3:0
(1:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

15.11.2015 10:15

15.kolo, ČFL A, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Žižkov stoupá po zápase s Tachovem tabulkou vzhůru


Branky


13. J. Trýzna , 69. T. Dočekal , 88. M. Podrazký (p.)
0

Už tři zápasy v řadě nedokázal tým z Tachova bodovat. Zlomit tuto negativní sérii se proto chtěl pokusit na půdě Viktorie Žižkov. Od té se před sezónou očekávalo hodně. Její kádr je nabitý zkušeností i kvalitou a dosavadní umístění kolem středu tabulky tak pro tento pražský celek rozhodně není úspěchem. Duel s Tachovem však domácí viktoriáni zvládli na jedničku a po zásluze tak protáhli černou sérii svého soupeře už na čtvrtý zápas. Sami naopak dosáhli série přesně opačné.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Trýzna získal pro Žižkov cenné vedení

 Žižkov vstupoval do zápasu jako jasný favorit a této roli se snažil dostát už od úvodních minut zápasu a to i přesto, že prvních pár minutek měli mírně navrch hosté. Už v sedmé minutě ale zakončoval hlavou Neuberg a Houdek měl co dělat, aby jeho pokus vytěsnil na rohový kop. Tlak domácích se poté postupně stupňoval, dvakrát chybělo jen málo, aby gólově zakončoval Houdek. Na první branku zápasu diváci přesto dlouho čekat nemuseli. Jakub Trýzna přesně načasoval svůj náběh a Houdkovi nedal žádnou šanci – 1:0. Tou dobou už domácí v podstatě plně přebrali otěže zápasu a byla jen otázka času, kdy si vypracují další příležitosti. Ve dvacáté první minutě byl blízko druhé brance Dočekal a tím blízko, myslíme doslova pár centimetrů, které mu chyběly aby zužitkoval Šanderovu přihrávku, na míč ale nedosáhl. Dvě minuty na to už Dočekal na míč dosáhl, tentokrát však po rohovém kopu těsně minul branku. O odpověď se o chvíli později pokoušel Hrdlička, který se probojoval až do zakončení a jeho pokus orazítkoval tyčku. Hra se poté trochu zklidnila a přesunula spíše na střed hřiště. Do kabin tak odcházel o jednu branku spokojenější domácí. 

Žižkov potvrdil převahu vstřelením dalších dvou branek

Druhý poločas začal podobně, jako ten první skončil. Hra byla vyrovnaná a bez větších šancí. Když už se diváci dočkali zakončení, bylo většinou buď nepřesné, popřípadě snadným soustem pro brankáře. Až po necelé hodině hry nastalo opět větší vzrušení, když se do nebezpečné situace dostal Volek. Ten mířil osamocen na brankáře Houdka a po vzájemné kolizi upadl. Rozhodčí Janoch však zůstal klidný a píšťalku nepoužil. O pár minut později prověřil Houdka také Gebert a jeho pokus gólové parametry jistě měl. Hostující brankář se ovšem vytáhl! A práce mu tím rozhodně neskončila. Žižkov totiž náhle kupil šanci za šancí a do třetice to tak byl Dočekal, kdo zkoušel schopnosti Tachovského strážce svatyně. I s jeho pokusem si brankář poradil. Tedy lépe řečeno s jeho prvním pokusem. Ani ne do minuty se totiž dostal Dočekal k zakončení znovu a tentokrát už vzhledem k odkryté brance proměnil bezpečně – 2:0. Tím bylo prakticky o osudu zápasu rozhodnuto a poslední změna skóre přišla až v samotném závěru, kdy z penalty pečetil Podrazký celkové skóre na 3:0. Domácí tak zaslouženě slavili tři body, naopak hosté budou muset ještě zabrat, chtějí-li se vyhnout záchranářským starostem.

Autor textu: František Jaroš



Sestavy


FK Viktoria Žižkov
L. Soukup [-] - M. Podrazký [-] , V. Šandera [-] , J. Neuberg [-] - M. Hanuš [-] , T. Dočekal [-] , V. Gebert [-] , Z. Volek [-] (76. J. Marek [-] ) , J. Trýzna [-] (54. J. Janecký [-] ) - M. Hurka [-] (84. M. Langr [-] )

FK Tachov
D. Houdek [-] - T. Habart [-] (46. M. Šácha [-] ) , J. Matas [-] , M. Knakal [-] , J. Staněk [-] - P. Šácha [-] (76. M. Folejtar [-] ) , M. Ruda [-] , V. Hrdlička [-] , M. Kravar [-] , D. Tříska [-] (82. D. Beneš [-] ) - F. Dvořák [-] (68. O. Stružka [-] )

ŽK: 71. V. Šandera , 81. M. Podrazký - 38. M. Knakal , 62. J. Staněk , 62. J. Matas .
Místo: Seifertova / tráva. Počet diváků: 471. Rozhodčí: Janoch Marek - Grimm Tomáš, Šauflová Jana.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.