1:1
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

16.10.2022 14:30

11.kolo, Pardubický | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Derby mezi domácími Svitavami a hosty z Moravské Třebové skončilo remízou


Branky


8

Svitavy nedokázaly vyzrát na moravskotřebovský Sokol a po remíze 1:1 si tak odnesly pouze jeden bod. Zápas mohla ještě výrazně ovlivnit červená karta z 79. minuty, domácí však početní výhodu už nedokázali využít a museli se tak spokojit pouze s remízou.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

 

V rámci 11. kola krajského přeboru přivítaly v neděli 16.10.2022 domácí Svitavy na svém trávníku nedalekého soupeře z Moravské Třebové. Svitavy měly na svém kontě před tímto utkáním dvě cenné výhry v řadě a jejich forma se tak dala považovat za velice dobrou. Moravská Třebová sice své poslední utkání dokázala také vyhrát, ale před tím nasbírala hned tři porážky v řadě. Mírným favoritem byli tedy domácí, ale rozhodně se dalo očekávat velmi vyrovnané a vyhecované utkání.

 

Dvougólová první půle

Tento zápas byl od samého začátku výrazným způsobem ovlivněn taktickými pokyny obou celků a v žádném případě se nehrál žádný hurá fotbal. Jelikož se navíc jednalo o tradiční derby, od první minuty to na hřišti velmi často jiskřilo a hlavní sudí měl tak více než dost práce. Domácí Svitavy se snažily více držet balón na svých kopačkách a dostat se přes obranný blok svého soupeře postupnou kombinací. Hosté z Moravské Třebové se naopak více soustředili na poctivou defenzivní práci a vyčkávali na příležitosti z rychlých protiútoků do otevřené obrany svého soupeře. No a právě jeden z těchto protiútoků se moravskotřebovskému Slovanu povedlo využít. Hostující hráči dokázali velmi dobře získat míč poblíž půlící čáry, k balónu se dostala nestárnoucí legenda Moravské Třebové Martin Potáček a svým pasem vybídl Libora Lebiše k velmi nadějné gólové příležitosti. Lebiš s touto šancí naložil jako správný kanonýr a přesnou ranou mezi nohy svitavského gólmana otevřel gólový účet tohoto utkání. Hosté se tedy dostali do těsného vedení a mohli si tak alespoň dočasně užít trochu té vedoucí euforie. To však netrvalo příliš dlouho. Pár minut na to totiž do osudu zápasu promluvili také hráči domácího celku. Svitavský Jan Palatka poslal do pokutového území nebezpečnou zpětnou přihrávku, se kterou se skvěle vypořádal svitavský stoper Martin Czehowský a svojí povedenou brankou tak srovnal průběžný stav utkání na 1:1. V první půli byly tedy k vidění dva vstřelené góly a oba týmy tak odcházely na poločasovou přestávku za smírného stavu.

 

Nezáživný druhý poločas

Možná vlivem důležitosti utkání či nervozity obou týmů druhé dějství nepřineslo příliš zajímavou podívanou. Na hřišti se sice začalo bojovat ještě více, než tomu bylo v první polovině zápasu, příliš fotbalové krásy ale k vidění nebylo. V 79. minutě však došlo k situaci, která mohla ještě výrazně zamíchat kartami. Svitavští se řítili do velmi nadějné situace, přičemž Filip Čížek vyslal ideální přihrávkou Iva Svobodu do jasné gólové příležitosi. Při odehrání byl však Čížek velmi surově zfaulován a sudí se tedy možná trochu necitlivě rozhodl, že neponechá svitavským výhodu, jenž by možná vedla k vstřelené brance, nýbrž přeruší hru a za nevybíravý zákrok okamžitě vyloučí moravskotřebovského Milana Olejníka. Svitavy se tedy deset minut před koncem základní hrací doby dostaly do početní výhody a měly tak perfektní příležitost na to, aby utkání dokázaly vybojovat na svoji stranu. Domácí si ale i přes tlak v závěrečných minutách žádnou další stoprocentní šanci nevypracovali a oba celky si tak z tohoto pikantního utkání odnesly shodně jeden remízový bod.   



Ohlasy k zápasu


TJ Svitavy
Vedoucí mužstva Oldřich Palla pro domácí web: Celý zápas byl o dvou střelách na branku. Obě dvě tam spadly, takže se narodil nerozhodný výsledek. Soupeř se dostal do vedení poté, co Holubovo prostrčení středem hřiště převzal na hranici ofsajdu Lebiš, dostal se sám před Cabala a přesně zakončil. Naštěstí se nám pár minut na to povedlo vyrovnat po Palatkově zpětné přihrávce a přesném zakončení Czehowského. A to bylo v podstatně všechno, jinak snad nebyl nebezpečnější pokus o zakončení ani na jedné straně k vidění. Celkově to byl takový „divný“ fotbal. Vzruch na hřiště i do hlediště vnesla ještě 79. minuta, kdy se dostal do úniku Filip Čížek, hostující Olejník ho před šestnáctkou sundal, ale náš hráč ještě stačil posunout míč do strany do dobré pozice Svobodovi. Rozhodčí Mrázek však odpískal faul a vytáhl červenou kartu. Stav se více nezměnil, pro nás je to zbytečná ztráta bodů. Bohužel to byl opět jeden z našich podzimních zápasů, kdy jsme hráli nepřesně a nedokázali si připravit vážnější příležitost.

SKP Slovan Moravská Třebová
Trenér Alexandr Bokij: Upřímně řečeno jsem čekal, že derby bude více bojovné. Především v prvním poločase byla hra z obou stran pomalá, jako kdyby bylo 40 stupňů horka. Nám se povedla jedna brejková situace zakončená Lebišem, soupeř ale po chvíli vyrovnal. Po změně stran bylo přece jen vidět, že oba soupeři chtějí vyhrát, začalo se více jiskřit, bylo tam pár pološancí, nakonec i vyloučení našeho hráče. Paradoxně v deseti jsme předvedli snad jedinou vydařenou kombinační akci na jeden dva doteky za celé utkání, na jejímž konci však Lebiš hlavičkoval těsně nad branku. Ustáli jsme v oslabení i závěrečnou snahu Svitav, remíza je podle mě zasloužená, pro nás je to určitě dobrý bod.



Sestavy


TJ Svitavy
T. Cabal [-] - M. Czehowský [-] , J. Novák [-] , I. Svoboda [-] , F. Čížek [-] , J. Tůma [-] , M. Čížek [-] , D. Svoboda [-] , M. Brázda [-] (65. K. Pikovský [-] ) , J. Chlup [-] (71. K. Dürr [-] ) , J. Palatka [-]

SKP Slovan Moravská Třebová
M. Spotarenko [-] - V. Novotný [-] , L. Lebiš [-] (91. H. Herasymenko [-] ) , R. Krystl [-] , J. Štaffa [-] , M. Smékal [-] , M. Olejník [-] , M. Potáček [-] (81. M. Šmerda [-] ) , M. Holub [-] , T. Brychta [-] , O. Kopa [-]

ŽK: 19. I. Svoboda , 83. K. Pikovský , 88. J. Tůma - 14. M. Potáček , 54. J. Štaffa , 83. M. Holub , 85. R. Krystl . ČK: 79. M. Olejník .
Počet diváků: 140. Rozhodčí: Mrázek Aleš - KUDYN Milan, NAVRÁTIL Tomáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     15. 10. 2022 09:43

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     13. 10. 2022 08:57

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     13. 10. 2022 06:26
Tomáš Koukola

Expert: Radek Stýblo
Tip experta: výhra domácích

Další vyrovnané utkání. Více bych ale přece jenom favorizoval domácí Svitavy.

Automatický komentář z expert tipu     12. 10. 2022 11:53

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     11. 10. 2022 20:25

Tip: remíza