0:2
(0:1)
40. K. Mareš
51. M. Bodlák (p.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

03.10.2020 16:00

7.kolo, Středočeský | Krajský přebor , 2020-2021


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Poděbrady zabraly a vyhrály na těžké půdě v Kosoři


Branky


40. K. Mareš , 51. M. Bodlák (p.)
11

Kosoř - Po tříbodovém zisku z domácího utkání se Lhotou dokázala poděbradská Bohemia poprvé naplno bodovat také na půdě soupeře. O osudu utkání na hřišti Kosoře rozhodla dvěma vstřelenými brankami na přelomu prvního a druhého poločasu.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V samém závěru se ujali hosté vedení

Hned v úvodní minutě Hněvsa odvrátil míč pouze na rohový kop a domácí poprvé v utkání jasně ukázali, jak nebezpečnou zbraní mohou být v jejich podání standardní situace, když míč po vzdušném souboji na hranici malého vápna propadl směrem ke zcela osamocenému Kratochvílovi, ten na míč těsně nedosáhl a nedokázal jej tak uklidit do odkryté brány. Na druhé straně se pokoušel v pokutovém území po centru z levé strany prosadit ze vzduchu Martínek ale s jeho slabým pokusem tak Blahovec neměl příliš starostí. Domácí brankář si o chvíli později se zájmem prohlédl také táhlý dalekonosný pokus Bodláka z přímého kopu, ale ani tentokrát proti střele poděbradského hráče nemusel zasahovat. Hra na malém hřišti v Kosoři se rychle přelévala z jedné strany na druhou a oba celky se tak v tenisovém rytmu střídaly ve svých útočných výpadech, prim však v tomto ohledu dlouhé minuty hrály defenzivy obou celků.

 

V 16. minutě přišla první ze skutečně nadějných příležitostí Bohemie na vstřelení branky. Po jednom z promarněných útoků domácích vyvezl rychle míč na polovinu soupeře Vobořil, ten se pak přes Mareše dostal až k Borovi a aktivní poděbradský středopolař následně krásnou přihrávkou mezi obránce nalezl neomylným způsobem nabíhajícího Martínka. Ten však při svém zakončení preferoval razantní řešení a Blahovec dokázal jeho nepříliš dobře umístěnou střelu vyrazit. O několik desítek vteřin nato byla hra už opět na druhé straně hřiště a Šácha po rychlém kontru posunul obloučkem míč do zakončení Kratochvílovi, ani on však v dobré příležitosti nezvolil nejefektivnější řešení a Václavíkovu bránu ukvapeným pokusem zcela minul. Ve 22. minutě si míč z levé strany hřiště navedl do pokutového území Bodlák a svou přihrávkou jej opět posunul Borovi, jeho střeleckému pokusu se však do cesty připletl Martínek a z ohrožení domácí brány tak nakonec nic nebylo.

 

Ve 36. minutě našel Slunéčka svým přesným centrem z pravé strany nalezl Folejtar, ale zkušený útočník se do svého zakončení bez přípravy nedokázal položit úplně ideálním způsobem a míč z jeho kopačky vylétl pouze vysoko nad horní tyč poděbradské brány. Pak si však opět vzali slovo hráči Bohemie a ve výraznější permanenci se rázem ocitla defenziva Kosoře. Po nedovoleném zákroku Vladyky na Mareše to nejprve zkoušel svou podařenou dalekonosnou ránou z přímého kopu Bora, ale Blahovec byl včas u své pravé tyče a razantní projektil dokázal vyrazit. Voříškovu zpětnou přihrávku do předbrankového prostoru pak sice zvládla domácí obrana zablokovat, ale následný centr poděbradského obránce od rohového praporku již odvrátit nedokázala a zajímavá možnost zakončení se znenadání nabídla pro změnu Vobořilovi. Ten však v lehce překvapivé příležitosti mířil jen vysoko nad bránu.

 

Ve 40. minutě Hněšův dlouhý nákop propadl až za domácí obranný val a ve vzdušném souboji s brankářem Blahovcem byl důraznější Novák. Následný pohotový lob ofenzivního hráče Bohemie zády k bráně se sice mohl stát kořistí domácí defenzivy, to však při snaze o jeho odvrácení nesměl přijít nešťastný zákrok Vladyky, který míč pouze posunul ke zcela volnému Marešovi a tomu už jen zbývalo pouze hlavou doklepnout do sítě - 0:1.

 

Poděbrady přidaly na začátku druhou braku a to rozhodlo.

 

Hráči Bohemie v úvodu druhého poločasu navázali na svůj aktivní výkon z konce toho prvního a už ve 47. minutě to zkoušel po Vobořilově přiklepnutí zpoza vápna Novák, Blahovec však tentokrát nemusel zasahovat. O tři minuty později ale Uherovo autové vhazování prodloužil do pokutového území Martínek, a ačkoliv Marešovu zpětnou přihrávku ještě dokázal zblokovat Vladyka, tak v následném souboji o míč byl o zlomek vteřiny dříve než vracející se Stejskal bleskurychlý Novák a z následného středu obou hráčů rezultovalo jednoznačné gesto hlavního arbitra. Nařízený pokutový kop zahrával Bodlák s nabídnutou možností naložil zcela nekompromisním způsobem - 0:2.

 

V 55. minutě na nervy poděbradské lavičky zahráli opět spíše než samotní hráči Kosoře Voříšek s Václavíkem, kteří si při dlouhém nákopu Šáchy dávali tak dlouhou přednost, až málem dovolili do situace zasáhnout také dobíhajícímu Kratochvílovi, ale brankář Bohemie byl nakonec u míče přeci jenom jako první a hrozící nebezpečí tak utnul v jeho samotném zárodku. Na druhé straně mohl poté naopak ještě zvýraznit vedení poděbradského celku Mareš, k němuž zblokoval Vladykovu váhavou rozehrávku Vobořil, ale útočník Bohemie při svém postupu volil ukvapené, a navíc zcela nepřesné zakončení a svou šanci doslova zahodil. Za promarněnou příležitost mohli být hosté záhy potrestáni, když si v 60. minutě nabral na půli hřiště kapitán Šácha a nadechl se k samostatnému postupu skrze defenzivu soupeře. Ten sice před pokutovým územím utnul ostrým skluzem Uher, ale míč se ještě odrazil k volnému Skřivánkovi a rozhodčí tak domácí nechal ve hře pokračovat s poskytnutou výhodou. Hráči Kosoře se ovšem do cesty okamžitě postavil Voříšek a z nadějné příležitosti, potažmo poskytnuté výhody tak domácím nezbylo zhola nic.

 

S přibývajícími minutami se však již přeci jenom dění na hrací ploše začalo výraznějším způsobem stěhovat na polovinu Bohemie a domácí ze svého tlaku v závěrečné dvacetiminutovce dokázali vytěžit hned několik možností ke zdramatizování utkání. Dvakrát v krátkém sledu po sobě se o zakončení pokoušel střídající Visvader. Při jeho prvním dalekonosném pokusu se však Václavík nenechal zaskočit a míč směřující pod horní tyč jeho brány lapil. Při tom druhém, které následovalo po Šáchově dlouhém autovém vhazování a Moudrým zablokovaném pokusu z kopačky Kratochvíla, pak poděbradský brankář proti mladíkovi v domácím dresu vytáhl pro změnu další ze svých pohotových zákroků na brankové čáře a udržel tak svému mužstvu výraznější rozdíl na skóre. I přes zodpovědný výkon poděbradské defenzivy ve vzdušném prostoru vlastního pokutového území domácí dokázali hrozit především po centrech směřujících před Václavíkovu bránu.

 

V 77. minutě po nedovoleném zákroku Martínka na Višvandera přispěchal s dalším nebezpečným centrem Folejtar a Václavík tentokrát proti hlavičkujícímu Višvanderovi uhájil čisté konto s notným přispěním bránícího Voříška. Deset minut před koncem utkání měli hráči Bohemie další dobrou příležitostí snad již definitivně rozhodnout o osudu utkání, když Bodlák vystihl autové vhazování soupeře na jeho vlastní polovině a přesnou přihrávkou za obranu vyslal do úniku Mareše, ale proti poděbradskému útočníkovi pohotově vystoupil brankář Blahovec a dokázal jeho pokus zblokovat. I v závěru tak bylo stále o co hrát a domácí pokračovali v jejich neutuchajícím ofenzivním snažení. Voříškovo lehké zaváhání po dalším z dalekonosných autových vhazování v podání Šáchy dokázal pohotovým zákrokem odklidit do bezpečí Václavík a oplatil tak svému souputníkovi službičku z předchozího průběhu utkání. Následné dlouhé autové vhazování z druhé strany se pak odrazilo znovu k pozapomenutému Višvaderovi, ten však asi tentokrát na brankáře Bohemie vyzrát nedokázal a dovolil mu tak pouze připsat další úspěšný zákrok v utkání.

 

V 87. minutě to ještě po dlouhém Blahovcově nákopu zkoušel z otočky Janoušek, ale jeho pokus zamířil jen vysoko nad bránu soupeře a víceméně již pouze stvrdil neodvratnost vítězství Bohemie. Sami si naopak po Bodlákově rohovém kopu ještě připsali jedno zakončení na bránu Kosoře, konkrétně střídající Suchánek, jehož hlavičkový pokus ale Blahovec kryl.

 



Ohlasy k zápasu



FK Bohemia Poděbrady
Roman Myška, vedoucí mužstva: "V prvním poločase jsme domácí nepustili do vyložené šance, a naopak šli do vedení, které jsme mohli ještě navýšit. Nástup do druhé půle nám vyšel velmi dobře, kdy jsme z penalty zvýšili. Potom domácí přeskupili rozestavení a my jsme se soustředili na to nedostat kontaktní gól. Naopak jsme mohli přidat pojistku, ale Mareš svůj samostatný únik zakončil pouze do nohou brankáře. Z vítězství mám velkou radost, je pro nás velice důležité. Radost mám také z výkonu celého mužstva, i když bych rád pochválil Matěje Nováka, který vypracoval ona naše góly, a Davida Václavíka, který opět dokázal, že je velkou oporou v brance. Opět jsme získaly důležité tři body v těžkém utkání."



Sestavy


Kosoř
V. Blahovec [-] - K. Kratochvíl [-] , P. Stejskal [-] , J. Slunéčko [-] (75. P. Tichý [-] ) , J. Večeřa [-] (52. D. Višvader [-] ) , M. Folejtar [-] , T. Vladyka [-] (52. A. Janoušek [-] ) , M. Šácha [-] , J. Skřivánek [-] (75. M. Barna [-] ) , J. Petržílka [-] (57. J. Hrubý [-] ) , M. Brož [-]

FK Bohemia Poděbrady
D. Václavík [-] - O. Bora [-] , P. Vobořil [-] , M. Novák [-] (80. O. Soukup [-] ) , T. Moudrý [-] , O. Hněvsa [-] , O. Martínek [-] (90. J. Volráb [-] ) , K. Mareš [-] (88. J. Suchánek [-] ) , M. Bodlák [-] (90. L. Hruška [-] ) , V. Uher [-] , J. Voříšek [-]

Počet diváků: 48. Rozhodčí: MBOUSSA Matthieu - ROTH Patrik, PETÝREK Václav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Petr Huttr

Expert: Miroslav Novák
Tip experta: remíza

Bojovné utkání, ve kterém potřebují oba týmy body, rozhodnou až pokutové kopy, ve kterých rozhodne domácí Béda Petržílka.

Tip: výhra domácích

Hráč, Administrátor klubu, Fanoušek - FK Slovan Lysá | Středočeský | Nymburk

Tip: výhra hostů

Hráč, Zpravodaj, Fotograf - AFK Pečky | Středočeský | Kolín

Tip: výhra hostů