Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

10.10.2020 16:00

8.kolo, Středočeský | Krajský přebor , 2020-2021


Hodnocení

Úrověň zápasu

8.0

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Výborný fotbal s góly se hrál v derby mezi Poděbrady a Lysou nad Labem, padlo šest gólů a zrodila se výhra hostí po penaltách


Branky


21. J. Knobloch , 36. M. Peterka (p.) , 60. O. Bora - 3. T. Kříž , 67. T. Kříž , 79. O. Veselý
12

Poděbrady - Cíl poděbradské Bohemie před pauzou vynucenou aktuálním nařízením vlády zněl jasně. Navázat na předchozí dvě vítězství a opět poodskočit početnému šiku sestupem ohrožených celků soutěže. Známe rčení sice praví "nevstoupíš dvakrát do stejné řeky", utkání s Lysou nad Labem však bylo pro Bohemii pověstnou výjimku potvrzující pravidlo.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí od začátku prohrávali, ale do pauzy stihli výsledek otočit

Poděbradští hráči vstoupili do utkání aktivně, ale proti pozorně bránícímu soupeři okamžitě pochopili, že to bude opět především o trpělivosti. To naopak hosté hned ve 3. minutě jasně ukázali, jak nebezpečnou zbrání v jejich podání budou rychlé protiútoky a po nedůrazném počínání hráčů Bohemie na polovině hřiště si to vstříc Václavíkovi šinul Kříž. Ten ještě v pokutovém území zasekl míč před vracejícím se Bodlákem a poté jej již neomylně nasměroval k tyči poděbradské brány 0:1.

 

Domácí neztráceli hlavu a pokračovali v trpělivém dobývání defenzivy soupeře. Bora však po Voříškově rohovém kopu na míč ve vzdušném souboji těsně nedosáhl a o několik desítek vteřin později pak po Peterkově přihrávce nasměroval Mareš v pádu svůj pokus pouze do pravé tyče. Hosté v závěru úvodní desetiminutovky obstáli také proti sérii rohových kopů a právě po jednom z nich také podnikli svůj druhý smrtící protiútok v utkání. Kříž tentokrát po rychlém úprku poděbradské obraně ještě sklepl míč Veselému, ale ten na rozdíl od svého spoluhráče bránu soupeře svou křižnou střelou těsně minul a vedení Lysé tak bylo stále pouze jednogólové.

 

Veselý mohl o chvíli později své selhání napravit přihrávkou do pokutového území na osamoceného Ježka, ale zkušeného útočníka v dobré pozici pro zakončení zradilo zpracování a o nadějnou příležitost se tak víceméně sám připravil. V 15. minutě se pak podruhé v utkání rozezvučela konstrukce hostující brány, když se po nedovoleném zákroku Nováka na Peterku postavil k přímému kopu Bodlák a úspěšně zakroutil míč přes vystavěnou zeď, však pouze jen do tyče. To při následném rohovém kopu Bodláka a hlavičce Peterky byl již brankář Slovanu jednou z klíčových postav, když se na brankové čáře vytasil s reflexivním zákrokem a udržel tak čisté konto svého mužstva.

 

Domácí se tak prvního gólového zásahu v utkání dočkali až o šest minut později, kdy nejprve trochu ukvapeně odehrál Vobořilův pas na rohový kop Veselý. Ten sice Bodlák ani nadvakrát nedokázal proměnit v nebezpečnější centr, ale následné autové vhazování již neprodleně nasměroval na volného Knoblocha a za jeho umístěnou střelou zpoza pokutového území se Šlingr natahoval marně 1:1. Vyrovnání však domácí paradoxně ukolébalo k menší aktivitě a v dalších minutách si střelecké pokusy připisovali ve větší míře také hráči Slovanu.

 

Veselý však svou střílenou přihrávkou z pravé strany hledal v předbrankovém prostoru kopačku některého ze svých spoluhráčů marně a o chvíli později pak další výpad záložníka Lysé utnul pro změnu pohotovým skluzem Voříšek. Z následného rohového kopu poté Brabec našel trestuhodně neobsazeného Urbana, ale ten své zakončení k úlevě domácích nasměroval přesně do prostor, kde se nacházel Václavík a poděbradský brankář tak dokázal nerozhodný stav utkání uhájit. Ve 33. minutě nebyl Urban proti zkušenému brankáři Bohemie o nic úspěšnější ani svým střeleckým pokusem zpoza pokutového území, když míč opět skončil pouze v bezpečí Václavíka.

 

V závěrečné desetiminutovce domácí dokázali opět vystupňovat svůj tlak a odměnou jim byly další nadějnější příležitosti ke skórování. Mezi tři tyče se však v krátkém sledu po sobě těsně nevešly jak Peterkův tečovaný pokus z hranice velkého vápna, tak ani Marešova hlavička po následném rohovém kopu v podání Bory. Ve 36. minutě však při další z ofenziv domácího celku posunul Knobloch míč do pokutového území na Mareše, v souboji s poděbradským forvardem si nedovoleným způsobem počínal Novák a Bohemia tak měla k dispozici výhodu pokutového kopu. S ním úspěšně naložil tradiční exekutor v dresu Bohemie Peterka a rázem tak bylo v domácím táboře znovu o poznání veseleji 2:1.

Lysá srovnala a v závěru sahala po třech bodech

I v úvodu druhé pětačtyřicetiminutovky pokračoval tlak Bohemie, ale i nadále z něj domácí nedokázali vytěžit více než několik zblokovaných pokusů a náznaků zakončení. V 51. minutě tak musel domácím s prvním přímým ohrožením Šlingra vypomoci až Müller, který nechtěným způsobem zasáhl Bodlákův centr do pokutového území, ale míč k jeho úlevě skončil pouze v náruči brankáře Lysé. Poté se o slovo důrazněji přihlásili opět také hosté, ale Kříž na střílenou přihrávku z pravé strany před bránou Bohemie těsně nedosáhl a o minutu později pak forvard Slovanu po rychlé výměně míče s Ježkem ztroskotal na pohotovém brankáři Václavíkovi.

 

Hra se následně rychle přesunula na druhou polovinu hřiště a Vobořilovo dlouhé autové vhazování propadlo po nedůrazném zákroku Nováka až k pozapomenutému Marešovi, ale pohotovou hlavičku útočníka Bohemie zastavilo břevno a při následné snaze o další zakončení pak již byla opět připravena obětavě působící obrana Slovanu. Po hodině hry se však přecejenom jazýček na vahách utkání konečně výraznějším způsobem přiklonil na stranu Bohemie, když si Bora v blízkosti soupeřova pokutového území vykoledoval faul na Urbanovi a sám se zhostil exekuce nařízeného přímého kopu. Ten sice v podání středopolaře Bohemie nepatřil mezi nejzdařilejší, ale Šlingr na brankové čáře při úkroku podklouzl a míč směřující do sítě již nedokázal odvrátit - 3:1.

 

Domácí však možná začali podléhat pocitu sebeuspokojení a svou lehkovážností nabízeli soupeři příležitosti ke korekci skóre. Zkrat v komunikaci Bodláka s Václavíkem, stejně jako Knoblochovu ztrátu při snaze o vyvezení míče po rohovém kopu soupeře, hosté ještě potrestat nedokázali. V 63. minutě na druhé straně pro změnu kontroval podařeným dalekonosným projektilem Vobořil, ale Šlingr byl tentokrát pozorný a pohotově zasáhl. Bohemia však předchozí varování nebrala vážně a za své počínání byla poměrně záhy potrestána. V 66. minutě ještě dokázal poděbradské defenzivě při Růžičkově pasu vypomoci pohotovým výběhem Václavík, ale o minutu později Lysá využila další laciné ztráty domácích na polovině soupeře, kapitán Brabec rychle přenesl míč na pravou stranu na Veselého a Kříž byl po jeho přihrávce před poděbradskou bránou opět trestuhodně neobsazený - 3:2.

 

Přiklonit vývoj utkání opět výraznějším způsobem na stranu domácí Bohemie se poté snažil především aktivní Bodlák. V 70. minutě však po Knoblochově přihrávce rozvlnil síť pouze z vnější strany, o chvíli později jeho pokus při rychlém protiútoku zblokovala obrana soupeře a v 75. minutě pak poděbradský záložník marně hledal svou střílenou přihrávkou kopačku některého ze spoluhráčů v náběhu před bránu Slovanu. Namísto zvýraznění vedení domácí Bohemie tak v 79. minutě přišel další těžký direkt pro její naděje na třetí tříbodový zisk v řadě, když po opětovném zaváhání poděbradských hráčů v rozehrávce ukořistil míč Brabec a bez zbytečného váhání jej posunul do strany na Kříže. Zpětná přihrávka útočníka Lysé následně prošla pokutovým územím jako nůž máslem až k osamocenému Veselému, který ji bez okolků uklidil k tyči a rázem tak bylo vyrovnáno - 3:3.

 

Poděbradští hráči se ještě snažili zmobilizovat zbytky psychických sil a strhnout vedení opět na svou stranu, ale Mareš po Peterkově přihrávce znovu nezakončil přesně a nedokázal tak navázat na své důležité gólové příspěvky z předchozích střetnutí. Pokud by ztrátu dvoubrankového vedení proti defenzivně laděnému soupeři bylo možné označit za nešťastný zkrat, pak by počínání domácích hráčů v samotném závěru utkání bylo nutné již pojmenovat jako totální kolaps, jelikož si Lysá dokázala vypracovat ještě další tři velké příležitosti k dokonání obratu ve skóre.

 

V 87. minutě si na Brabcův centr ze standardní situace naskakoval v pokutovém území zcela osamocený Zoubek, ale hlavou nedokázal míč jen těsně vměsnat mezi tři tyče poděbradské brány. O dvě minuty později pak po nedovoleném zákroku Bodláka Brabec svůj pas prozměnu procedil na střídajícího Nováka, ale ani on nedokázal míč ve vyložené příležitosti ideálním způsobem zasáhnout a nasměrovat jej do sítě. A o minutu později pak domácí Bohemii zachránila také kontrukce její brány, když opět trestuhodně nepokryla náběh Nováka do pokutového území a ten tak stanul tváři v tvář poděbradskému brankáři. A když pak v nastaveném čase v pokutovém území na druhé polovině hřiště totálně selhal po Bodlákově centru při snaze o zakončení hlavou Peterka, posunulo se utkání k vyústění v podobě penaltového rozstřelu.

Bod navíc pro hosty

Domácí hráči hned v prvních dvou sériích udělali z brankáře Šlingra hlavní hvězdu utkání, když si čtyřiapadesátiletý gólman Lysé dokázal poradit s prakticky totožnými pokusy Knoblocha a Voříška, zatímco Veselý a Zoubek na straně hostů nezaváhali. Ve třetí sérii sice pro Bohemii ještě jiskřičku naděje vykřesal lapeným pokusem Müllera Václavík a Peterka korigoval na 1:2. Ve čtvrté sérii však Brabec míč s trochou štěstí procedil za záda poděbradského brankáře a i navzdory následné Bodlákově úspěšné odpovědi hned na úvod závěrečné páté série penaltový rozstřel rezolutním způsobem ukončil Novák.



Ohlasy k zápasu


FK Bohemia Poděbrady
Roman Myška, vedoucí mužstva: "Pokud by se utkání hrálo za přítomnosti diváků, všem bych se teď hodně omlouval za to, co jsme předvedli. Takhle ztratit utkání, to jsem už dlouho neviděl. Myslím, že o výsledku rozhodla připravenost soupeře a náš katastrofální výkon. Rád bych pochválil brankáře hostů Václava Šlingra. Věřím, že následná nucená přestávka nám pomůže na náš výkon co nejdříve zapomenout. Dobře potrénovat a navázat na výkony z předchozích utkání."

FK Slovan Lysá
Matěj Brabec, hrající trenér: "Jsem šťastný za dva body, hlavně vzhledem k vývoji utkaní. Ale myslím, že jsme si je zasloužili. Soupeř nás tlačil, byl víc na míči, ale gólových šancí jsme měli víc. Rychle jsme se ujali vedení po vydařeném brejku, soupeř do půle otočil i s přispěním vymyšlené penalty, my nevyužili tři ložené šance. Ve druhé půli soupeř po laciné brance zvýšil a upřímně jsem už nevěřil, ze to otočíme. Po rychlých akcích jsme snížili a byli zpátky v zápase. Domácí znejistěli, my dokázali vyrovnat a dovést utkání do penalt. Pokutové kopy vychytal náš penaltový mág, náhradní gólman a vedoucí Venda Šlingr. V padesáti čtyřech letech to je neuvěřitelné."



Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
12. 10. 2020 10:13
Hráč, Administrátor klubu, Fanoušek - FK Slovan Lysá | Středočeský | Nymburk
Hodnocení zápasu
Petr Huttr

Expert: Petr Huttr
Tip experta: výhra domácích

Domácí se budou chtít odrazit od spodních pater a vyhrají.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Administrátor klubu, Fanoušek - FK Slovan Lysá | Středočeský | Nymburk

Tip: remíza

Hráč, Zpravodaj, Fotograf - AFK Pečky | Středočeský | Kolín

Tip: výhra domácích