Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

23.04.2022 16:00

18.kolo, Pardubický | 1.B třída sk. A, 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

První domácí výhra Slatiňan


Branky


1

Slatiňany na svém trávníku přivítaly hostující Horní Jelení a rozhodně v tomto zápase bylo co vidět. Domácí se dostávali do šancí a závěr zápasu přinesl nevídanou kuriozitu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Mnoho šancí ze strany domácích

Domácí vstoupili do zápasu aktivněji a hned ze začátku přišpendlili hosty na jejich polovinu. Tento stav vyústil v několik šancí, kdy ve 4. minutě I. Pytlíkovu přihrávku z pravé strany umísťoval do brány z malého vápna Jakub Slavík, ale trefil pouze břevno. O minutu později domácím nebyl uznán gól Michala Bakeše pro ofsajd. Pár minut posléze po přihrávce Ivana Pytlíka šel sám na brankáře Jan Koblasa, ale neprostřelil. V 11. minutě bežel úplně sám na gólama H. Jelení Jakuba Simona Martin Táborský, ale i ten gólmana neprostřelil.

 

Od tohoto momentu domácí se hrou trochu polevili, ale to Slatiňanům vúbec nemuselo vadit, protože hosté za celou dobu nebyli nebezpeční a netlačili se na domácí polovinu. Ve 33. minutě uvolnil Jan Koblasa nabíhajícího Martina Táborského, který tím vstanul úplně sám před gólmanem Jelení, jenže v malém vápně vůbec netrefil míč. Minutu poté přišel pas na Ivana Pytlíka a ten prudce z 20 metrů pálil na bránu, míč však proletěl kousek kolem levé tyče. 1. polovina přinesla gól až ve 44. minutě, kdy po pravém křídle utekl Michal Bakeš a po nahrávce v malém vápně na Jakuba Slavíka poslal míč do protipohybu gólmana. 1:0 a Slatiňany tak odcházely do šaten s vedením o jeden gól.

Kuriozita na konec zápasu

Druhou půli nastartovali domácí aktivněji. V 51. minutě M. Kudrnkův padesátimetrový pas letěl za obranu hostů přesně na Michala Bakeše, který tak mohl střílet, ale možná zbytečně hledal Jana Koblasu a hosté odvrátili míč na roh. V 65. minutě vysunul střídající Michal Beneš Jakuba Slavíka, ten se uvolnil a přesnou střelou k pravé tyči poslal domácí do dvoubrankového vedení. V 69. minutě ale hosté ztratili míč a hostující Patrik Plžík a i z velkého úhlu dokázal trefit přesně. 2:1. Pro domácí byl tento gól celkem rána, ale hned v 71. minutě dokázali domácí odpovědět, kdy krátce po výkopu ze středu hřiště přesně přihrál Jakub Slavík z pravé strany na nabíhajícího Jana Koblasu, který prakticky zakončoval do prázdné brány. Stav se tak přehoupl na 3:1. Další šanci měl v 77. minutě Tomáš Beneš, který zakončoval z otočky, ale trefil jen padajícího gólmana Jelení. Diváci se mohli dočkat ještě dvou gólů a to těsně na konci zápasu. 

 

Koncem poločasu mohli diváci vidět kuriozitu, která se jen tak nevidí. Domácí měli výhodu trestného kopu z boku vlastního velkého vápna. Jenže pravý bek Matěj Slavík si vybral snad jedinou variantu ze sta možných, která byla bohužel totálně nesprávná. Rozehrál míč nesmyslně do vlastního vápna před střed hřiště na Josefa Dubského, který to samozřejmě nečekal, míč nezasáhl a hosté snížili naprosto zadarmo do prázdné brány na 3:2! O gól se postaral hostující Martin Horáček. To byl pro domácí šok – hostující hráč možná jednodušší gól v životě nedal. Slatiňanští naštěstí zareagovali hned. V 88. minutě utekl po levé straně Tomáš Benák, předložil po zemi míč Tomášu Benešovi a ten se zakončením z malého vápna neměl problém, 4:2.

 

Zdroj: https://spartakslatinany-cz.webnode.cz/news/1-b-trida-slatinany-horni-jeleni/



Ohlasy k zápasu


Spartak Slatiňany
Domácí: Nakonec jsme tedy o dva góly zvítězili (poprvé na jaře konečně i doma), svého soupeře jsme tak přeskočili i v tabulce. Proměnit však naše šance zejména v prvních 15 minutách, mohlo (a mělo) být o výsledku rozhodnuto daleko dříve.




Sestavy


Spartak Slatiňany
J. Dubský [-] - M. Bakeš [-] , M. Chalupník [-] (56. T. Beneš [-] ) , M. Táborský [-] (68. T. Benák [-] ) , M. Slavík [-] , J. Koblasa [-] (78. D. Slavík [-] ) , I. Pytlík [-] , T. Janoušek [-] , J. Slavík [-] , M. Kudrnka [-] , D. Drahý [-]

AFK Horní Jelení
J. Simon [-] - T. Michálek [-] , T. Motyčka [-] (60. M. Horáček [-] ) , J. Novotný [-] , J. Cach [-] , P. Kaplan [-] , L. Klusák [-] (60. J. Zerzán [-] ) , P. Plžik [-] , T. Dušek [-] , O. Maixner [-] , J. Čermák [-] (81. L. Kaňkovský [-] )

ŽK: 48. O. Maixner , 59. J. Cach .
Místo: Slatiňany. Počet diváků: 100. Rozhodčí: Pagáč Ladislav - RÁZEK Stanislav, BRANDSTEIN René.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích