1:2
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

03.10.2021 15:00

10.kolo, Vysočina | 1.A třída sk. B, 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Žďár loupil v Herálci


Branky


16

Žďárští ve druhém poločase rozhodli o své výhře. Domácí dohrávali v deseti.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V první půli branka nepadla

Rezerva divizního A-týmu hrozila z brejků, které ale hostující mladíci kazili hned v zárodku, jako když po ubráněném rohu běželi hned tři vstříc Chmelíkovi, přesné přihrávky se však nedočkali a Okurka skvěle pozičně nebezpečnou situaci vyřešil. Poté si lehkovážně počínal u lajny Veselský a Peňáz na něm vybojoval rohový kop, z rozehry nakrátko těžil Musil a jeho velice nepříjemný centr přizvedl Okurka, Chmelík s obtížemi dokázal padající balon vyrazit a Černý odkopl do bezpečí. Hrál se zajímavý fotbal ve vysokém tempu, obě mužstva se snažila držet hru na zemi, naráželo se však na nepřesnost ve finální fázi a dobře zformované obrany. Ze zvýšené aktivity, kdy domácí dokázali převzít otěže zápasu a měli hru pod kontrolou se neurodilo nic. Na dobře fungující defenzivu narážel i Žďár. Do zakončení se dostal Titauer, ve výborné pozici se mu míč otřel o záda a branku vůbec netrefil. Ani domácí nenechávali zadáky soupeře v klidu rozehrát a byla z toho šance pro Holeše po dobré práci Uchytila, kapitán obloučkem pobídl pro tento zápas krajního záložníka, ale jeho pokus o přehození brankáře v těžké pozici zhatil křižující Růžička O. Po skvěle přenesené hře od Hamáka a hlavičce Kadlece se podařilo parádně uvolnit Uchytilovi, který si zády k brance obhodil Růžičku F. a rázem byl sám před brankářem, střelu se však podařilo zblokovat jednomu z dobíhajících hráčů. Herně zajímavý poločas tak zůstal bez střely na branku a do kabin se šlo za nerozhodného stavu.

Hosté po pauze rozhodli

Jak skončilo úvodní dějství, tak to druhé začalo. Pěkný oblouk Veselského za obranu si zpracoval Uchytil a mezi stopery osamocen špičkou kopačky zakončoval, Šenkýř však bleskově vystartoval z brankové čáry, zmenšil střelecký úhel a důležitým zákrokem udržel bezgólový stav. Následně si po autovém vhazování pokryl míč Uchytil a dokázal se nadvakrát otočit a zakončit, Šenkýř utěsnil prostor u tyče a znovu se kopalo pouze od rohového praporku.Poté se hosté dostali k rohovému kopu. Centr na přední tyč domácí odvrátili, Peňáz dostal druhou šanci k daleko lepší rozehře, na zadní tyči našel úplně osamoceného Růžičku F., pro kterého nebyl problém hlavou umístit centr do sítě - 0:1. O minutu později v soupeřově vápně nesmyslně dohrál protihráče zezadu Slováček bez možnosti hrát míč, a protože pět minut před tím obdržel žlutou kartu za zdržování, poroučel se zaslouženě ze hřiště. Plán na bodový zisk se začal sypat i díky zranění Holeše, kterého vystřídal Štěrba. Domácí byli i v deseti častěji na míči a hledali cestu ke skórování. Aktivní Hamák bral rozjezd akcí na sebe, po jeho průniku utaženou ránu poslal těsně vedle pravé tyče Ptaszek. Poté byl zastaven znovu rozběhnutý Hamák jen za cenu faulu a naskytl se zajímavý přímák z pětadvaceti metrů. K němu se postavil Uchytil a trefil ho parádně, k zapadnutí do sítě scházelo opravdu málo, balon orazítkoval břevno. Při snaze alespoň o vyrovnání domácí otvírali zadní vrátka a Žďár dokázal v 87. minutě přidat pojišťovací branku. Kadlec našel pouze na půli osamoceného Musila, rychlé posunutí na Peňáze a poté po lajně rozběhnutého Přibyla domácí nestihli zachytit, zadní tyč zavíral jeden ze spoluhráčů, jehož přihrávku z první před prázdnou branku zužitkoval Frieb - 0:2. Jiskřička nadějepro domácí ještě nevyhasla v probíhající 90. minutě, Kadlec vyvezl hru a přihrával Uchytilovi, ten si dokázal tak jako po celý zápas pokrýt balon a z druhé vlny nabíhající Hamák korunoval svůj výkon krásnou střelou z první, proti které Šenkýř neměl šanci - 1:2. 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Herálec
Lucie Peňázová: V první půli dominovaly obě defenzivy a ani jeden z týmů nedokázal trefit prostor mezi třemi tyčemi. Do té druhé jsme vstoupili velice dobře a stupňovali tlak, poté se ale srazíme dolů díky nepohlídanému rohovému kopu. Sami jsme si to ještě více zkomplikovali vyloučením Slováčka, které bylo naprosto hloupé. Aby toho nebylo málo, tak se sami připravíme o možnost poslat do vápna bijce Zlesáka, protože si nepohlídáme pravidlo o střídání, které je už nějaký ten pátek praktikováno. V konečném výsledku tedy nemáme ze dvou soubojů s týmy okolo nás ani bod a místo klidného středu tabulky jsme tam kde jsme.

FC ŽĎAS Žďár nad Sázavou B
Zdeněk Peňáz (hráč): Derby začalo opatrně a první půlka nepřinesla moc šancí. V té druhé jsme přečkali úvodní tlak domácích a odpověděli tím nejlepším způsobem a to brankou. Vyloučení jednoho z domácích nám paradoxně příliš nepomohlo a hráli jsme dopředu trochu zbrkle. Obrana však šlapala skvěle a jednou nás i zachránilo břevno. Ke konci jsme přidali velmi důležitý druhý gól a tak krásná branka domácích v poslední minutě stačila pouze na úpravu skóre. Jsem rád, jak jsme zápas zvládli, bojovali jsme a šli si za vítězstvím víc.



Sestavy


TJ Sokol Herálec
J. Chmelík [-] - V. Uchytil [-] , R. Kadlec [-] , J. Slováček [-] , R. Holeš [-] (58. J. Štěrba [-] ) , J. Ptaszek [-] (75. S. Suchý [-] ) , M. Kovář [-] , P. Hamák [-] , D. Okurka [-] (66. L. Sláma [-] ) , O. Černý [-] , P. Veselský [-]

FC ŽĎAS Žďár nad Sázavou B
J. Šenkýř [-] - O. Růžička [-] , D. Kulhánek [-] (85. M. Srnský [-] ) , B. Sláma [-] , J. Titauer [-] (72. V. Frieb [-] ) , P. Klouda [-] , F. Chroustovský [-] (85. M. Přibyl [-] ) , D. Musil [-] , F. Růžička [-] , Z. Peňáz [-] (90. M. Blažíček [-] ) , M. Pelikán [-]

ŽK: 48. J. Slováček , 65. P. Hamák - 56. J. Titauer , 59. P. Klouda , 81. B. Sláma . ČK: 53. J. Slováček .
Hráči zápasu: F. Růžička .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: KUBEŠ Petr - JANOVSKÝ Aleš, SYNECKÝ Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Martin Mužátko

Expert: Matěj Pánek
Tip experta: remíza

Oba týmy mají po osmi bodech, bude to vyrovnané utkaní, body se budou dělit.

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Asistent trenéra, Vedení klubu, Sponzor, Zpravodaj, Fotograf - FC Rapotice | Vysočina | Třebíč

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích