Lídr soutěže z Nového Bydžova poprvé padl. Nestačil na Hořice.


Branky


8

Početná divacká kulisa viděla zajímavé utkání a pro většinu i s překvapivým výsledkem. Předposlední Hořice porazily Nový Bydžov, který prohrál poprvé v soutěži. Hořický Gothard byl jistě svědkem překvapení kola.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V první půli padly hned tři branky

Hořice se dostaly do vedení hned ve 3. minutě. David Drozd našel křížnou přihrávkou záložníka Martina Havelku, který šel sám na brankáře Lehkého a svůj únik zakončil přesně. 1:0.

 

Lídr soutěžě z Nového Bydžova si poté vypracoval územní převahu. Domácí zas spoléhali na rychlé protiútoky. Hosté pak zahrozili nepezpečně z přímého kopu, kdy zakončení na zadní tyči musel nadvakrát likvidovat domácí brankář Krejčí.

 

Ve 14. minutě tečoval Voldánův centr na přední tyči Nikolas Bekera, který srovnal skóre zápasu. 1:1. Jen o chvilku později se řítil sám na brankáře Krejčího hostující Bekera, ale ve vyložené šanci netrefil branku. 

 

V 19. minutě hosté ztratili míč ve středu hřiště a pohlednou akci na jeden dotek po ose Adam Kedroń-Domink Palm-David Drozd, zakončil poslední jmenový přesně, když přízemní střelou překonal Lehkého. 2:1.

 

Ve 23. minutě hlavičkoval po rohovém kopu bydžovský obránce Matěj Vincour, ale jeho pokus vykopl z brankové čáry domácí obránce. Z následného závaru se ještě dostal do zakočení hostující Pokorný, ale Krejčí si s jeho střelou poradil. 

 

Ve 28. minutě hlavičkoval po standartní situaci domácí kapitán Dominik Palm, ale brankář Lehký jeho střelu lapil. Hosté byli aktivnější a častěji na míči. Vytvořili si řadu standartních situací, ale žádná k brance nevedla, a tak o poločase vedly Hořice o jednu branku.

Hostující tlak branku nepřinesl, a tak v závěru trestal hořický Kedroń

Bydžovští vstoupili do druhého dějství odhodlaně a opět si vytvořili značnou územní převahu. V 56. minutě to zkoušel z dálky technickou střelou Michal Voldán, ale brankář Krejčí vytáhl jeho pokus na roh. V 58. minutě z přímého kopu pálil opět Voldán, ale i tentokrát byl Krejčí připraven a vyrazil jeho střelu.

 

Převaha hostů se stupňovala a domácí se vpřed dostávali jen sporadicky. Hořice se soustředily hlavně na branění svého náskoku a jejich počínání neslo ovoce. Řada střel byla zblokována obranou a hostům se začínal krátil čas. S přibývajícím časem se i obrana Hořic více zatáhla, hra se začla kouskovat a pro hosty bylo těžké se do hustého bloku dostávat. 

 

V 88. minutě se bydžovští dostali po rychlé akci k zakončení uvnitř "šestnáctky", ale brankář Krejčí opět podržel svůj tým. V 96. minutě si hořický Pavel Drozd narazil s bratrem Davidem a pronikl do vápna hostů, následně předložil přihrávkou míč na zadní tyč, kde byl nekrytý Adam Kedroń, který se nemýlil a definitivně rozhodl o vítězi zápasu. 3:1

 

Hořice tak zvítězily doma a připisují si tak nečekané a velmi cenné tři body do tabulky. Pro Nový Bydžov to byla první porážka v sezóně, ale do konce zbývají čtyři kola a lídrovi chybí pouhý bod k postupu do divize.

 

Fotogalerii a ohlasy po utkání připravil Josef Bekera. Děkujeme.

 

Sestřih utkání:

 

Ohlasy po utkání:

 

Petr Průcha (trenér hostů)

 

Josef Vydra (předseda domácích)



Ohlasy k zápasu


TJ Jiskra Hořice
Josef Vydra (předseda): "Hořický Gothard po 599 letech zažil další velkou a nečekanou výhru. To asi čekal málokdo, ale dnešní výsledek je zasloužený. Chtěli jsme jasného suveréna soutěže potrápit a opět se potvrdilo, že pokud soupeř hraje fotbal tak jsme schopni v optimálním složení konkurovat. Velká pochvala všem hráčům, ale dvě jména přece jen dnes vyslovím - Pour a Krejčí. A teď už se připravit na další důležité zápasy. Bydžovským přejeme ať se jim v divizi daří."

RMSK Cidlina Nový Bydžov
Petr Průcha (trenér): "Zasloužené vítězství domácího týmu. My v první polovině zápasu byli nepřesní, soupeř hrál z bloku a čekal na naše chyby. Dvě využil a my se z toho důvodu dostali do presu. Druhá půlka byla o dobývání branky, ale nebylo nám souzeno ... Proč to tak bylo, již teď všichni víme a poučíme se z toho!"



Sestavy


TJ Jiskra Hořice
D. Krejčí [-] - J. Šedivý [-] (69. A. Vávra [-] ) , P. Drozd [-] , Z. Nečesaný [-] , A. Kedroń [-] , D. Drozd [-] , D. Pour [-] , D. Palm [-] , P. Palm [-] , M. Havelka [-] (52. M. Skalský [-] ) , M. Bango [-] (82. M. Dobrovolný [-] )

RMSK Cidlina Nový Bydžov
J. Lehký [-] - J. Trejbal [-] , P. Pokorný [-] , V. Svatoň [-] (71. M. Marek [-] ) , N. Bekera [-] , M. Vincour [-] , O. Špinka [-] (19. D. Hruška [-] ) , M. Voldán [-] , J. Novák [-] , Š. Blažek [-] , F. Drobný [-]

ŽK: 55. M. Skalský , 69. Z. Nečesaný , 73. P. Palm , 84. A. Kedroń , 90. D. Pour - 44. J. Novák , 55. V. Svatoň , 86. F. Drobný .
Hráči zápasu: D. Krejčí .
Počet diváků: 420. Rozhodčí: Filip Miroslav - HORSKÝ Leonard, HLAVÁČ Martin.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
17. 5. 2022 23:33
Hodnocení zápasu
17. 5. 2022 12:24
Hodnocení zápasu

Tip: výhra hostů

David Drozd

Expert: Pavel Krahulec
Tip experta: výhra hostů

Tipuji vítězství hostů. Nový Bydžov s přehledem kráčí za postupem do Divize a v Hořicích svěřenci Petra Průchy nepřipustí překvapení.

Tip: výhra domácích