5:1
(3:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

29.08.2020 13:30

12.kolo, Karlovarský | 1.A třída , 2020-2021


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Skalná si dokráčela pro jednoznačné vítězství


Branky


21. L. Makovec , 28. M. Cverčko , 34. F. Novák (p.) , 54. F. Novák , 61. F. Novák - 24. R. Lešťan
4

Ve 12. kole 1.A třídy Karlovarského kraje na svém trávníku přivítala Skalná rezervu z Ostrovského FK. Oba týmy v předchozím kole utrpěly porážku, oba týmy tak měli co odčiňovat. Skalná byla v tomto zápase lehkým favoritem, dopředu však nebylo rozhodnuto o ničem.

 

Za zpostředkování fotografií a spolupráci děkujeme administrátorům Facebookových stránek Fotbal v Karlovarském kraji.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Ostrov byl odvážný, kvalitám domácích však nestačil

Ostrovští přicestovali se značně improvizovanou sestavou, kdy v základní sestavě nastoupil teprve 15letý Radek Lešťan, a z A týmu si přivezli jen jednu posilu. Již od prvních minut byla Skalná na míči jistější a snažila se hru kontrolovat, při ztrátě míče se nebála soupeře napadat vysoko na jejich polovině. Ostrov se snažil být vyrovnaným soupeřem, domácí ale byli přeci jen o něco dominantnější. Skalné se povedlo využít svou první vážnější šanci, kdy se krásnou střelou ve 21. minutě prezentoval Lukáš Makovec, po jehož gólu se skóre poprvé měnilo. Šance Ostrova přicházely především po dlouhých nákopech, které obraně domácích činily potíže. To pramenilo ve vyrovnávací gól, který padnul ve 24. minutě ze standardní situace, kdy se za Ostrovskou rezervu trefil mladičký Radek Lešťan. Skalná se z vyrovnávací branky rychle oklepala a znovu byla v zápase lepším týmem. Po několika přihrávkách domácích ve středu pole se otevřela dálnice před Matějem Cverčkem, který se šance zhostil na výbornou a ve 28. minutě poslal svůj tým do vedení 2:1 Při pohledné kombinaci a průniku domácího Josefa Friče došlo ve vápnu hostů k faulu a Skalná tak zahrávala penaltu, kterou ve 34. minutě pohodlně proměnilkapitán František Novák, 3:1. Do poločasu se už více stát nestihlo, všechny šance skončily nezdarem. Stinnou stránkou na celém poločasu byla dvě zranění domácích, kdy se hned v úvodu zranil Pavel Šerdzik, a v samotném závěru potom Václav Šmat.

Skalná již zázrak nedopustila

Druhá půle pokračovala stejně, jako první skončila, hrál se pohledný fotbal, ale Skalná byla přeci jen o něco lepším týmem. V 54. minutě využili domácí rychlého protiútoku a celou akci zakončil František Novák, který zvyšoval již na 4:1. Další změna skóre přišla o 7 minut později po další pohledné kombinaci, kdy byl střelcem opět, svůj hattrick završivší, František Novák, který stihl všechny tři góly vsítit během pouhých 27 minut. Ostrov ale nepřestal hrát a svými standardními situacemi Skalné stále působil problémy, ale ani vyložené šance se hostům proměnit nepodařilo. Zápas tak již žádný zvrat nenabídl a Skalná se mohla radovat ze zaslouženého vítězství.



Ohlasy k zápasu


FK Skalná
Jan Makovec (trenér domácích): Do dnešního utkání jsme vstupovali s odhodláním odčinit vysokou porážku z úvodního kola a k dispozici jsem měl takřka kompletní kádr. Celkově jsme podali solidí výkon a po zásluze zvítězili. Hráči zaslouží pochvalu za nasazení a předváděný výkon po většinu zápasu. Může je mrzet, že v zápase spoustu příležitostí neproměnili. V následujícím kole budeme chtít opět v domácím prostředí potvrdit 3 body proti hráčům z Merklína.

FK Ostrov B
Štěpán Dvořák (trenér hostů): I přesto, že jsme měli improvizovanou sestavu, šli jsme do utkání s tím, že chceme odčinit prohru z domácího zápasu s Chebem. Bohužel se nám to nepovedlo. Díky individuálním chybám jsme to domácím hodně usnadnili. Vlastně se nám nedařilo vůbec nic. Soupeř vyhrál naprosto zaslouženě. Nám teď nezbývá, než to pustit z hlavy a soustředit se na další zápas.



Sestavy


FK Skalná
P. Križan [-] - V. Peterka [-] , P. Najman [-] , V. Šmat [-] (46. K. Irlweg [-] ) , P. Mariánus [-] (62. J. Cervan [-] ) - J. Frič [-] , P. Blasl [-] (62. J. Jílek [-] ) , P. Šerdzik [-] (6. M. Turták [-] ) , L. Makovec [-] - M. Cverčko [-] , F. Novák [-] (73. M. Martinec [-] ) -

FK Ostrov B
A. Josífko [-] - D. Novotný [-] (72. L. Slavík [-] ) , J. Zeronik [-] , M. Denčev [-] (34. Š. Bílek [-] ) , P. Veselý [-] , M. Karbula [-] , M. Blafka [-] , D. Groh [-] , L. Kunz [-] , N. Hrůza [-] , R. Lešťan [-]

ŽK: 20. L. Makovec , 39. V. Šmat , 82. M. Martinec - 23. M. Denčev , 33. L. Kunz , 36. P. Veselý . ČK: 82. M. Blafka .
Hráči zápasu: F. Novák .
Místo: Skalná. Počet diváků: 70. Rozhodčí: ŠKARDA Adam - VARGOVÁ Jessica, PESCHEL Filip.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

David Křížek

Expert: Martin Křížek
Tip experta: výhra domácích

Skalná využije svého hřiště a pokud Ostrov nepřijede posílen o nějakého áčkaře, tak body zůstanou doma.

Tip: výhra domácích