5:0
(2:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

09.10.2021 16:00

11.kolo, Plzeňský | Krajský přebor , 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

VIDEO, FOTO: Domažlice si poradily s Nýrskem i přesto, že trenér neproměnil penaltu


Branky


27

Domažlice opět potvrdily, že jdou letos za postupem do Divize. Na domácím hřišti nadělily bůra hostům z Nýrska, kteří tak i přes snalost domácího prostředí nedokázali být pro Benfiku dostatečnou konkurencí. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Neproměněná penalta Benfiku nesrazila

Hosté se do svého soka pustili s chutí a prvních deset minut patřil jim. Jenže jakoby se zalekli tak velkých šancí, že svou finální přihrávku zahodili doslova do kopru. Zákonitě musel přijít trest. Ten se nabídl po faulu nýrského brankáře ve vápně a nařízenému pokutovému kopu. K němu se postavil Pavel Javorský, ale těsně minul levou tyč.

 

 

Hosté tak byli stále ve hře, jenže to už se do takových příležitostí jako na začátku utkání dostávali jen minimálně a naopak domácí převzali otěže hry. Nakonec se postarali i o první i všechny následující branky zápasu. Ve 37. minutě se z volného přímého kopu krásně prosadil Karel Jahn.

 

 

A ve 42. minutě, po chybě v rozehrávce hostů na levé straně hřiště, přidal druhý zásah do sítě Nýrska David Sedláček, který nabíhal na zadní tyči na centr Vojtěcha Černého.

 

 

Třetí branka rozhodla

Hosté chtěli rychle skórovat, ale to se jim nepodařilo, naopak je srazil třetí zásak v jejich síti. Po sedmi minutách hry se do dalšího přímáku opřel podruhé v zápase Karel Jahn, který podobně jako v prvním případě vymetl šibenici a hosty srazil na kolena.

 

Po hodině hry se po rychlém přechodu do útoku prosadil do brány dobíhající Pavel Neumann, který o tři minuty dříve střídal. A aby toho pro hosty na cestu zpátky nebylo málo, přidala Jiskra o dvě minuty později pátý zásah, o který se postaral taktéž střídající hráč, Zdeněk Peroutka, který stejně jako jeho spoluhráč dobíhal obranou nestíhaný za míčem na malém vápně a míč usměrnil pod víko.

 

 

Zbytek zápasu se dohrával. Domácí si vytvořili ještě několik čancí, ale ty už proměnit nedokázali. Výsledek 5:0 však hovoří jasně, zejména pak, když všechny branky padly v rozmezí 25 minut, podobně, jako v utkání Domažlic s Radnicemi.

 

Hodnocení domácího trenéra pro klubový web:



Ohlasy k zápasu


TJ Jiskra Domažlice B
Pavel Javorský, trenér: Zápas s Nýrskem byl od začátku z obou stran ve vysokém tempu. Se soupeřem se známe, protože spolu hrajeme pravidelně zápasy jak v soutěži, tak v přípravě a víme, co od sebe můžeme očekávat. Snažili jsme se být na balonu a rychle kombinovat, ale soupeř na nás byl dobře připravený a trošku nám trvalo, než jsme si zvykli na zabíhání krajních záložníků do středu hřiště. Bohužel se mi nepodařilo za stavu 0:0 proměnit penaltu a celkově bych včera nedal gól, i kdybychom hráli tři dny a kdyby mi někdo naskládal tři branky vedle sebe. V tom je ale fotbal krutý i krásný. Například proti Radnicím jsem se necítil nic moc a podařilo se mi vstřelit hattrick, včera jsem se cítil výborně a zazdil jsem úplně všechno. I tak jsme ale dokázali do poločasu zaslouženě vstřelit dvě branky, které nás uklidnily a ve druhém poločase už jsme hru ovládali a Nýrsku dokázali dát ještě tři branky. Za stavu 5:0 už se zápas dohrával s míčem na našich kopačkách. Opět všichni hráči zaslouží za výkon obrovskou pochvalu a hlavně všichni střídající hráči splnili přesně to, co jsme od nich očekávali a po příchodu na hřiště byli oživením. Nýrsko nám nedalo nic zadarmo, ale podle mého je zlomil třetí gól. Trenérovi Kalivodovi a klukům držím palce, ať se jim dál daří a udrží se v horních patrech tabulky.

FK Okula Nýrsko
Tomáš György, kapitán: Výsledek hodně napovídá, jak utkání probíhalo, hlavně tedy v druhé půli. Nicméně prvních 35-40 minut si troufám říct, že jsme hráli dobře. To, na co jsem však upozorňoval před zápasem v kabině, se nakonec opravdu ukázalo jako rozhodující – řešení v předfinální a finální fázi. Tolik přečíslení během první půl hodiny a my se ani nedostaneme k zakončení, to je prostě v takových zápasech trestuhodné. Za předpokladu, že bychom tyto situace vyřešili lépe, byl by obraz a výsledek utkání jiný. Na "za předpokladu" se však nehraje a domácí nám dali dva góly, dá se říct do šatny. Po poločase jsme chtěli brzy snížit a dostat se zpět do hry, místo toho jsme však inkasovali potřetí a jak řekl Javi, to opravdu rozhodlo. Utkání jsme v tu chvíli prohráli v hlavách a nebylo co řešit. Domácím gratuluji, prohrát s někým, kdo se prezentuje takovým fotbalem a vystupováním beru jako poučení a motivaci do tréninku. Teď hrajeme doma s pro mě neznámým soupeřem z Radnic, kdy se budeme snažit prolomit naše "po-pouťové" prokletí a doma vyhrát. Uděláme pro to maximum!



Sestavy


TJ Jiskra Domažlice B
L. Červený [-] - T. Korelus [-] , M. Hojda [-] , O. Sloup [-] , D. Sedláček [-] - D. Soupír [-] (78. M. Kubica [-] ) - P. Javorský [-] (66. M. Hoang [-] ) - V. Černý [-] (57. Z. Peroutka [-] ) , K. Jahn [-] (57. P. Neumann [-] ) , A. Vlček [-] , I. Vojtko [-] (78. M. Chodora [-] )

FK Okula Nýrsko
M. Toul [-] - M. Bastl [-] (55. Z. Mašek [-] ) , T. Kohout [-] , J. Lužný [-] (74. P. Výtisk [-] ) , J. Čanecký [-] , K. Kalivoda ml. [-] , T. György [-] , I. Varga [-] (62. L. Hájek [-] ) , J. Kopřiva [-] , M. Trumpeš [-] , J. Pavlík [-]

ŽK: 26. V. Černý - 30. J. Čanecký .
Hráči zápasu: K. Jahn , A. Vlček .
Počet diváků: 68. Rozhodčí: Říha Zdeněk - RUBÁŠ Jaroslav, PASTYŘÍK Tadeáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Hráč, Zpravodaj, Fotograf - SK Horní Bříza | Plzeňský | Plzeň - Sever

Tip: výhra domácích

Tip experta: výhra domácích

Nýrsko svého soupeře dobře zná, ale Benfika doma neztrácí. Výhra domácích o 2 branky.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích