2:1
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

01.05.2022 17:00

21.kolo, Středočeský | Kolín | Okresní přebor , 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Omlazená Velim v Nučicích neuspěla


Branky


15

V krásném nedělním prvomájovém počasí se proti sobě postavili domácí TJ Nučice a rezerva Velimi. Domácí chtěli potvrdit získaný bod z hřiště Libodřic a hosté nadále atakovat čelo tabulky, k čemuž potřebovali zisk 3 bodů.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Gólem do šatny Korenc vyrovnal

Sestava Nučic uvítala zpět své stálice – gólmana Rybáka, obránce Jíchu, záložníka Zápotockého a ztraceného syna Nevšímala. Ve Velimské sestavě se i díky souběhu utkání s A-mužstvem objevilo mnoho hráčů dorostu podporovaných zkušeným kapitánem Hrabalem.

 

 

Zápas začal opatrně z obou stran, hrálo se převážně ve středu hřiště a obě mužstva čekala na chybu soupeře. Jako první ji předvedl pozdější hrdina utkání Jelínek, který chtěl přihrát pod sebe svému obránci, místo toho vysunul do brejku hostujícího útočníka, který si obhodil obránce a řítil se z pravé strany sám na bránu, kolem vybíhajícího Rybáka naštěstí netrefil bránu. 

 

 

Nučice věrni své pověsti zjednodušili hru a to přineslo kýžené ovoce – Rybák předal balón Šulcovi, který lahůdkovým kopem na 60m našel hlavu Jelínka, ten prodloužil za sebe a ve velké formě hrající Jakub Novák uklidil krásnou střelu pod víko za bezmocného Svobodu – 1:0!

 

 

Hosté přesto neubrali ze své typické hry a stále se snažili průnikovými přihrávkami nacházet své útočníky, v čemž jim často zabránil ofsajd nebo dobré postavení domácích obránců.

 

 

Zajímavý moment nabídla 40. minuta, kdy špatně trefený centr od hostů padal přesně pod břevno domácí brány a většina domácí lavičky se strachovala – domácí gólman, kupodivu většiny přihlížejících, míč spolehlivě zalepil do rukavic a bezpečně rozehrál na spoluhráče.

 

 

V posledních sekundách prvního poločasu však přišla chyba ve středu hřiště –ztráta jednoduchého balónu a Korenc se hned po zisku s ničím nepáral a vypálil z 25 metrů krásnou střelu, která zapadla přesně k levé tyčce – 1:1!

 

 

Jelínek před koncem odmítl penalty

Se startem druhého poločasu hosté přeskupili řady kvůli vystřídání zraněného kapitána Hrabala, což jim nebránilo ve zvyšování tlaku na domácí obranu. Po sérii autových vhazování se v pravém rohu vápna uvolnil kličkou Bláža a svou střelou ke vzdálené tyči pořádně protáhl Rybáka, který stihl jeho přízemní ránu vytěsnit mimo bránu.

 

Poté se však osmělili také domácí a okolo 60. minuty šel balón po trase Kočí, Bradáč a ten vysunul do samostatného úniku Nevšímala, kterého však výborně vychytal vyběhnuvší Svoboda pravou nohou.

 

Hosté nadále zlobili z krajních prostorů, následné centry pak s přehledem likvidovali domácí obránci – zejména pak Kočí a překvapivě hodně hlavičkující Šulc. Domácí také vyráželi na zteč a zejména Novák, který uhrál mnoho těžkých balónů a připravil i na střelu Nevšímalovi, který jen o kousek netrefil pravou šibenici Svobodovy brány.

 

Když už se zdálo, že se půjde na desítky, Chromý si na straně vzal balón a přesným centrem našel osamoceného Jana Jelínka na penaltě, který trknutím umístil hlavičku k tyčce a domácí stadión explodoval radostí – 2:1! Hosté se již i přes 3min nastavení k ničemu vážnému nedostali, a tak skončilo utkání domácím vítězstvím Nučic.

 



Ohlasy k zápasu


TJ Nučice
Tomáš Rybák, brankář: Pro nás nesmírně cenné vítězství, Velim byla určitě velkým favoritem, ale my jsme si dnes dokázali, že můžeme na jaře hrát s opravdu každým týmem, což pro nás na podzim nebyla úplně samozřejmost. Musím pochválit mladé kluky z týmu Velimi, kteří odmakali celý zápas a pořád se snažili hrát fotbal. V našem týmu perfektně fungovala celá obraná čtyřka – Kočí, Souček, Šulc, Jícha a i přes ne úplně povedený start zápasu podal Honza Jelínek výborný výkon a po zásluze byl odměněn vítězným gólem a skvělou bilancí 1+1. Asi mu pomohly půjčené chrániče od Kuby Nováka. Jedeme teď do Ratboře, kde nemáme co ztratit a určitě chceme uhrát dobrý výsledek.

FC Velim B
Jiří Ptáček, trenér: Přestože domácí nehráli fotbal, ale nakopávanou, nakonec se svým stylem slavili úspěch. My jsme nastoupili v pozměněné a omlazené sestavě a v úvodu zápasu se nám dařilo kombinovat, kdy jsme měli jednu velkou šanci a střelu těsně vedle tyče. Do vedení šli ale po jednom z mnoha nákopů domácí, nám se podařilo vyrovnat krásnou střelou z dálky. Do druhého poločasu jsme z důvodu dalšího zranění museli přeskupit rozestavení. Byl to poločas plný soubojů a nákopů a nám se nedařilo kombinačně si vytvořit šanci. Nakonec jsme v samém závěru, špatným postavením při vraceném míči do vápna, přišli o všechny body.



Sestavy


TJ Nučice
T. Rybák [-] - J. Novák [-] , P. Nevšímal [-] , P. Zápotocký [-] (62. J. Hervert [-] ) , P. Bradáč [-] , M. Chromý [-] , J. Jelínek [-] , D. Kočí [-] , M. Jícha [-] , J. Souček [-] (88. L. Kulhavý [-] ) , M. Šulc [-]

FC Velim B
L. Svoboda [-] - R. Špinka [-] , M. Hrabal [-] (46. J. Slabý [-] ) , J. Vlk [-] , J. Ceral [-] - A. Korenc [-] , M. Bláža [-] , V. Kopáček [-] , J. Nedbal [-] - J. Zajíc [-] (71. V. Dočkal [-] ) , J. Kuchař [-] -

ŽK: 2. D. Kočí , 41. M. Jícha - 3. M. Bláža , 35. V. Kopáček .
Hráči zápasu: J. Novák , J. Jelínek , D. Kočí .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: Klíma Miroslav - HOUDEK Petr (N), DANĚK Tomáš (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip experta: výhra hostů

Na Nučickém plácku se mužstvům nehraje dobře, domácí teď vybojovali bod v Libodřicích a budou namlsaní. Pokud chce Velim pomýšlet na postup, tak zde musí zvítězit. Bude to boj, dávám dvojku.

Tip: výhra domácích

Hráč, Zpravodaj, Fotograf - AFK Pečky | Středočeský | Kolín

Tip: výhra hostů

Tip: remíza