0:3
(0:3)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

05.11.2022 10:15

14.kolo, Pardubický | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Pátá výhra v řadě pro Litomyšl


Branky


5

Litomyšlská Jiskra si bez problémů poradila s domácí Moravskou Třebovou. Hosté dokázali třemi brankami utkání rozhodnout už během první půle, velkou roli však zahrálo brzké vyloučení domácího brankáře, Marka Sporatenka.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

 

 

V sobotu 5.11.2022 se proti sobě v rámci posledního utkání podzimní půlsezóny postavila domácí Moravská Třebová a rozjetý soupeř z Litomyšle. Hosté se mohli před tímto zápasem těšit z vynikající čtyřzápasové vítězné šňůry a ke svému poslednímu utkání tak přijížděli v naprosto ideální formě. Za to domácí Moravská Třebová byla v naprosto rozdílné situaci. V minulém utkání dostala krutý výprask od velice kvalitních Holic a potřebovala se tak opět chytit nějakým slušnějším výsledkem. I přes rozdílnou formu však oba celky dělily v průběžné tabulce pouhé dva body a čekalo nás tak bezesporu velmi vyrovnané utkání.  

 

První půle rozhodla.

Celek Moravské Třebové se nadále potýká s velkými absencemi a jejich mužstvo tak muselo být doplněno několika jmény z rezervního týmu či dorostu. Začátek utkání byl ale přesto poměrně vyrovnaný. O trochu více na míči byli sice hostující hráči, k žádné větší příležitosti to však prozatím nevedlo. Zlomový okamžik celého utkání přišel ve 24. minutě. Domácí gólman nenačasoval dobře svůj výběh mimo pokutové území, dostal se pozdě do souboje s litomyšlským útočníkem a nešetrným skluzem poslal k zemi unikajícího soupeře. Tento zákrok pochopitelně hlavní sudí okamžitě ocenil červenou kartou a Moravská Třebová tak šla do deseti. Domácí navíc na lavičce náhradníků neměli připraveného náhradního gólmana a brankářské rukavice si tak musel obléci jeden z hráčů v poli. Po dvaceti minutách hry tak byli domácí fotbalisti v opravdu nepříjemné situaci. Z toho také začali velmi rychle těžit hráči litomyšlské Jiskry. Ve 26. minutě se po ideálně zahrané standartní situace skvěle hlavičkou prosadil vytáhlý obránce Jan Štoudek a rychle tak poslal svůj tým do jednogólového vedení. Tento stav ale nevydržel dlouho. Uplynuly pouhé dvě další minuty a hosté se mohli radovat již podruhé. Ve 26. minutě se po vynikající přihrávce mezi obránci dostal do perfektní střelecké pozice litomyšlský Pavel Urban a svojí stoprocentní šancí nepohrdnul. Prudkou střelou propálil vyběhnutého gólmana a zajistil tak svému celku již dvougólový náskok. Ani to však nebylo z prvního poločasu vše. Po dalších několika minutách totiž hosté své vedení ještě zvýšili. Ve 36. minutě vysunuli hosté po hezké kombinace krajního obránce, Petra Škeříka, který se po chytré kličce hezky uvolnil uvnitř pokutového území a následně povedenou ranou na přední tyč prostřelil domácího brankáře. Litomyšl se tak pár minut před koncem prvního dějství dostala již do třígólového vedení a o osudu tohoto utkání tak bylo více méně rozhodnuto.

 

Druhý poločas již nic nezměnil.

Druhé dějství probíhalo spíše ve znamení dohrávání a čekání na závěrečný hvizd. Hosté se již neměli s komfortním vedením na kontě kam hnát a v poklidu tak zápas dohrávali. Domácí se sice ještě s nepříznivým výsledkem snažili alespoň něco udělat, v početní nevýhodě to však již bylo téměř nemožné. Litomyšlská Jiskra si tak dokráčela pro cenné vítězství a připsala si tak již pátou výhru v řadě, což je ke konci podzimní části soutěže výrazně posunulo vzhůru v průběžné tabulce krajského přeboru.



Ohlasy k zápasu


SKP Slovan Moravská Třebová
Hráč Michal Smékal: Zápas jsme opět odehráli v poměrně poslepované sestavě. V úvodu byli hosté trochu lepší, následně náš gólman obdržel červenou kartu a do brány jsem musel jít já. Inkasovali jsme rychlé tři góly a bylo takřka po zápase. Ve druhé půli se utkání již zklidnilo a bylo vidět, že Litomyšl se nemá kam tlačit. Zbytek zápasu tak probíhal již v pohodovém tempu.

TJ Jiskra Litomyšl
Hráč Ondřej Peleška: Zápas začal vyrovnaně. Ve 24. minutě domácí gólman zfauloval našeho hráče, který by šel jinak sám na bránu, dostal červenou kartu a do branky tak musel jít jeden z domácích hráčů. Díky tomu se nám podařilo vstřelit tři rychlé branky. Po výměně stran se již nic zajímavějšího nestalo a zápas byl v poklidu dohrán až do závěrečného hvizdu.



Sestavy


SKP Slovan Moravská Třebová
M. Spotarenko [-] - K. Kolář [-] (78. P. Bambušek [-] ) , L. Lebiš [-] (5. T. Pagáč [-] ) , R. Krystl [-] , M. Smékal [-] , M. Šmerda [-] , Z. Kudyn [-] (59. H. Herasymenko [-] ) , P. Bubela [-] (46. P. Mikšánek [-] ) , M. Holub [-] , T. Brychta [-] , O. Kopa [-]

TJ Jiskra Litomyšl
T. Jílek [-] - P. Škeřík [-] , J. Jireček [-] , J. Hašek [-] , P. Urban [-] (72. L. Jiskra [-] ) , V. Folta [-] (78. V. Kristek [-] ) , P. Kundera [-] (56. O. Peleška [-] ) , L. Tomšů [-] , J. Štoudek [-] , J. Paclík [-] , M. Sršeň [-]

ŽK: 78. P. Bambušek - 89. V. Kristek . ČK: 24. M. Spotarenko .
Počet diváků: 60. Rozhodčí: Štěrba Jaroslav - KOVÁŘ Matouš, HOŘÍNEK Lukáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: remíza

Tip experta: výhra hostů