P. Zapalač 82. (p.)
1:2
(0:2)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

10.10.2020 10:15

10.kolo, MSFL , 2020-2021


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Hlučín zvítězil ve Frýdku


Branky


82. P. Zapalač (p.) - 30. R. Dostál , 34. T. Vengřinek
9

Doma nám to zkrátka letos nejde. Valcíři prohráli již čtvrté utkání z pěti. Hlučín na své vítězství zadělal už v prvním poločase, kdy nám vstřelil dvě branky. My jsme mohli v samém závěru střetnutí pomýšlet i na bod, jenže Zapalačovi jeho druhý penaltový pokus střelecky nevyšel.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Dvoubrankové vedení

Oproti středeční dohrávce s Rosicemi udělal domácí trenér Jan Žižka tři změny v základní sestavě. Na lavičce nechal tentokráte zkušeného brankáře Bártu a s ním i Straňáka s Hykelem. Právě novic v našem drese, Matěj Zouhar, se musel činit v 7. minutě, když si na centr L. Kundrátka vyskočil nejvýše Hudeczek, jeho pokus mu ale domácí gólman zklikvidoval. O tři minuty později to byli znovu hosté, tentokráte se po standardní situaci z pravé strany netrefil kapitán Kraut.

Hlučín šel do vedení po půlhodině hry, kdy se s trochou štěstí a nadvakrát prosadil R. Dostál - 0:1. O čtyři minuty později bylo s námi ještě hůř. Po ztrátě míče ve středu pole se k míči dostal Vengřinek a přesnou přízemní střelou k levé tyči nedal Zouharovi v naší brance šanci - 0:2.

Snížení

Na nepříznivý vývoj reagoval trenér Žižka v poločasové přestávce dvojím střídáním. Ze hřiště totiž stáhl Russmanna s Dziubou, na plac pák poslal Hammera s Hykelem.

Valcířům se ale ani po změně stran moc nevedlo. V 59. minutě jsme mohli dokonce inkasovat potřetí, naštěstí střela Radima Dostála šla vedle branky. Když pak v 76. minutě sestřelil Hladík zezadu unikajícího Dydowicze, museli jsme zbytek střetnutí dohrávat v deseti, jelikož náš krajní záložník za svůj zákrok obdržel bez milosti červenou kartu.

Paradoxně právě v oslabení nám hosté málem darovali bod. V 80. minutě se dral do soupeřovy šestnáctky hbitý Hykel, kterého v pokutovém území fauloval Wolf. Ten za svůj zákrok obdržel žlutou kartu a jelikož již byla jeho druhá v zápase, síly se tak na hřišti srovnaly. Zatímco ve středu se k penaltovému puntíku postavil kanonýr Teplý, tentokráte vzal zodpovědnost na sebe Petr Zapalač, který přízemní střelou nedal hlučínskému gólmanovi Kolenkovi šanci - 1:2. Ze hry uběhly další dvě minuty, když Zouhar nakopl dlouhý balón na polovinu soupeře, míč se dostal k Teplému, který krásnou kolmicí vyslal do úniku Hykela. Ten si v šestnáctce chtěl udělat kličku, ale dotírající Hudeczek jej u toho fauloval - pískala se druhá penalta! I tentokráte se k míči postavil Zapalač, jenže jeho druhý pokus skončil bohužel vysoko nad hlučínskou brankou. Více se pak už v tomto utkání nestalo a my jsme tak prohráli čtvrté z pěti domácích střetnutí.

"Oproti středě to bylo utkání jako den a noc. Nedokážu si vysvětlit, co se s námi stalo. Byli jsme všude pozdě, hra byla pomalá a postrádal jsem také i větší odvahu směrem dopředu. Prostě to bylo z naší strany dnes špatné," začal s hodnocením zápasu trenér Jan Žižka. "Možná na hráče dolehla ta středeční dohrávka, ale takhle se určitě o body nebojuje. Prohru beru ale i částečně na sebe, jelikož jsme udělali v sestavě pár změn. Nechci říct, že bychom se měli z takového utkání poučit, jelikož to ani nejde. Moc fotbalového tam totiž nebylo, chyběla mi bojovnost a agresivita. Nakonec jsme z toho minima mohli v závěru vytěžit maximum, bohužel jsme tu druhou penaltu nedali. Soupeři gratuluji k výhře a chci moc poděkovat našim fanouškům, kteří i když museli stát někde za plotem, tak nás podporovali. Vůči nim mě ta prohra strašně mrzí," dodal Žižka.

Zdroj: www.mfkf-m.cz



Ohlasy k zápasu


MFK Frýdek-Místek
Jan Žižka - trenér Frýdku-Místku: Oproti středě to bylo utkání jako den a noc. Nedokážu si vysvětlit, co se s námi stalo. Byli jsme všude pozdě, hra byla pomalá a postrádal jsem také i větší odvahu směrem dopředu. Prostě to bylo z naší strany dnes špatné. Možná na hráče dolehla ta středeční dohrávka, ale takhle se určitě o body nebojuje. Prohru beru ale i částečně na sebe, jelikož jsme udělali v sestavě pár změn. Nechci říct, že bychom se měli z takového utkání poučit, jelikož to ani nejde. Moc fotbalového tam totiž nebylo, chyběla mi bojovnost a agresivita. Nakonec jsme z toho minima mohli v závěru vytěžit maximum, bohužel jsme tu druhou penaltu nedali. Soupeři gratuluji k výhře a chci moc poděkovat našim fanouškům, kteří i když museli stát někde za plotem, tak nás podporovali. Vůči nim mě ta prohra strašně mrzí.

FC Hlučín
Roman West - trenér Hlučína: Z naší strany šlo o výborný zápas. Soubojově, běžecky, herně - všechno v pořádku. Znovu ale nejsme schopni proměňovat šance. Máme převahu, rohy, přímé kopy, různé možnosti. Vedeme 0:2 a můžeme v průběhu utkání přidat třetí, čtvrtý gól, který by definitivně zápas rozhodl. Pak trneme, ke konci dvě penalty, domácí proměnili jednu. Co k tomu dodat. Přesvědčili jsme se ale, že jsme schopni hrát s těmi nejlepšími vyrovnaná utkání. Baník, Petřkovice i Frýdek mají kvalitu. V našem případě je to o šancích. Vždy si jich několik dokážeme vytvořit. Jde však o jejich proměňování. Tentokrát jsme byli konečně odměněni taky třemi body. Zdroj: www.fchlucin.cz



Sestavy


MFK Frýdek-Místek
M. Zouhar [-] - R. Russmann [-] (46. T. Hammer [-] ) , J. Dudek [-] (75. S. Šeba [-] ) - M. Hladík [-] , M. Skwarczek [-] , M. Bzirský [-] (65. D. Jurga [-] ) , P. Zapalač [-] , A. Fokaidis [-] , D. Dziuba [-] (46. T. Hykel [-] ) - J. Teplý [-] - P. Literák [-]

FC Hlučín
O. Kolenko [-] - D. Kraut [-] (36. J. Padych [-] ) , T. Wolf [-] , T. Vengřinek [-] , J. Mac [-] , J. Heller [-] (72. D. Dydowicz [-] ) , K. Hudeczek [-] , P. Kundrátek [-] , R. Dostál [-] , J. Opatřil [-] (85. J. Massaniec [-] ) , L. Kundrátek [-] (62. T. Dostál [-] )

ŽK: 22. D. Dziuba , 90. A. Fokaidis - 25. L. Kundrátek , 63. J. Padych , 69. T. Wolf , 83. K. Hudeczek , 90. T. Vengřinek , 90. D. Dydowicz . ČK: 76. M. Hladík - 81. T. Wolf .

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Michal Muzikant

Expert: Filip Markovič
Tip experta: výhra domácích

Frýdek zvládl dohrávku s Rosicemi a bude na ni chtít navázat i proti Hlučínu.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích