1:0
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

14.08.2022 10:15

2.kolo, ČFL B, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Kotalovu Viktorku zachránil Petráň, Votroci Žižkov trápili do poslední chvíle


Branky


6

Viktoria Žižkov šla do zápasu s výraznou střeleckou potencí. V posledním zápase nadělila Přepeřím šest branek a prosadilo se šest různých hráčů. Na horkou pražskou půdu přijelo o víkendu hradecké béčko, které si připsalo v prvním kole remízu s rezervou Boleslavi. Jenže pokud jste čekali gólové hody i tentorkát, tak byl pro vás zápas zklamáním. Hrálo se převážně mezi vápny obou týmů a vše rozhodl po hodině hry střídající bývalý ligový střelec Petráň. Hradec tak musí zpátky na tréninkové hřiště, protože i když má v tabulce jeden bod, tak v kolonce vstřelených branek mu svítí velká černá nula. Žižkov se naopak může chlubit skvělým skóre 7:0 a prvním místem v tabulce. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas moc fotbalové krásy nenabídl a skončil bez branek

Jak se dá očekávat v každém zápase pražské Viktorie Žižkov, bude útočit na výhru, protože týmovým cílem je okamžitý návrat do druhé ligy. O to větším překvapením muselo být, když se v souboji s mladíky z Hradce dal první poločas považovat za, mírně řečeno, chudý na příležitosti. Hlavně ze strany Viktorky čekalo více než osmset přítomných diváků útočnou smršť, jakou předvedli v prvním kole v Přepeřích. Větší pozdvižení vyvolal jen souboj ve vápně Votroků, za který si domácí nárokovali pokutový kop, ale rozhodčí Duda rozhodl jinak. Na druhé straně se ukázal Jurčenko, který se snažil prosadit střelou zpoza vápna, když už byl tváří tvář Švengrovi, ale branku netrefil. Jinak se celý poločas odehrával převážně mezi oběma vápny, a tak došel i do poločasu. 

Po hodině rozhodl vyrovnanou partii střídající Petráň

Druhý poločas sice začal tak, jak skončil ten první, ale vše se změnilo v 56. minutě. Trenér Viktorky kotal s asistentem Šmardou se rozhodli hned pro trojité střídání a byla to sázka na ty správné koně. Žižkováků bylo najednou plné hřiště, ubývalo nepřesností a přibývaly i šance. V 61. minutě po Proškově centru od pravé lajny uklidil míč z bezprostřední blízkosti do sítě Michal Petráň a Žižkov tak šel do vedení. Zdvojnásobit vedení mohl za chvíli Žežulka, který zakončoval po rohovém kopu, mířil ale jen do střsdedu branky. Závěr utkání byl poměrně nervózní. Votroci se v koncovce duelu snažili ze střetnutí vytěžit alespoň bod. V 87. minutě si dokázali vytvořit další závar v pokutovém území protivníka, nicméně balon se jim za záda Švengera znovu dotlačit nepodařilo. Když nepomohl ani rohový kop v nastavení, podlehli Hradečtí svěřencům Václava Kotala na Žižkově 0:1 a nad Seifertkou tak mohli začít společné oslavy prvního domácího vítězství. 

 



Ohlasy k zápasu



FC Hradec Králové B
Trenér Aleš Čvančara pro klubový web: Do utkání jsme vstoupili aktivně. Vysokým presinkem jsme v 17. minutě donutili stopera domácích k chybě, Jurčenko následně postupoval sám na brankáře, bohužel branku nedal. Následně se hrál až do poločasu zajímavý fotbal, který měl svižné tempo, akce střídala akci. Přišlo i dost diváků, byla skvělá atmosféra, lidé se hrou skutečně bavili. Obě strany podaly na svou úroveň velice kvalitní výkon. V druhé půli se v tom pokračovalo, Žižkov prokázal, že má zkušený mančaft. My vyrobili jednu chybu v pokutovém území a soupeř ji dokázal potrestat, když se Petráň prosadil na přední tyči. Nás ale vedení Viktorky nepoložilo, bojovali jsme dál, vytvořili jsme si několik závarů a ke konci utkání jsme zavřeli Žižkov v jeho pokutovém území, bohužel jsme míč do sítě nedotlačili. Že jsme prohráli, nás strašně mrzí, kdybychom šli do vedení, mohli jsme to dotáhnout i ke třem bodům, jenže fotbal se hraje na góly a na ty jsme prohráli. Kluky chci přesto pochválit, bojovali až do poslední chvíle. Zároveň jsme dali prostor některým hráčům A-týmu, jimž jsme poskytli herní vytížení.



Sestavy


FK Viktoria Žižkov
M. Švenger [-] - D. Klusák [-] , D. Březina [-] (56. M. Hönig [-] ) , M. Řezáč [-] , B. Quintero [-] , D. Sixta [-] (75. M. Buneš [-] ) , V. Prošek [-] , R. Voltr [-] (56. M. Petráň [-] ) , J. Tregler [-] , I. Muleme [-] (56. D. Štrombach [-] ) , O. Žežulka [-]

FC Hradec Králové B
P. Bajza [-] - D. Doležal [-] (68. D. Hypšman [-] ) , L. Hájek [-] , O. Ševčík [-] , J. Kosař [-] , D. Kutík [-] (68. M. Hodač [-] ) , M. Hlaváč [-] , M. Kadrmas [-] , A. Gabriel [-] , M. Šípek [-] (81. T. Boniš [-] ) , D. Jurčenko [-] (68. D. Holovatskyi [-] )

ŽK: 88. M. Kabantsov , 89. M. Buneš .
Počet diváků: 800. Rozhodčí: DUDA Miroslav - ŠIŠKA Pavel, HAVRÁNEK Martin.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích