl až ten třetí, a to v 16. minutě, kdy si na centr od Homolky nejvýše vyskočil Mazáč a překonal poprvé Švece – 1:0. Ve 20. minutě nejprve hostující Hřebecký zastavil nedovoleně Vopálenského a následovala standardka zprava u velkého vápna. Trestný kop Niederleho přizvedl ještě hráč stojící ve zdi a zapadl za záda hostujícího gólmana – 2:0. Ve 24. minutě Podhradský zfauloval Viktoru a následoval další trestný kop...ke střele po zemi se dostal Vopálenský, hosté ale nebezpečí třetí branky prozatím odvrátili. Ve 25. minutě se dostali ke slovu i Žirovničtí, nejdříve vybojovali roh, který pak následně rozehrál kapitán Vodáček, pozorná obrana domácích ale hrozbu snížení skóre odvrátila. Další roh Pelhřimova nabídla 35. minuta. Centr do vápna poslal Homolka, Mazáč ale tentokráte hlavičkoval jen těsně vedle. Ve 42. minutě dobře zakombinovali i hostující fotbalisté a vybojovali alespoň roh. Ten sehráli nakrátko a na konci celé akce musel zasahovat Holický. Dvě minuty před koncem první půle domácí fotbalisté faulovali a hosté kopali trestňák, Vodáček ale neměl přesnou mušku a míč poslal nad bránu. Těsně před odchodem do šaten ještě po chybě v obraně domácích šel sám na bránu Němeček, ale v koncovce propadl. Do šaten tak Pelhřimovští odcházeli s dvougólovým náskokem.

Druhý poločas

Ve 48. minutě hosté se pokusil střelecky prosadit hostující Cajz, ale míč poslal vedle brány Holického. Úspěšní nebyli na druhé straně ani domácí, když nejdříve Blokeš v 50. minutě zachytil dlouhou přihrávku od Homolky, přihrál míč Mazačovi, ten ale pálil pouze do boční sítě. V 55. minutě fauloval v pokutovém území Viktora Vodáčka a nemohlo následovat nic jiného než pokutový kop. Holický ale svůj tým podržel a penaltu bravurně zlikvidoval. V 57. minutě měli domácí další velkou brankovou příležitost, když nejdříve nahrál míč Poul Mazáčovi, ten se sám před bránou pokusil přehodit gólmana, ten ale stačil míč vytěsnit na roh. Na centrovaný míč si ve vápně naskočil opět Mazáč a zvýšil vedení na 3:0. V 60. minutě vybojoval pro hosty standardku kapitán Vodáček. Rohový kop sám rozehrál, ale domácí centrovaný míč včas odvrátili do bezpečí. V 65. minutě zastavil hostující Knotek i za cenu žluté karty unikajícího Vacka a následoval trestný kop. Niederleho centr ale hosté odhlavičkovali pryč od brány. Čtvrtý úder zasadili svému soupeři Pelhřimovští v 71. minutě, kdy Mazáč zkompletoval hattrick – 4:0. Hostující gólman Švec měl práci i v 82. minutě, kdy musel likvidovat střelecký pokus Honzla. Na konečných 5:0 upravil skóre právě Honzl a to v 89. minutě, kdy předtím ještě na Švece pálil Fikar a Mazáč. Domácí si tak zaslouženě připsali další tři body do tabulky.



Ohlasy k zápasu


FK Maraton Pelhřimov
Richard Zeman, trenér: "Derby potvrdilo, že jsme teď ve střelecké pohodě, protože výkon v poli dominantní nebyl. Dokázali jsme si pomoct standardními situacemi, z nichž jsme vstřelili čtyři góly. Z našich hluchých pasáží za vedení 2:0 soupeř zahodil samostatný únik a Holický chytil penaltu. Krátce nato jsme přidali třetí gól a pak už nebylo co řešit. Chválím všechny střídající hráče, kteří hru za rozhodnutého stavu oživili. Fialka, Fikar a Honzl rozhodli druhý den o výhře béčka ve Ždírci, za který nastoupili tři divizní hráči. Takto bych si přínos hráčů z lavičky představoval."

FC Slavoj Žirovnice
Roman Hřib, trenér: "Chtěli jsme vstoupit do zápasu z bloku a nedostat branku, ale to se nám nepovedlo, byli jsme příliš pasivní. Za stavu 2:0 jsme začali více běhat a měli i zakončení, dokonce ke konci poločasu šel Němeček sám, ale taky nedal…Do druhé půle jsme chtěli navázat, povedlo se nám získat i krátkodobou herní převahu a dokonce jsme kopali po faulu na Vodáčka penaltu, ale Podhradský nedal a po chvíli jsme dostali na 3:0 a bylo v podstatě hotovo. Dostali jsme 4 branky ze standardních situací, něco pochytil i gólman Švec, ale nebyli jsme ve vápně vůbec důrazní a darovali jsme soupeři branky. Když prohrajeme, tak vysokým rozdílem, to mi hrozně vadí, takový výsledek jsme si vůbec nepředstavovali a je to ostuda."



Sestavy


FK Maraton Pelhřimov
L. Holický [-] - D. Poul [-] , L. Vopálenský [-] (69. A. Fikar [-] ) , D. Viktora [-] , F. Morava [-] (62. J. Fialka [-] ) , J. Homolka [-] , K. Blokeš [-] (73. J. Honzl [-] ) , M. Niederle [-] , T. Vacek [-] (73. J. Adam [-] ) , T. Mazač [-] , A. Šimon [-]

FC Slavoj Žirovnice
D. Švec [-] - V. Kněžínek [-] (68. T. Jindra [-] ) , J. Svoboda [-] (79. M. Drápal [-] ) , M. Hřebecký [-] , T. Knotek [-] , A. Vaš [-] - J. Vodáček [-] , V. Cajz [-] (79. D. Bezchleba [-] ) , T. Hřebecký [-] (46. M. Kořínek [-] ) , M. Němeček [-] - R. Podhradský [-]

ŽK: 79. A. Šimon , 84. J. Honzl - 65. V. Cajz , 73. M. Němeček .
Počet diváků: 186. Rozhodčí: MACHÁT Oldřich - DOSKOČIL Pavel, BENEŠ Tomáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Asistent trenéra, Vedení klubu, Sponzor, Zpravodaj, Fotograf - FC Rapotice | Vysočina | Třebíč

Tip: výhra domácích