4:1
(1:0)
56. M. Puk
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

05.11.2022 14:00

14.kolo, Středočeský | 1.A třída sk. B, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Poděbrady potvrdily domácí formu! Hlízov se propadá k prostředku tabulky


Branky


33. M. Novák , 47. O. Martínek , 59. J. Kalina , 72. J. Kalina - 56. M. Puk
9

Podzimní část fotbalových soutěží se pomalu chýlí do svého finiše. V posledním představení před domácím obecenstvem přivítala poděbradská Bohemia celek Hlízova a v utkání hodlala potvrdit dosavadní slušnou formu na vlastním hřišti, na kterém neztratila body od nevydařeného úvodního střetnutí sezóny s Čelákovicemi.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hrdina Novák

Hosté do utkání nastoupili s defenzivně laděnou taktikou a poděbradští hráči tak od úvodních minut drželi míč na svých kopačkách.

V úvodní dvacetiminutovce se tak diváci výraznější příležitosti k prolomení bezbrankového výsledku nedočkali a mohli tak přihlížet pouze několika pološancím na obou stranách. Na straně domácích ji měl ve 12. minutě na svědomí Novák, jenž se po jedné z přihrávek za obranu prosmýkl podél brankové čáry.

Při postupně se stupňujícím tlaku domácího mužstva, který vyvrcholil ve 33. minutě, kdy Kalina vystihl Šustovu zpětnou přihrávku a sklepl míč přesně na kopačku Nováka. Forvard Bohemie si následně ještě hbitě obhodil Tafela a při druhém osobním souboji s brankářem Kováříkem si již počínal mazáckým způsobem, výsledkem čehož bylo kýžené vedení ve prospěch domácího celku.

Obdržená branka však Hlízov nepoložila. Hostujícímu celku to sice chvíli trvalo, přičemž musel přečkat ještě jedno nadějné přečíslení soupeře, které však bezprostředním ohrožením jeho brány neskončilo, ale v závěrečné pětiminutovce prvního dějství dostal Bohemii pod tlak a několikrát nebyl daleko od vyrovnání, čehož se nakonec nedočkali, což znamená poločasové vedení domácích.

Nevzdávat se

Bodové ambice hostů pak ještě výrazněji utrpěly v úvodu druhého dějství. Ihned po rozehrávce ze středového kruhu se směrem kupředu vydalo útočné duo Bohemie, ale Martínkovo slabé zakončení levou nohou po sklepnutí jeho útočného kolegy ještě prozatím skončilo pouze v Kovaříkových rukavicích.

O pár desítek vteřin později však Králík precizním pasem vyslal Nováka do dalšího samostatného úniku, který sice domácí forvard nedokázal proměnit, ale Kovaříkem vyražený míč doputoval přesně na kopačku Martínka a ten jej již pohodlně nasměroval do sítě.

V 56. minutě se tak opět potvrdila pravdivost tradičního sportovního úsloví „nedáš, dostaneš“, kdy si míč několik metrů za hranicí šestnáctky připravil ke střele Puk a jeho povedený pokus odrazem o břevno zapadl přesně do horního růžku poděbradské brány.

Ještě více klidu pak na domácí kopačky vnesla situace ze 72. minuty, kdy se Králík na polovině hřiště drze protáhl mezi trojicí hráčů soupeře, a ačkoliv byl faulován, přichystal možnost dalšího postupu Martínkovi, jenž následně naservíroval míč Kalinovi a ten cizelérským způsobem nasměroval míč za záda brankáře Kovaříka.

Do konce utkání přišla spousta závarů na obou stranách, ale další branky jsme se již nedočkali, což znamená 3 body pro domácí.



Ohlasy k zápasu


FK Bohemia Poděbrady
Jiří Voříšek: Fanoušci říkali, že jsme hráli dobře, já to tak úplně necítil. Asi jsem měl ibalginovou mlhu. Faktem zůstává, že jsme měli herní převahu, místy skutečně výraznou. Nicméně ani hosté nebyli bez šance. Hrozili zejména po standardních situacích, které byly nebezpečné. Přesto dali nádherný gól právě ze hry. My jsme si příležitosti připravovali soustavně po celý zápas a několik jich i proměnili. Kromě obstojného výkonu nás může těšit i velmi slušná premiéra sedmnáctiletého Vokatého a stále rostoucí výkony dvakrát tak staršího Málka.

FOTBAL Hlízov
David Linhart: Byli jsme fotbalově o dost horším týmem, i když se mi to říká těžko, protože domácí mají hodně mladých kluků a na Bohemii jsem si docela věřil. Věřil jsem, že je můžeme sestřelit, ale nám utkání nesedlo. Už rozcvička byla divná, nelíbila se mi a už jsem zvyšoval hlas. Někteří naši hráči k tomu přistoupili dost lehkovážně. Domácí na nás nalezli a půl hodiny byli jasně lepší. Paradoxně jsme měli dvě stoprocentní šance, které jsme nedali. Bylo to z ojedinělých útoků a náhodných akcích. Pak jsme si nechali dát hloupě první gól. Druhý poločas jsme chtěli hru postupně otevřít, což jsme nechtěli od začátku, protože domácí mají vepředu hodně rychlé hráče Nováka a Martínka. Dali jsme na dva jedna, ale po hrozné chybě jsme dostali třetí gól a bylo po zápase. Pak mě strašilo, co jsme předváděli vzadu, ale tak to někdy je. Už jsme neuhráli s domácími útočníky nic, Bohemia byla na koni a my dole.



Sestavy


FK Bohemia Poděbrady
J. Málek [-] - V. Uher [-] (75. J. Hoznauer [-] ) , D. Havránek [-] , J. Voříšek [-] , M. Novák [-] , J. Králík [-] (75. O. Soukup [-] ) , O. Hněvsa [-] , O. Martínek [-] (81. J. Křivský [-] ) , T. Kubánek [-] , J. Vokatý [-] (71. D. Schulz [-] ) , J. Kalina [-] (71. Z. Orestis [-] )

FOTBAL Hlízov
S. Kovařík [-] - T. Šusta [-] , R. Tafel [-] , M. Šváb [-] - T. Šváb [-] (72. V. Para [-] ) , M. Král [-] , Š. Váňa [-] (8. F. Tichý [-] ) , M. Puk [-] (82. J. Švec [-] ) , R. Šesták [-] , P. Růžička [-] (58. M. Vojtíšek [-] ) - V. Maxa [-] (82. T. Vyhnánek [-] )

ŽK: 60. M. Šváb , 64. R. Tafel , 71. T. Šváb .
Počet diváků: 85. Rozhodčí: Mrázek Radek - KOVÁŘ Otto, GARAJA Miroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Samuel Mičuta

Expert: Václav Holešovský
Tip experta: výhra hostů

Myslím si, že Hlízov domácí Poděbrady hodně potrápí a mohl by překvapit i vítězstvím.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Hráč, Zpravodaj, Fotograf - AFK Pečky | Středočeský | Kolín

Tip: výhra domácích

Hráč, Administrátor klubu, Fanoušek - FK Slovan Lysá | Středočeský | Nymburk

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích