K. Blokeš 25.
D. Poul 29. (p.)
M. Niederle 61.
D. Poul 80.
4:2
(2:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

07.11.2021 14:00

14.kolo, Vysočina | Krajský přebor , 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Žirovnice padla v Pelhřimově


Branky


25. K. Blokeš , 29. D. Poul (p.) , 61. M. Niederle , 80. D. Poul - 18. J. Smrčka , 67. J. Smrčka
11

Ani napodruhé ve dvou týdnech se nepodařilo fotbalistům Žirovnice v sousedském derby proti Pelhřimovu bodovat. V minulém kole podlehli svému rivalovi doma 4:1 a tentokráte v divokém utkání prohráli na půdě soupeře 4:2.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Vedení hostům dlouho nevydrželo

Již v 6. minutě vybojoval roh hostující Kučera. K míči se postavil Dýnek a vyslal do vápna centr. K balonu se ale nikdo z jeho spoluhráčů nestačil dostat a domácí fotbalisté odvrátili nebezpečí na další roh. Ani tady ale úspěšní nebyli, na centr do vápna si naskočil stoper Pelhřimova Blažek a odhlavičkoval jej do bezpečí před sebe. Ve 13. minutě fauloval žirovnický Kocourek na půli Niederleho. Rozehrával sám faulovaný hráč, dlouhý míč si našel Fikara, který si nabíhal po pravé straně a poslal pěknou přihrávku do vápna, kterou našel Vlka. Ten byl sice v dobré palebné pozici, ale střela mu nesedla. Vedení se ujali hosté a to když v 19. minutě prostřelil zprava Zavadila Smrčka - 0:1. Ve 23. minutě založil po pravé straně útočnou akci Blokeš, ale jen těsně minul z úhlu bránu Švece. Domácí vyrovnali ve 25. minutě. Nejdříve Vodáček fauloval na pravé straně Vojtu Poula, domácí zakombinovali a zleva pěkným obloučkem překonal Švece Blokeš 1:1. O dvě minuty později mohli Pelhřimovští vedení strhnout na svou stranu, když kopali trestný kop za "žlutý" faul Tolknera na Niederleho. Střelu musel vyrážet pozorný Švec, následná střela z odrazky ze strany domácích jeho bránu těsně minula. Ve 28. minutě fauloval hostující kapitán Vodáček a domácí tak mohli založit další útočnou akci, na jejímž konci byl nabíhající Vlk v pokutovém úźemí Žirovnice sražen a následovat tak nemohlo nic jiného, než pokutový kop. Ten s přehledem proměnil domácí kapitán Dan Poul - 2:1. Ve 31. minutě přišla pohroma pro domácí Pelhřimov, skoro na půli hřiště fauloval Blokeš a následovala rovnou červená karta za hrubé nesportovní utkání, za náslené protesty ještě obdržel žlutou kartu hostující gólman Švec. Početní převaha hostí ale na hřišti vůbec nebyla znát. Již ve 32. minutě založili domácí další útočnou akci, když předtím na půli hřiště zastavil Knotek nedovoleně Bendu. Hostující obrana si ale s pokusem domácích fotbalistů poradila. Ve 34. minutě se ke standardce dostali i hostující fotbalisté, trestný kop rozehrál Dýnek, trefil ale pouze Bendu, který následně vyvezl míč, na půli hřiště byl sice nedovoleně zastaven, hra ale pokračovala dále, na konci celé akce byl naštěstí pro domácí fotbalisty ofsajd hostí. Za reklamaci neodpískaného zákroku ještě Benda uviděl žlutou kartu. Ve 37. minutě fauloval hostující Kocourek u rohového praporku Niederleho a Pelhřimov tak měl zajímavou standardku. Gólovou pojistku z ní ale nevytěžil. Ve 41. minutě se vytáhl žirovnický gólman Švec, když si poradil s pokusem Vlka. Ve 43. minutě ještě měli domácí další standardku po faulu Kocourka na Niederleho. Hostující obrana si ale s jejich šancí o navýšení vedení poradila a stejně tak si Žirovničtí poradili i s rohem, který ještě domácí zahrávali těsně před odchodem do kabin. Po divoké první půli tak byl stav na hřišti 2:1 pro domácí Pelhřimov.

Početní handicap nebyl pro domácí překážkou

Lepší nástup do druhého poločasu měli hosté. V 47. minutě kopali roh, ten ale vyrazil gólman Zavadil a jeho spoluhráči naopak založili protiútok, který se ale hostům podařilo zastavit na půli hřiště. V 50. minutě se domácí dostali díky faulu Tolknera na Vlka k další standardní situaci. K míči se postavil Homolka, rozehrál jej nakrátko na Dana Poula. Hostující fotbalisté ale signál vystihli a standardku ubránili. V 54. minutě zahrávali Žirovničtí rohový kop, s tím si ale domácí obrana poradila, míč byl odhlavičkován na další roh. Pro centrovaný míč si ale došel domácí gólman Zavadil a vyrovnání se tak nekonalo. Naopak domácí toho využili k založení protiútoku, kdy nabíhající si Vlk přihrál míč zprava Bendovi, jeho střelu gólman Švec ale vykryl. V 60. minutě uviděl žlutou kartu hostující Dýnek za faul zezadu na unikajícího Bendu po levé straně. Domácí toho využili a po střele Dana Poula a následné dorážce Niederleho navýšili vedení na 3:1. Hosté se ale nevzdávali, v 67. minutě snížili, když situaci podcenila domácí obrana, na 3:2 snížil opět Smrčka. V 76. minutě přišla druhá červená karta pro domácí, po druhé žluté kartě za reklamaci neodpískaného faulu byl vyloučen pelhřimovský Jakub Vlk. Červenalo se ale i na straně hostí, v 78. minutě musel předčasně pod sprchu hostující Tolkner, když za stažení Bendy uviděl druhou žlutou kartu. Nařízený trestný kop rozehrál Niederle, Dan Poul ale hlavičkoval nad bránu Švece. V 80. minutě utekl hostujícím fotbalistům Benda, přihrál doleva Poulovi a kapitán Pelhřimova upravil skóre na konečných 4:2. V 83. minutě ještě mohl skórovat Viktora, ale úspěšný nebyl a tak na ukazateli skóre stále svítilo 4:2 pro domácí tým. Stejný stav tam zůstal i po konci utkání a Pelhřimovští tak z dvojzápasu s rivalem ze Žirovnice vytěžili 6 bodů a skóre 8:3.



Sestavy


FK Maraton Pelhřimov
L. Zavadil [-] - J. Rejthar [-] , O. Blažek [-] , J. Homolka [-] - D. Poul [-] , V. Poul [-] (73. D. Viktora [-] ) , M. Niederle [-] (88. J. Honzl [-] ) , A. Fikar [-] (81. J. Kordík [-] ) - K. Blokeš [-] , P. Benda [-] (88. A. Šimon [-] ) , J. Vlk [-]

FC Slavoj Žirovnice
D. Švec [-] - K. Tolkner [-] , V. Kučera [-] (87. M. Veselý [-] ) , M. Kořínek [-] , J. Kocourek [-] (81. J. Svoboda [-] ) , V. Kněžínek [-] , J. Smrčka [-] , V. Cajz [-] , T. Knotek [-] (84. M. Hřebecký [-] ) , L. Dýnek [-] , J. Vodáček [-]

ŽK: 33. P. Benda , 70. O. Blažek , 74. J. Vlk - 26. K. Tolkner , 31. D. Švec , 42. V. Kněžínek , 60. L. Dýnek , 84. V. Cajz . ČK: 31. K. Blokeš , 76. J. Vlk - 78. K. Tolkner .
Počet diváků: 143. Rozhodčí: KYLAR Roman - ŽALOUDEK Patrik, BENEŠ Tomáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích