Toužim bojovala statečně, přesto odjíždí s kanárem


Branky


10

Domácí Baník Královské Poříčí má vysoké ambice a k jejich naplnění potřebuje sbírat výhru za výhrou. Proto bylo považováno za nutnost zvládnout i dnešní utkání s Toužimí. Hosté byli po šesti zápasech stále bez bodu, v posledním kole ale jen těsně padli s Františkovými Lázněmi a herní projev šel prudce nahoru. Klubalo se překvapení?

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Po půl hodině začaly padat branky

Poměrně vyrovnaný začátek byl k vidění na poříčském stadionu, kam si našlo cestu skvělých 150 diváků. Domácí ale postupně začali ukazovat svou sehranost a fotbalovou vyspělost. Balón ze svých kopaček ztráceli už jen vzácně a diktovali tempo zápasu. První velkou šanci si vypracovali v deváté minutě, Nguyen ale přestřeli. Obraz hry se ale následně vyrovnal a do alespoň částečných šancí se dostávala obě mužstva. Nakonec ale přeci jen udeřili domácí a to přesně po půl hodině hry. Rohový kop si našel Vladimír Číž, který byl naprosto nehlídaný a tak se ani nemusel odrazit od země, aby usměrnil míč za záda Přenosila. 1:0. Dojem z první půle trochu kazilo velice časté přerušování a ošetřování na obou stranách. Vedení domácích navýšil těsně před koncem poločasu David Dudešek. Královské Poříčí dlouhou dobu drželo míč na svých kopačkách, až přišel exkluzivní centr za obranu, následná přihrávka z levé strany na Dudeška, který si ještě dovolil ve vápně hezkou stahovačku a následně poslal míč za záda gólmana.

Další čtyři branky a kanár pro hosty

Ve druhé půli se na první branku čekalo pouhé čtyři minuty. Stejně jako ta první, padla po rohovém kopu, a stejně jako ta první, postaral se o ni Vladimír Číž, který tentokrát vyhrál hlavičkový souboj a zamířil přesně. Další branky padaly až v posledních deseti minutách zápasu, přišlo jich ale ještě několik. V 73. minutě měl skvělou šanci na zvýšení skóre domácí útočník, ale svou hlavičku z bezprostřední blízkosti, níkým nehlídán, namířil těsně vedle. V 82. minutě už to ale o čtyři branky bylo, po naprosto parádní kombinační akci uklízel Jan Jiráček míč v podstatě do prázdné branky.

Krásná kombinace vedoucí ke čtvrté brance

 

V 85. minutě už byla obrana hostů značně rezignovaná a po chybě se k zakončení dostal kapitán Šellong, který s klidem překonal brankáře hostů. Domácí kapitán vsítil také poslední branku zápasu, po parádní průnikové přihrávce a centru zprava sice hosté ještě stihli brance zabránit, ale na Šellongem doražený míč již nárok neměli. To byla také poslední akce zápasu, ze které si toužimští odváží další porážku.



Ohlasy k zápasu



SK Toužim
Zdeněk Dvořák, hráč: První půle byla celkem vyrovnaná, ale domácí měli stejně navrch, protože se jim podařilo dvakrát skórovat po našich chybách. Při prvním gólu se nemusel stoper domácích vůbec namáhat výskokem, protože míč mu přiletěl až na palici. Druhý gól byl po špatném přebrání hráčů a navíc přesně na konci prvního poločasu. Druhý poločas byl až na rychlý gól po úvodních minutách stále vyrovnaný, ale od 70 minuty se herní převaha domácích vystupňovala do fáze, kdy mi přišlo, že je to na držení míče 90/10. To s sebou přineslo nevyhnutelné a to další góly domácích.



Počet diváků: 150. Rozhodčí: Šmat David - FURIŠ Adam, MAKOVEC Lukáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
27. 9. 2021 14:46
Hodnocení zápasu

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

David Křížek

Expert: Václav Altman
Tip experta: výhra domácích

Kvalita je na straně domácích.