Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

25.10.2015 14:30

12.kolo, Vysočina | Žďár nad Sázavou | III. třída , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Velké derby ovládl Jimramov


Branky


0

Zápas dvou velkých a odvěkých rivalů skončil vítězstvím Jimramova, který vyloupil hřiště Sněžného v poměru 3:2.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas skončil nerozhodně

Až předposlední kolo III. třídy okresu Žďár nad Sázavou dohromady svedlo dva velké rivaly – Sněžné a Jimramov. Nezvykle se podzimní utkání hrálo u prvních jmenovaných, dosud tomu vždy bylo naopak. Oba celky se pohybují na předních pozicích, což nebylo tradicí. 

 

Samotnému zápasu pak přihlížela asi stovka diváků. Ti mohli sledovat, kterak si hosté budují lehkou územní převahu od úvodního hvizdu. Nicméně prvními, kteří mohli vystřelit pomyslné konfety, byli domácí přihlížející. Po autovém vhazování Forchtsama se do vzduchu nejvýše vyšplhal Michal Dvořák a brankář Hlaváč se pouze ohlédl za míčem letícím do sítě.

 

Udeřit mohlo i na opačném konci, po rychlé brejkové situaci se sám v pokutovém území ocitl střelec prvního gólu, ovšem nyní pohořel na výborně reagujícím brankáři Jimramova. Další pokusy obětavě blokovala obrana hostů v čele s Lukášem Buchtou. Krásnou střelou se v těch minutách téže prezentoval Černý, ovšem zde ještě neuspěl. A když už se zdálo, že všechny auty a rohové kopy budou na jednom či druhém pólu přežity, opak se stal pravdou.

 

 Tedy ne tak docela, ale po odvráceném centru od praporku se k odraženému míči dostal znovu jeho exekutor, naservíroval přihrávku vzduchem na hranici penalty, kde hlavou zamířil Pavel Sedlák nechytatelně pod břevno. Tímto povedeným momentem první pětačtyřicetiminutovka skončila a dal se očekávat nadále aktivní fotbal.

 

Ondřej černý během pěti minut otočil vývoj utkání

Jak se rychle Sněžné dostalo do vedení na začátku duelu, obdobně se jim vedlo po 180 vteřinách hry v následujícím dějství. Forchtsam využil nekoncentrované defenzivní linie, hodil autové vhazování na Kamila Štegnera a i kapitán domácích mohl jít slavit před strnulé – domácí publikum.

 

Dlouho však vedení nevydrželo. Ještě před tím, než fotbalisté v modro-zelené kombinaci stihli provést jediné střídání v utkání, prosadil se pozdější kat Ondřej Černý. Ten dostal nenápadnou přihrávku od Jana Buchty, ovšem výborným manévrem se zbavil dvou obránců, přičemž jeho střela byla luxusní tečkou za jeho individuální akcí. Dušan Štegner měl pramalou šanci proti tomuto projektilu.

 

 Rozhodující gól přišel v minutě 56. Po špatné práci s míčem ze strany mužstva trenéra Ladislava Střešňáka se k balónu dostal znovu mladík Ondřej Černý, nutno dodat po sporné situaci, kdy se pohyboval na hranici postavení mimo hru, zvládnul střelec s číslem 5 na zádech po takřka samostatném nájezdu prostřelit brankáře. Nechal tak vybuchnout emoce do té doby skvělých “hooligans“ Jimramova.

 

 Zářezy šly rychle po sobě, což nepotěší sebevědomí žádného týmu. Ale zabalit výkon v derby prostě nelze, proto se z tempa vůbec nepolevovalo, ba naopak. Fyzický fotbal se hrál celých devadesát minut, zarputilost vládla po trávníku. Na řadu přišlo také hodně volných přímých kopů, ale žádný ze zahrávajících nevyčaroval kousek á la Juninho.

 

Jednu z nejslibnějších pozic připravil Škapa centrem do prostoru malého pokutového území Dobiášovi, který však bránu křížem přestřelil. Následně ani Dvořák nedokázal usměrnit balón za Hlaváče. Na trávníku se po těchto momentech také lehce přiostřilo, což samozřejmě vyústilo ve žluté kartónky, později na obou stranách po jedné.

 

 A když Černý nedokonal hattrick, domácí nedotlačili balón do sítě a v sudu piva nezbyla již ani kapka, zapískal rozhodčí, po výborně odřízeném těžkém mači, naposledy do píšťaly. Borci ve žlutých dresech propadli euforii, sněženští byli pochopitelně zklamaní. Ovšem derby to bylo přesně takové, jaké má být, se spoustou zápletek a plné nasazení.  



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Sněžné
Ladislav Střešňák, trenér: Ve kvalitním a vyrovnaném derby před 120 diváky se díky slepeným brankám ve druhém poločase nakonec radovali šťastnější hosté.

TJ Sokol Jimramov
Pavel Borovský, trenér: Fotbal se Sněžným bolí, ale chci zdůraznit, že zápas proběhl fair play bez žádných zákeřností. Myslím, že do stavu 3:2 jsme byli lepším mužstvem. Poté co jsme se dostali do vedení, nás domácí dostali pod tlak a hrozili hlavně ze standardek a dlouhých autů. Dokázali jsme však vedení udržet a tak bereme z derby tři body, kterými jsme určitě potěšili početnou skupinu našich fanoušků. Děkuji hráčům za kolektivní a bojovný výkon. Vynikající výkon odvedli rozhodčí Beneš a Tomandlová.



Sestavy


TJ Sokol Sněžné
D. Štegner [-] - M. Střešňák [-] (52. P. Dobiáš [-] ) , M. Vašek [-] , L. Štourač [-] , M. Škapa [-] - L. Pondělíček [-] , K. Štegner [-] , M. Dvořák [-] , J. Beneš [-] - O. Forchtsam [-] , J. Buchta [-]

TJ Sokol Jimramov
A. Hlaváč [-] - O. Černý [-] (90. J. Sedlák [-] ) , M. Pavelka [-] (46. J. Holeš [-] ) , P. Sedlák [-] (86. J. Prüger [-] ) , L. Zavadil [-] (81. P. Sedlák [-] ) - V. Dostál [-] (76. P. Nykodým [-] ) , L. Bednář [-] , J. Buchta [-] , L. Buchta [-] - M. Dvořák [-] , Z. Novotný [-]

ŽK: 68. M. Vašek - 86. O. Černý .
Hráči zápasu: M. Vašek - M. Dvořák , J. Buchta , L. Bednář .
Místo: Sněžné. Počet diváků: 100.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.