Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

29.05.2022 18:00

27.kolo, Plzeňský | 1.A třída , 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Tachov slavil v Mýtě postup do krajského přeboru


Branky


3. J. Lenk - 7. P. Kořínek , 11. P. Sláma , 20. O. Khymanych , 27. P. Sláma , 28. L. Hudec , 35. L. Hudec , 44. P. Sláma , 68. Z. Sloup , 79. V. Mráz
16

Tři kola před koncem se Tachovu podařilo splnit vytýčený cíl – postupuje do oblastního přeboru! Na hřišti Mýta do šroubku rozebral tamní rezervu 9:1 a týmová radost mohla propuknout naplno! Jak utkání viděl Jan Vydra z Tachova?

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí nastoupili se třemi hráči divizního týmu a nutno říct, že od začátku to byl pěkný cvrkot. Počty byly jasné – pokud jsme chtěli pomýšlet na postup, potřebovali jsme výhru za tři body anebo spoléhat, že Žákava klopýtne v Sušici. Utkání začínalo o hodinu dříve a jelikož po půli byl stav 0:3, bylo jasné, že si to musíme uhrát sami.

 

Úvod se příliš nepovedl – Kořkův centr vracel Saša do ohně, našel však domácího obránce a Mýto předvedlo brejk snů – na tři doteky, na konci byl Lenk a Goťáček byl bez šance – 1:0. Nebyl však důvod v panice, hráli jsme dobře, dařila se kombinace. Nejprve se po rohu zastřeloval Cipís, v 7. minutě už bylo vyrovnáno. S chutí hrající Šury vyzval nalevo Sašu a jeho centr dopravil do branky Kořínek – 1:1.

 

V podstatě tím naplno otevřel stavidla naší ofenzivy. Saša po akci Hudyho se Šurdíkem mířil ještě nad, ale v 10. minutě jsme již vedli. Šury našel Kořku, tomu se první půle vydařila náramně – frnknul obránci a Sláma byl nekompromisní – 1:2. Většinu akcí jsme táhli po pravé straně a byl to fičák… Kořka vyzval Slamáčka, ten netrefil… V 19. minutě si Kořka vyměnil míč s Habkou, následoval centr, na který Slamáček nedosáhl, na zadní tyči však Saša (Khymanych Oleksandr) upravil na 1:3.

 

Na dvouminutovku před odehranou půlhodinkou pak asi jen tak nezapomene domácí zadák Vonásek. Nejprve jeho malou domů vystihl Sláma a z ostrého úhlu upravil na 1:4. Následovala rozehrávka, Vonásek opět hledal brankáře, znovu tam byl dřív Slamáček, patičkou našel Hudce a bylo to 1:5. Domácí trenér byl nekompromisní a nešťastného obránce ihned vystřídal…

 

I když se domácí snažili hrát, naši borci veškeré jejich pokusy zastavovali, obrana pracovala spolehlivě a v útoku jsme byli stále hladoví. Ve 35. minutě se opět ukázal PAN PŘIHRÁVKA Kuba Šuranský. Po faulu rychlou rozehrávkou našel Hudce a bylo to 1:6. Pak opět dvakrát zaúřadovala naše pravá strana – s chutí hrající Kořka našel dvakrát Slamáčka, ale nic z toho nebylo… Přesto se Patrik Sláma hattricku dočkal – minutu před půlí jej našel opět Šurdík a do kabin jsme šli za stavu 1:7!

 

Bylo jasné, že druhá půle se bude dohrávat a chvilku nám trvalo, než jsme se dostali do tempa… Po hodině hry po ose Šury, Kořka trefil Hudy gólmana a Slamáček mířil nad. V 67. minutě o sobě dal vědět střídající Dejvis, jeho střela mířila vedle, následující pokus byl zblokován na roh. Po jeho rozehrání se hlavou prosadil přimdský Cafúúúú – Zdenda Sloup a bylo to 1:8.

 

Poté ještě útočil na hattrick Hudeček, ale sám před brankářem místo kliky jen mířil do domácího strážce svatyně. A tak nádhernou gólovou tečku připravil po příhře Hudyho Vojta Mráz, když z 20 metrů trefil šibenici – 1:9. Z pokusu o desátý gól vypadal nejnadějněji ten našeho kapitána Cipíse, ale domácí brankář byl na místě… A pak rozhodčí naposledy fouknul do píšťalky a bylo hotovo…?

 

Zdroj: FK Tachov



Ohlasy k zápasu


TJ Slavoj Mýto B
Matěj Spěváček, trenér: Utkání bych přirovnal jako učitele z Tachova, kteří vyučují žáky v Mýtě. Jednoznačná dominance, zkušenost a přehled tachovského mužstva. V některých pasážích hry, jsme jen mohli tleskat.

FK Tachov
Jaroslav Pták, trenér: O motivaci jsme měli postaráno, vítězstvím bychom již mohli slavit postup do KP. Proto jsme hned v úvodu hráli velmi svižně se snahou rozhodnout vše rychle. První závary před brankou domácích gólem neskončily, naopak, po nepřesné přihrávce do vápna Mýta se domácí na dvě přihrávky dostali k našemu vápnu a pěknou střelou se ujali vedení. My jsme zareagovali rychle, po rychlých akcích po stranách jsme brzy vyrovnali a o góly jsme se už starali jen my. Mladý tým domácích se nevzdával, my jsme ale dominovali na míči a připravovali si rychlými kombinacemi další šance, které jsme i proměňovali. V poločase bylo skóre 1:7. Druhý poločas jsme zápas kontrolovali a dohrávali, přidali ještě 2 krásné branky a po závěrečném hvizdu skvělého rozhodčího jsme se mohli začít radovat z postupu do KP.



Sestavy


TJ Slavoj Mýto B
M. Matouš [-] (46. A. Páník [-] ) - M. Lupáč [-] , M. Brož [-] , P. Zbuzek [-] , T. Vonášek [-] (29. R. Chvála [-] ) - O. Mašek [-] (76. L. Szalai [-] ) , J. Melka [-] , J. Lenk [-] (76. D. Kocna [-] ) , J. Mašek [-] - M. Pfeifer [-] (69. Š. Končal [-] ) , S. Mackovič [-]

FK Tachov
P. Landrgott [-] - P. Sláma [-] , O. Khymanych [-] (50. G. Nieves [-] ) , L. Hudec [-] , P. Kořínek [-] , J. Šuranský [-] , J. Viterna [-] , T. Habart [-] , V. Mráz [-] , Z. Sloup [-] , R. Umanskyi [-]

ŽK: 15. M. Lupáč .
Hráči zápasu: P. Sláma , L. Hudec .
Počet diváků: 85. Rozhodčí: KRŮS František - KŘÍŽ Lukáš, PAPIERNÍK Tomáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Jakub Volák

Expert: Daniel Triner
Tip experta: výhra hostů

Hosté si domů odvezou hubenou výhru o gól. Nejlepší střelec soutěže L. Hudec vyjde tentokrát na prázdno, ale má už teď 37 gólů, takže by se mohl trochu uklidnit. Nás ostatní útočníky v soutěži, řekl bych, až ztrapňuje.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích