Stráž ovládla nejspíš nejdůležitější utkání jara, Lom se na něj nedokázal připravit


Branky


0

Pro celky Lomu a Stráže bylo toto utkání v souboji o postupovou příčku možná vůbec to nejdůležitější v celém ročníku. Lom sice dokázal na podzim svého rivala na domácí půdě porazit, ale nyní se mu tolik nedaří, a tak Stráži pozůstala role favorita. Stráž se po velmi špatně načatém jaře dostal zpět do formy a nyní si suverénními výkony kráčí alespoň za druhou postupovou příčkou, která je stále ještě volná. A to potvrdila také v tomto zápase, pro nějž raději trochu posílila o hráče Částkova a skvělým výkonem si proti výrazně oslabenému Lomu došla pro tři body. Na druhé příčce má tak nyní náskok již minimálně tří bodů, ale to ještě záleží na výsledku nedělního zápasu Lázní. A to není jediné utkání, které bude Stráž v neděli zajímat, stále má totiž šanci i na příčku první, takže by se hodilo zaváhání Planá, při kterém by se bodový rozdíl zúžil jen na šest bodů.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První půle bez branek

Oba týmy přistoupily k utkání úplně odlišně. Zatímco Stráž výrazně posílila o hráče Částkova a do utkání dala naprosto vše, Lomští zápas výrazně podcenili. Do Stráže dorazili jen v jedenácti lidech a v ohromném oslabení. Neyblo tak divu, že Stráž měla od začátku více ze hry, ale Lom skvěle bránil a domácí se hlavně nechtěli ukvapit, a tak převaha Stráže končila převážně ještě před velkým vápnem. Lom dokázal i přes své oslabení podávat svkělý výkon a neustále se držel ve hře, zejména tpak tedy díky skvělému Bendovi, který vychytal úplně vše, co mohl, dokonce lapil i Rubantovu penaltu. Nakoenc se tak také Lom udržel až do konce poločasu, díky čemuž stále živil naději na body.

Svoboda poslal hosty do kolen a Bydžovský je dorazil

Ve druhé půli se ale projevila zejména zkušenost hráčů Stráže. U všech branek totiž byli zejména hráči, kteří pravidleně nastupují také ve vyšších soutěží. Už po první minutě hry dostal domácí tým do vedení Vlastimil Svoboda, který hlavou usměrnil do branky přímý kop Ondřeje Ptáka. To Lom trochu zamrazilo. Na hostech už začínala jít znát také únava, a tak měla Stráž už vše ve svých rukách. V šedesáté minutě tak nakoenc navýšil ještě díky dobře zakončenému protiútoku Lukáš Bydžovský a o bodech už bylo rozhodnuto. Ve čtyřiasedmdesáté minutě pak Lukáš Bydžovský navýšil ještě jednou, a tak dovolil Stráži trochu polevit a závěr už dohrát v naprostém klidu. Lom se ale nakoenc na čestnou branku přeci jen zmohl, když ve třiaosmdesáté minutě odvedl na lajně skvělou práci Lukáš Medek, který obešel několik protihráčů a poslal míč do vápna Antonínu Karasovi, který už jej pouze doklepl do branky. Více už ael utkání nanabídlo, a tak nakoenc Stráž slaví pohodlné tři body.



Ohlasy k zápasu


TJ SOKOL Stráž
Milan Tokar (Sokol Stráž): My jsme do utkání posílili o dva hráče Částkova a Lom navíc přijel výrazně oslabený a jen v jedenácti lidech. My jsme ho ale nehodlali podcenit. Hráli jsme velmi dobře a především také trpělivě. To se nám nakonec skvěle vyplatilo a nakonec jsme si došli pro tři body. Takže nemůžeme být jinak, než spokojení, máme druhé místo a teď se chceme soustředit už pouze na jeho uhájení.

TJ Sokol Lom u Tachova
Martin Pich (Sokol Lom u Tachova): Mě se to těžko hodnotí, tohle utkání jsme předem tak trochu zahodili. Do Stráže jsme přijeli jen v jedenácti lidech, a to ještě s ne zrovna ideální sestavou. Takže jsme si dali za cíl zkusit vybojovat alespoň dělbu bodů, to se nám dlouho dařilo, ale ve druhé půli jsme dostali rychlou branku a bylo v podstatě rozhodnuto. Domácí byli lepší , my museli trochu otevřít hru a domácí ještě dvakrát skórovali. My jsme si výhru nezasloužili.



Místo: Stráž. Počet diváků: 90. Rozhodčí: Sirový Václav - FIŠER Miroslav (N), HORA Jiří (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.