. Frizoni 14. (vl.)
D. Černý 89.
2:2
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

10.09.2022 15:00

6.kolo, ČFL B, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Ústí zachránilo bod až na konci zápasu, remízou tak ztratilo kontakt s prvním Žižkovem


Branky


14. . Frizoni (vl.) , 89. D. Černý - 19. R. Čáp , 58. R. Čáp
9

Ústí nutně potřebovalo doma proti Chlumci bodovat za tři body, aby se udrželo v blízkosti Viktorie Žižkov, která zatím prochází soutěží bez ztráty kytičky. Navíc právě Viktorka si v minulém kole s Chlumce poradila, takže v domácím prostředí byla výhra pro Ústí o to více důležitá. Jenže domácí nejen že nevyhrály, ale měli co dělat, aby získali alespoň bod. Ten v poslední minutě zápasu vystřelil bývalý hráč Teplic David Černý, když proměnil nádhernou ránou přímý volný kop.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Vyrovnaná první půle rozhodnutí nepřinesla

Arma vstoupila do zápasu lépe a svého soupeře aktivní a kombinační hrou dostávala pod tlak. Ve 13. minut přišla první branka zápasu. V nepřehledné situaci v pokutovém území se k zakončení dostal Jaroslav Zaspal a přehozením brankáře otevřel skóre. V 19. minutě ale bylo z čista jasna vyrovnáno. Brankář Lichtenberg si všiml dvojice spoluhráčů, vysunul je do brejku, který zakončil Roman Čáp pohodlně do prázdné branky. Vyrovnání přeneslo misku vah na stranu hostů a o tři minuty později musel Jan Plachý skokem k tyči zachraňovat nebezpečnou situaci pro Armu. Vyrovnanou první půli tak skončili týmy remízou a vše bylo otevřené.

Bod pro Ústí vystřelil z přímého kopu v poslední minutě Černý

Do druhé půle se šlo s vidinou, že oba týmy mohou rozhodnout. V 57. minutě potáhl míč Frizoni, našel ve vápně Rumla, který z blízkosti minul. O minutu později už to ale hostům vyšlo. Hosté vyrazili do útoku a po sérii odrazů se míč dostal k Čápovi, který dopravil míč do sítě a vstřelil svůj druhý gól v zápase. V 75. minutě mohlo být hotovo. Jan Plachý netrefil dobře odkop a míč se kutálel do ústecké branky. Domácí brankář ale situaci dokázal před brankovou čarou zachránit. V 89. minutě dostala Arma výhodu volného přímého kopu. Míč si postavil David Černý a nádhernou ranou do šibenice srovnal skóre na konečných 2:2. Tento gól byl určiutě ozdobou celého kola a vešel by se do sestřihů i v daleko vyšších soutěžích a lepších ligách. Zápas tak skončil remízou  oba týmy bod získaly a dva ztratily. 



Ohlasy k zápasu


FK Ústí nad Labem
Trenér Dušan Tesařík pro klubový web: Podle mě jsme do utkání vstoupili dobře, v prvních dvaceti minutách jsme i plnili to, co jsme chtěli hrát, a zaslouženě jsme se dostali do vedení. Soupeř pak ale z brejku srovnal, a od té doby to byla z naší strany spíše křeč a nebyli jsme lepším týmem. Naopak soupeře to nakoplo. Inkasovaný gól nás zabrzdil, na druhou stranu se může stát, že dostaneme branku, ale silné týmy se s tím umí vyrovnat, takže je vidět, že máme ještě na čem pracovat. Pořád je tu spousta mladých kluků, myslím, že i pro ně jsou těžké zápasy, kde se tolik nedaří, škola. Musíme navázat na prvních dvacet minut, kde byla ta aktivita, je škoda, že David Černý střílel ze 30 metrů a neposlal Zaspala do sólového úniku na branku, to jsou takové mikrosituace, kdy to třeba mohlo být 2:0 a zápas by se vyvíjel jinak.

FK Chlumec nad Cidlinou
Trenér Miloš Sazima pro ústecký klubový web: Myslím si, že diváci viděli zajímavé utkání. Domácí mají útočně laděný tým, věděli jsme o tom, ale bohužel jsme i tak inkasovali dvě branky. Z toho ta druhá byla ukázková. Před zápasem bychom bod určitě brali, ale vzhledem k vývoji utkání jsme si pomýšleli na víc. Ale pokud budeme urážet fotbalového boha tím, co nejsme schopni zahodit za vyložené šance, tak na vítězství pomýšlet nemůžeme. To se v našem případě opakuje pravidelně. Myslím si, že gólem na 1:1 jsme se uklidnili, začali jsme více dostupovat domácí hráče. Kombinace domácích pak nebyla tak kvalitní. Ke konci zápasu jsme je do kombinace pustili a z toho pramenil faul a krásná branka na 2:2. Takový je fotbal. Ale pokud nebudeme proměňovat šance, kterých jsme si na venkovní utkání vytvořili až dost, tak na tři body jen tak pomýšlet nemůžeme.



Sestavy


FK Ústí nad Labem
J. Plachý [-] - J. Benda [-] (72. B. Bozhok [-] ) , M. Vobecký [-] , P. Kubín [-] , M. Cantin [-] , D. Černý [-] , J. Zaspal [-] (65. A. Uličný [-] ) , J. Jiránek [-] (60. L. Mayerhofer [-] ) , D. Chodora [-] , V. Čítek [-] , B. Hudec [-]

FK Chlumec nad Cidlinou
K. Lichtenberg [-] - M. Kopáč [-] , T. Zeman [-] , O. Ruml [-] , T. Bastin [-] (76. D. Finěk [-] ) , R. Čáp [-] , . Frizoni [-] , T. Labík [-] (91. J. Ludvík [-] ) , J. Krčál [-] , L. Zukal [-] , V. Řezníček [-]

ŽK: 87. B. Hudec - 38. J. Krčál , 82. T. Zeman .
Počet diváků: 512. Rozhodčí: Šulcová Lucie - PÁNEK Michal, ŠIMEČEK Libor.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích