3:1
(1:1)
31. M. Pelc
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

26.09.2020 16:30

6.kolo, Středočeský | Krajský přebor , 2020-2021


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Zápas dvou celků z úplného konce tabulky vyzněl lépe pro domácí Bohemii, která porazila Lhotu


Branky


27. K. Mareš , 61. K. Mareš , 86. M. Peterka - 31. M. Pelc
9

Poděbrady - Fotbalisté poděbradské Bohemie již potřebovali vzpruhu v podobě vítězství jako sůl. Po neúplných pěti kolech se krčili se dvěma body na předposlední příčce tabulky a utkání s celkem za samotného chvostu soutěžního pelotonu pro ně byl jak vítanou příležitostí, tak zároveň do jisté míry i existenční záležitostí.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Akce se přelávaly ze strany na stranu

Domácí, vědomi si jeho důležitosti, vlétli do utkání ve velké stylu a již po několika desítkách vteřin prověřil pozornost brankáře Kleinmonda z ostrého úhlu Bodlák, leč bez větší naděje na úspěch. To ve 3. minutě již muselo hostům z Kladenska zatrnout o poznání více, když Vobořilův dlouhý aut odvrátili přesně do kroku Borovi a jeho střela Kleinmondovi nadělala hodně starostí. Brankář Lhoty ji však po lehkém zaváhání dokázal vytěsnit alespoň na tyč a následně odražený míč pak definitivně zpacifikovat. A v 9. minutě na brankáři soupeře poprvé v utkání ztroskotal také Mareš, který těžil z aktivity Moudrého, jenž na polovině hřiště vystihl přihrávku Jákoba a následné přihrávky Martínka, zakončení útočníka Bohemie z ostrého úhlu však skončilo pouze ziskem rohového kopu.

 

V 15. minutě poprvé vážněji prověřil pozornost poděbradské defenzivy svým nebezpečným centrem Pelc, ale míč nakonec nikým netečován skončil až ve Václavíkových rukavicích. Hosté se stále častěji pokoušeli zaměstnávat pozornost defenzivních řad Bohemie centry z postranních prostor hřiště, ale naráželi na poměrně pozorně působící obranu, která dokázala míče odvracet do bezpečí, jako po jednom z rychlých protiútoků Lhoty ze 22. minuty, na jehož konci nebezpečně do předbrankového prostoru centroval Jákob, ale před nabíhajícím Sedláčkem uklidil míč na rohový kop Moudrý. Domácí se stále častěji snažili využívat slabší obratnosti stoperské dvojice Lhoty a defenzivní val soupeře překonávat dlouhými nákopy adresovanými na rychlíky v poděbradském dresu. Ti však i nadále pokračovali ve spalování nadějných příležitostí, jako v případě Martínka, který z nadějné pozice v pokutovém území nasměroval svou křižnou střelu výrazně mimo brankový prostor.

 

Ve 27. minutě však záložník Bohemie svou předchozí promarněnou příležitost napravil, když po Peterkové nákopu předskočil váhajícího Pelce a následně předložil míč k zakončení do odkryté brány Marešovi. Ten dokázal míč zamést do sítě pod padajícím Kleinmondem a poslal domácí Bohemii do vedení 1:0.. To mohl úspěšný poděbradský střelec záhy i zvýraznit, když tentokrát využil zaváhání Kleinmonda při odkopu před vlastní bránou, ale jeho blok se mezi tři tyče nevešel. Střelecký úspěch však jakoby domácí ukolébal a v kombinaci se stále lepšící hráči Lhoty začali mít výrazně více prostoru ve svém ofenzivním rozletu. Ve 31. minutě se ještě po Sedláčkově odvráceném centru dokázal do Hájkovi střely vložit pohotovým zákrokem Moudrý. Následný rohový kop v podání Hájka však Bora odvrátil pouze na kopačky soupeře a Hájek okamžitě chystal další centr do pokutového území. Ten našel až u vzdálenější tyče stojícího Pařízka, který sklepnutím hlavou připravil pohodlnou střeleckou pozici Pelcovi a rázem se začínalo opět od nuly - 1:1..

 

Hosté povzbuzeni vyrovnáním to zkoušeli centrovanými míči ze stran hřiště ještě intenzivěji, ale poděbradská defenziva si již v dalších minutách na tyto pokusy dokázala počíhat. O nic úspěšnější pak nebyl ani aktivní Hájek, který to hned dvakrát zkoušel střelou ze střední vzdálenosti, ale v obou případech domácí zařízení výrazně minul. A když v samotném závěru první pětačtyřicetiminutovky nasměroval svůj dalekonosný pokus pouze do bezpečí Václavíkovi náruče Jákob, skončilo úvodní dějství nerozhodným výsledkem.

O vítězství nakonec rozhodli domácí

Do druhého poločasu vstoupili znovu aktivněji hráči domácí Bohemie a hned v jeho první minutě se po Bodlákově centru nabízela další zajímavá střelecká pozice Martínkovi, ten však svůj pokus nasměroval jen vysoko nad Kleinmondovu bránu. Hráči Lhoty i nadále ve svém ofenzivním snažení sázeli především na centrované míče ze stran hřiště a ve 48. minutě musel právě po jednom z nich kvapem přispěchat s pohotovým zákrokem Bodlák, který míč odvracel těsně před nabíhajícím Hájkem. Míč se poté dostal k brankáři Václavíkovi, který bez zbytečného váhání poslal další dlouhý výkop na polovinu soupeře a míč znovu propadl až za váhající stoperskou dvojici Lhoty, kde si jej našel Mareš. Jeho razantní pokus však Kleinmond dokázal lehce přizvednout a s pomocí horní tyče své svatyně znovu brankář Lhoty podržel svůj tým. O tři minuty později pak další nebezpečný aut v podání Vobořila prodloužil do pokutového území Peterka a k míči se jako první dostal Bodlák, ale ani on brankáře soupeře nedokázal svým razantním pokusem překonat. Pak se prozměnu na druhé straně opakovala znovu spolupráce z pravé strany centrujícího Jákoba a před bránu nabíhajícího Hájka, který tentokrát hlavou sice dokázal překonat brankáře Václavíka, ale na brankové čáře stojící Moudrý s jeho pokusem již žádné slitování neměl.


Oba celky ve druhé pětačtyřicetiminutovce nabízeli v sychravém zářijovém počasí přihlížejícím divákům poctivou dávku zajímavých fotbalových momentů, kterým však zatím chyběla jediná drobnost, a to výraznější gólové vyústění. Na tom nic nezměnili ani Vobořil, který to zkoušel jen těsně vedle soupeřovi brány svou střelou zpoza pokutového území a o chvíli později ani Bodlák, který se postavil k zahrání dalšího přímého kopu po nedovoleném zákroku na Mareše, leč Kleinmond dokázal i tentokrát jeho střelecký pokus přes vystavěnou zeď vyrazit. Zlomovým pro vývoj utkání se tak ukázal úvod závěrečné půlhodiny utkání. V něm se jako první o slovo přihlásili hosté, když si Pelc vyměnil na levé straně hřiště míč s Jákobem a jeho ostrá střílená přihrávka znovu neomylně směřovala na kopačku Hájka. Těsně před středopolařem Lhoty však dokázal míč lehce přizvednout pohotovým skluzem Hruška a místo nebezpečného zakončení tak následoval pouze lehký oblouček, který skončil v držení brankáře Václavíka. Ten znovu zbytečně neváhal, rychle rozehrál na volného Vobořila a na následný pas za obranu si znovu naběhl Mareš. Poděbradský útočník tentokrát těžil jak z další pomalé reakce stoperů Lhoty, tak špatně načasovaného výběhu brankáře Kleinmonda a po jeho lehkém obhození před ním zela již pouze zcela odkrytá brána soupeře 2:1.

 

Hosté se však nehodlali vzdát naděje na bodový zisk a v dalších minutách zatlačili poděbradský celek do hlubší defenzivy. Trpělivou, ale hlavně bezchybnou kombinací a přenášením hry z jedné strany hřiště na druhou hledali škvíru, kterou by se mohli propracovat k zakončení. Domácí obranný blok byl však kompaktní a soupeři nehodlal dovolit slibnější příležitost k vyrovnání. Zůstalo tak pouze u zakončení Dvořáka, jehož střelu z nezcela komfortního postavení zlikvidoval pozorný Václavík a střeleckého pokusu Jákoba zpoza pokutového území, které však také zamířilo jen na brankáře Bohemie. Potřebný klid mohl na kopačky poděbradských hráčů vnést znovu Mareš, kterému se hned třikrát v krátkém sledu po sobě otevírala cesta ke zkompletování hattricku. Nejprve tomu tak bylo v 66. minutě, kdy si na hranici pokutového území vyměnil míč s Hněvsou a obránce Bohemie mu míč přesně prostrčil k zakončení levou nohou, ale síť soupeřovi brány se tentokrát rozvlnila pouze zásahem z její vnější strany. O několik desítek vteřin později pak k poděbradskému forvardovi propadl nákop Moudrého, ale pokus o pohotové zakončení křižnou střelou Kleinmond vystihl a konečky prstů míč vyškrábl těsně pravé tyče své brány. A po následném Bodlákově kopu od rohového praporku pak Mareš před odkrytou bránou těsně nedosáhl na Vobořilovo lehké přistrčení hlavou.

 

Ačkoliv hosté pokračovali v aktivní hře, tak výraznější střelecké příležitosti připisovali i nadále především hráči domácí Bohemie. V 69. minutě však dokázala obrana Lhoty zblokovat další nadějný střelecký pokus Bodláka a ještě výraznějším způsobem ztroskotal na defenzivě soupeře o minutu později Martínek, ke kterému doputoval Peterkův pas od levé postranní čáry. Záložník Bohemie tentokrát sice dokázal překonat brankáře Kleinmonda, ale ke své smůle svůj pokus nasměroval jen do na brankové čáře stojícího Pelce a své dosavadní střelecké trápení v tomto utkání i v průběhu aktuální sezony tak stále nedokázal prolomit. Bohemia mohla být za své promarněné příležitosti potrestána v 83. minutě, kdy si Havlíček vyměnil míč na pravé straně hřiště s Primusem a oblouček střídajícího hráče Lhoty na hranici pokutového území promáchl prozměnu střídající hráč Bohemie Novák. Havlíček však následně zakončoval z poměrně ostrého úhlu a ani nadvakrát nedokázal nalézt recept na pohotového Václavíka. Definitivní klid tak domácím přinesla až 86. minuta, kdy Bodlák vybídl přesným pasem za obranu k dalšímu úniku Mareše, který tentokrát volil přihrávku na ještě lépe postaveného Peterku a kapitán Bohemie svým zakončením do odkryté brány pečetil vítězství svého celku 3:1.



Ohlasy k zápasu


FK Bohemia Poděbrady
Roman Myška, vedoucí mužstva: "Důležité utkání jsme zvládli. Začali jsme dobře, trefili tyč a potom šli zaslouženě do vedení. Bohužel jsme opět dostali gól po standardní situaci. Po obdrženém gólu jsme vypadli z role a zbytek prvního poločasu jsme se trápili. Ve druhém poločase jsme zlepšili přihrávku, pohyb a utkání zaslouženě vyhráli. Mrzí mě opět velká spousta neproměněných brankových příležitostí."




Sestavy


FK Bohemia Poděbrady
D. Václavík [-] - O. Bora [-] , M. Peterka [-] , T. Moudrý [-] , O. Hněvsa [-] , L. Hruška [-] , O. Martínek [-] (76. M. Novák [-] ) , K. Mareš [-] (88. M. Záhora [-] ) , P. Vobořil [-] (89. O. Soukup [-] ) , M. Bodlák [-] , J. Voříšek [-]

SK Lhota
K. Kleinmond [-] - . Jákob [-] , M. Pařízek [-] , M. Pelc [-] (71. J. Zíka [-] ) , J. Dvořák [-] , T. Vincenc [-] , P. Zadina [-] , F. Sedláček [-] (80. L. Primus [-] ) , R. Havlíček [-] , G. Bittengel [-] , J. Hájek [-]

ŽK: 74. L. Hruška - 41. P. Zadina .
Počet diváků: 47. Rozhodčí: TRUMPUS Zbyněk - SVOBODA Jindřich, TVAROH Petr.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Petr Huttr

Expert: Lukáš Seifert
Tip experta: výhra domácích

Souboj dvou celků ze spodku tabulky skončí jednoznačným vítězstvím domácích.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Administrátor klubu, Fanoušek - FK Slovan Lysá | Středočeský | Nymburk

Tip: výhra domácích

Hráč, Zpravodaj, Fotograf - AFK Pečky | Středočeský | Kolín

Tip: výhra domácích