T. Fučík 19. (p.)
J. Paseka 30.
J. Novák 66.
3:1
(2:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

11.10.2015 16:00

8.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Bernartice vrátily Mirovicím porážku z poháru!


Branky


19. T. Fučík (p.) , 30. J. Paseka , 66. J. Novák - 90. V. Jelínek
0

V osmém kole krajské 1.A třídy hostili bernartičtí fotbalisté soupeře, se kterým se již letos na podzim jednou střeli na jeho půdě v poháru JčKFS. Mužstvo z Mirovic tehdy zvítězilo jednoznačně a tak měli domácí dobrou motivaci jim tuto porážku vrátit. Postavení v aktuální výsledkové tabulce je favorizovalo a oni tuto roli potvrdili. V poměrně vyrovnaném utkání měli kvalitnější koncovku a v oboustranně velmi dobrém utkání zaslouženě zvítězili. Především v první půli byli aktivnější a produktivnější. Ve druhé pak dobře organizovanou obrannou činností nedovolili hostům, kteří byli v této části více na míči, zdramatizovat utkání. Čestný úspěch totiž zaznamenali hosté až v poslední minutě.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí byli za svou aktivitu odměněni...

První velmi dobrou tvrdou střelu na domácí bránu vyslal v 10. minutě Vodňanský a domácí gólman Tomáš Fučík míč vyrazil do pole. O minutu později se na levé straně zbavil Patrik Brož obránce a jeho střelu z úhlu vyrazil padající mirovický brankář Slavík na rohový kop. V 15. minutě po kvalitním Kovářově centru na zadní tyč míč hlavou lehce zasáhl atakovaný Rakovan a ten skončil vedle. Aktivní Rakovan v 18. minutě po chybné zpětné přihrávce obránce získal míč, avšak byl sražen mirovickým gólmanem a následoval pokutový kop. Míč si postavil domácí specialista na tuto činnost brankář Tomáš Fučík a poslal míč na opačnou stranu, než reagoval jeho protějšek - 1:0. Domácí pak ještě zesílili tlak na hostující bránu a to se jim vyplatilo. Ve 30. minutě totiž zleva pronikl Rakovan a přihrávku na přední tyč s obtížemi těsně před brankářem proměnil Jaroslav Paseka a domácí se dostali do zaslouženého dvoubrankového vedení - 2:0. O tři minuty později skryl ve svých rukavicích další míč z trestného kopu, který zahrával Vodňanský. V 35. minutě měl šanci na další branku na pravé straně Kovář, jeho střelu brankář Slavík u tyče vykryl a míč odrazil na roh. Ještě jeden střelecký pokus Brože z větší vzdálenosti mirovický gólman ve 40. minutě zlikvidoval a mužstva se rozcházela do kabin za dvoubrankového vedení domácích.

Hosté zaznamenali čestný úspěch až v poslední minutě...

Druhou půli začali aktivněji hosté, avšak na dostřel branky se nedostávali. Vynikali sice dobrou technickou hrou jednotlivců, avšak pouze po pokutové území. Většinou jim chybělo zakončení svých akcí. Domácí velmi dobře fungující celá obrana podporována kvalitními defenzivními halvy je do bezprostřední blízkosti brány nepouštěla a o zakončení z větší vzdálenosti se ani nepokusili. Tento náročný způsob hry jim nevydržel dlouhou dobu a otěže zápasu opět převzali v pohodě hrající domácí, kteří začali hrát na brejky a mirovickou obranu a brankáře zaměstnávali mnohem nebezpečnějšími akcemi. V 51. minutě skončila střela Václava Homoly nad bránou. O dvě minuty později měl dobrou příležitost Rakovan a zakončoval opět vedle vzdálenější tyče. V 54. minutě poslal Václav Homola kolmicí Rakovana do ataku. Ten postupoval osamocen na bránu. Jeho pokus o obstřelení brankář Slavík vystihl a míč vyrazil. Po kombinační akci po ose V. Homola - Rakovan - Kloboučník posledně jmenovaný střílel nad bránu. Po podobné kombinační akci si domácí vytvořili v 66. minutě tříbrankový náskok. Akci začal Klouboučník, přes Trantinu se dostal k míči naběhnutý stoper domácích Jakub Novák a z přesně adresované přihrávky do volného prostoru před bránu bez problému rozvlnil síť za Slavíkovými zády potřetí - 3:0. O minutu později měl na hlavě snížení stavu Jelínek, který po rohovém kopu hlavičkoval jen do rukavic připraveného bernatického brankáře. Na druhé straně další zajímavá akce domácích zůstala neproměněna. Rakovam vyslal do brejku v 80. minutě Víta Fučíka, který zakončoval střelou, která bližší tyč minula. Hosté toužili alespoň po zkorigování výsledku. To se jim nakonec podařilo, když v posledních pěti minutách měli míč více ve svém držení. V jejich závěrečném náporu se úspěchu dočkali v 90. minutě. To se k míči dostal v pokutovém území Václav Jelínek, prostřelil vše, co mu stálo v cestě, a stanovil konečné skóre utkání na - 3:1. Po rozehrání míče z poloviny hřiště rozhodčí utkání ukončil.

Autor: Jan Šerhant



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Bernartice
Jan Šerhant: Bernartičtí odehráli kvalitní utkání, především všichni beci hráli bez chyb a soupeře k ničemu nepouštěli. Hosté také nezahráli vůbec špatný zápas a byli domácím zcela rovnocenným soupeřem. Byl to pro oko diváka kvalitní a zajímavý fotbal a i návštěva byla na studené podzimní odpoledne velmi dobrá. Domácí využili podruhé za sebou výhody domácího prostředí, udrželi si vynikající druhé místo v tabulce a příští týden je čeká nejtěžší zkouška na hřišti lídra v Protivíně, který v soutěži neztratil zatím ani jeden bod a suverénně v soutěži kraluje. Bude to pro diváky jistě velmi atraktivní střetnutí.




Sestavy


TJ Sokol Bernartice
T. Fučík [-] - J. Kovář [-] , P. Mrkáček [-] , M. Suchopár [-] , J. Novák [-] - K. Trantina [-] , J. Paseka [-] (63. D. Kukrál [-] ) , V. Homola [-] , P. Brož [-] (89. V. Herink [-] ) , P. Kloboučník [-] (70. V. Fučík [-] ) - A. Rakovan [-] (80. A. Staněk [-] )

SK Mirovice
F. Slavík [-] - A. Kazák [-] , V. Jelínek [-] , M. Huleš [-] , J. Hřídel [-] (40. T. Hlavín [-] ) - R. Peterka [-] , J. Merta [-] (77. M. Justich [-] ) , F. Boukal [-] , P. Kuba [-] , J. Vodňanský [-] - J. Císař [-] (48. Š. Sedlák [-] )

ŽK: 79. V. Fučík - 18. F. Slavík , 23. J. Vodňanský , 28. J. Císař , 49. R. Peterka , 60. T. Hlavín , 72. F. Boukal , 74. P. Kuba .
Hráči zápasu: T. Fučík , J. Novák , J. Paseka - V. Jelínek .
Místo: Bernartice. Počet diváků: 120. Rozhodčí: Ťupa Michal - Linhart Vladislav, Plaček Tomáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.