4:2
(3:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

19.09.2015 16:30

5.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. B, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Bělčice vrátily Otavan zpět na zem


Branky


30. O. Páca , 31. O. Páca , 44. K. Hanzlík , 89. V. Mach - 61. V. Páník , 69. J. Prokeš
0

V minulém kole se hosté z Otavanu Štěkeň dočkali prvního vítězství v nové sezóně, kdy svému soupeři z Kestřan doma nasázely pětibrankový příděl. Odjeli tedy do Bělčic s tím, že se pokusí navázat na předchozí úspěch. Domácí Sokol ovšem úvod zápasu až na výjimky zcela ovládl a v poklidu odcházel do šaten za  vedení o tři branky. Po přestávce hosté ze Štěkně pořádně zabrali a podařilo se jim hrozivé tříbrankové manko snížit až na rozdíl kontaktního gólu. Namísto vyrovnání se ovšem Otavan dočkal branky ve vlastní síti, a to minutu před koncem zápasu, ve chvíli, kdy domácí hráli již v deseti. Bělčice si tak pojistily výhru 4:2 a Otavan Štěkeň opět vyšel bodově naprázdno.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Bělčice ovládly první půli

Bělčice se vrátily na domácí hřiště po předchozí porážce v Chelčicích. Otavan jim vstup do zápasu až příliš usnadnil. Přes poněkud rozpačitý úvod utkání se nakonec domácí rozstříleli a přes několikeré neproměněné šance odcházeli z hřiště po první půli s vedením 3:0. Již v 11. minutě mohl otevřít skóre domácí Martin Ráž, ale nechal vyniknout hostujícího gólmana Ivana Řezníka. Přesto šli do vedení jako první domácí hráči, když ve 30. minutě Ondřej Páca zužitkoval dlouhou přihrávku od Lukáše Krameše a nemýlil se: 1-0. Hosté kontrovali o dvě minuty později, bělčický gólman Martin Kočovský byl však na místě a své mužstvo podržel. Nedáš - dostaneš: téměř ihned z protiútoku zvyšoval po rychlé akci z 31. minuty na 2:0 znovu Ondřej Páca. Ve 42. minutě mohl Ondřej Páca završit čistý hattrick, ale z malého vápna přestřelil. Vše napravil minutu před koncem první půle, když poslal milimetrovou přihrávkou před branku, kterou převzal Karel Hanzlík, a ten zvýšil již na 3:0. To byla hodně hořká pilulka, kterou museli hosté spolknout. Nejprve promarněná šance, minutu nato gól od soupeře a pak ještě jeden do šatny.

Štěkni se málem podařil obrat, domácí kontrovali i v deseti

Hned po úvodním hvizdu druhého poločasu mohl ve 46. minutě Karel Hanzlík definitivně rozhodnout, ale svou velkou šanci tentokrát neproměnil. Pak však přišel na domácí kopačky jistý útlum, jakoby vidina jasné brankové převahy a četnost domácích šancí vzbudily u domácích hráčů dojem, že už se nemůže nic stát. Štěkeň se nedala a postupně přebírala v zápase iniciativu. Domácí nedbali ani prvního varování, které přišlo ve 49. minutě, když po chybné rozehrávce brankáře Kočovského stihl střelu soupeře ještě zablokovat domácí kapitán Karel Zeman. A tak přišel trest za domácí pasivitu. V 61. minutě se trefil hostující Václav Páník, snížil na 3:1 a odstartoval mohutný finiš Otavanu. Vstřelená branka hosty ještě více povzbudila a vrhli se do útoku. Domácí přitom málem využili jedné skulinky v obraně hostí, když v 68. minutě Karel Hanzlík pálil pouze do tyče a Ondřej Páca při dorážce zblízka trefil gólmana. Hosté snížili na rozdíl jediné branky hned z následující akce, když v 69. minutě Bělčice chybovaly při rozehrávce po vlastním autu. K míči se dostal Jiří Prokeš a rázem to bylo už jen 3:2. Otavan převzal otěže zápasu, snaže se za každou cenu vyrovnat. Hráči domácího Sokola se stáhli, a spíše se jen pasivně bránili. Navíc jim neprospělo ani zbytečné vyloučení jinak skvělého Ondřeje Páci v 83. minutě, který musel předčasně do sprch po druhé žluté kartě. Do konce zápasu zbývalo 7 minut, hosté byli na koni a domácí dohrávali v deseti. Štěkeň si ten pohár hořkosti musela ovšem vypít až do dna: nejenže se jí nepodařilo vyrovnat, ale navíc dvě minuty před koncem pojistil v 88. minutě vítězství domácích střídající Václav Mach a dovršil tak zmar Otavanu na konečných 4:2 pro Bělčice. Domácí si tak nastřádali tři body před náročným zápasem v Sousedovicích a hostům nezbude než opět naplno bodovat doma, tentokrát proti Strunkovicím, což bude s ohledem na loňský ročník docela pikantní zápas.

 

SLEDUJTE NÁS NA FACEBOOKU: FOTBALUNAS - JIHOČESKÝ KRAJ



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Bělčice
Josef Říský, vedoucí mužstva TJ Sokol Bělčice: Z naší strany to byl podobně jako v Chelčicích zápas dvou rozdílných poločasů s dramatickým závěrem. První poločas jsme po trochu rozpačitém začátku postupně zcela ovládli a i přes některé neproměněné šance jsme šli do šaten s vedením 3:0. Potom jako by nás tříbrankové vedení a šance, které jsme si vypracovali, ukolébalo a přenechali jsme postupně soupeři iniciativu. Soupeř vrhl ve snaze o vyrovnání všechno do útoku a my jsme se pouze pasivně bránili dlouhým nakopávaným míčům za naši obranu. Situaci ještě zkomplikovalo v 83. minutě zbytečné vyloučení Páci, ale další branku do naší sítě jsme již nepřipustili a v 88. minutě pojistil naše zasloužené vítězství Mach Václav čtvrtou brankou.




Sestavy


TJ Sokol Bělčice
M. Kočovský [-] - K. Zeman [-] , L. Krameš [-] , P. Burian [-] - A. Nusl [-] , L. Sejkora [-] , M. Ráž [-] , M. Hevera [-] (62. V. Mach [-] ) , A. Ježek [-] (75. P. Hevera [-] ) - K. Hanzlík [-] , O. Páca [-]

TJ Otavan Štěkeň
I. Řezník [-] - M. Čížek [-] , J. Prokeš [-] , M. Havránek [-] , V. Páník [-] - P. Vachta [-] , V. Čížek [-] (49. O. Michálek [-] ) , P. Pletka [-] , M. Kešner [-] - L. Peterka [-] , R. Kozlík [-] (59. V. Uhlík [-] )

ŽK: 27. K. Hanzlík , 41. O. Páca - 17. J. Prokeš , 27. L. Peterka , 27. V. Páník . ČK: 83. O. Páca .
Hráči zápasu: K. Hanzlík , O. Páca - V. Páník , J. Prokeš .
Místo: Bělčice. Počet diváků: 80. Rozhodčí: Lepič Jiří - Toucha, Bernas.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.