P. Hyka 20. (p.)
Z. Šiler 30.
2:2
(2:2)
27. D. Čížek (p.)
35. T. Balák
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

02.10.2021 13:00

8.kolo, Karlovarský | 1.B třída , 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Oslabená Lipová si z Aše veze bod


Branky


20. P. Hyka (p.) , 30. Z. Šiler - 27. D. Čížek (p.) , 35. T. Balák
13

Horko těžko lepila Lipová sestavu před dnešním utkáním, pokud ale chtěla zůstat na dosah špičce tabulky, z horké půdy v Aši musela chtít tři body. Domácí ale doma ztrácí jen málo a i do dnešního utkání šli s úmyslem vyhrát.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Všechny branky v první půli

Úvodní dvacetiminutovka příliš fotbalové krásy nenabídla, po krátkém oťukávání měli míč ve své moci především hosté, kteří ho Aši půjčovali jen sporadicky, na větší šance se ale čekalo. Ovšem první větší šance znamenala hned branku a přišla ve 20. minutě. Domácí se pokusili dostat dopředu dlouhým nakopnutým míčem, za kterým pelášil útočník a ve vápně ho tak trochu zbytečně a nešikovně fauloval brankřá Dašek. Následnou penaltu si vzal na starost kanonýr Petr Hyka a zamířil přesně. 

 

Hostům se podařilo snížit o sedm minut později a bylo to také z pokutového kopu. V domácím vápně byl obráncem sestřelen Tomáš Balák a o následnou úspěšnou exekuci se postaral kapitán Daniel Čížek. Ten měl navíc odvahu udělat tzv. Panenku, kterou ale gólman nepřečetl.

 

Přesně po půl hodině hry, čili tři minuty po brance hostů, šli domácí opět do vedení. Po sérii odrazů se k míči dostal Zdeněk Šiller, využil vyběhnutého brankáře a vsřelil branku na 2:1. O dalších pět minut později bylo ale opět srovnáno, parádní kolmici za obranu obdržel Tomáš Balák a v samostatném úniku si poradil na jedničku.

Remízový stav se nezměnil

Druhou půli charakterizovalo čekání na rozhodující branku. K vidění bylo především hodně soubojů a faulů, do své kapsičky ale sahal hlavní sudí Makovec pouze jednou, což mělo za následek i postupnou gradaci ve tvrdosti hry.

 

V jasné gólovce se zjevil Čížek, kterému nahrával pod sebe Balák, kapitán hostů ale z malého vápna netrefil branku. Svou štěstěnu pak zkoušel Tůma, jehož dalekonosné projektily ale mířily mimo tři tyče. 

 

Čtvrthodinu před koncem hosté skórovali, Tůma předložil před prázdnou bránu Balákovi, který se nemýlil, ale asistent rozhodčího zvedl praporek pro Tůmovo postavení mimo hru. Značně kontroverzní situace, při které byl jak útočící Tůma, tak domácí obránci přesvědčeni, že se o ofsajd nejednalo. Nezbývá ale, než věřit, že pomezní rozhodčí měl výhled nejlepší a situaci posoudil správně. 

 

Překlopit misky vah na svou stranu mohli v samotném závěru domácí. Minutu před koncem se za dalším dlouhým nákopem řítil Wiesenganger, který šel od půlky úplně sám a vstřelení branky tak měl na kopačkách. Bohužel pro domácí mu to ale trvalo, doběhl ho i přes velkou počáteční ztrátu obránce Žuk a společně s gólmanem Daškem situaci uhasili.



Ohlasy k zápasu



TJ Sokol Lipová
Nicolas Tůma, hráč: Kvůli pracovním povinnostem a zraněním jsme ještě hodinu před zápasem řešili, v jaké sestavě nastoupíme, protože nás bylo 10. Do zápasu tedy musela nastoupit legenda Lipové, která již ukončila kariéru, Péťa Bílek. Vedl si výborně a ještě jednou mu děkujeme, že nám pomohl a my mohli nastoupit v jedenácti. Zápas jako takový příliš pohledný nebyl a příliš fotbalové krásy nenabídl. My měli více šancí ke vstřelení branky, nakonec nás ale domácí mohli potrestat v 89. minutě, nebýt výborného návratu Žuka. Troufám si říct, že je nakonec remíza spravedlivá, i když my s ní příliš spokojení nejsme.



Sestavy


TJ Jiskra Aš
D. Brož [-] - T. Vojík [-] , Z. Šiler [-] , J. Martinovský [-] , P. Hyka [-] , V. Svoboda [-] , J. Brož [-] , B. Milata [-] , F. Jaroš [-] (69. J. Wiesenganger [-] ) , J. Šeffl [-] , A. Šibal [-] (84. M. Kohuťár [-] )

TJ Sokol Lipová
J. Dašek [-] - P. Hynek [-] , N. Tůma [-] , M. Glazer [-] , T. Balák [-] , M. Voborník [-] , D. Čížek [-] , P. Bílek [-] , J. Žahourek [-] , J. Žuk [-] , P. Mezera [-]

ŽK: 58. J. Šeffl .
Počet diváků: 85. Rozhodčí: MAKOVEC Lukáš - MAKOVEC Jan, BOTOŠ Robert.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

David Křížek

Expert: Jindřich Svůra
Tip experta: remíza

Aš je doma velice silná, o kvalitě Lipové netřeba dlouze psát. Věřím v remízu.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tady by mohlo přijít překvapeni kola a Aš by si mohla pohlídat všechny 3 body. Tipuji 4:3.