T. Dufek 10.
M. Snížek 66. (p.)
2:1
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

20.10.2019 15:30

9.kolo, Středočeský | Kolín | Okresní přebor , 2019-2020


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Kouřim derby zvládla


Branky


10. T. Dufek , 66. M. Snížek (p.) - 23. M. Potůček
21

Kdo očekával jednoznačný průběh zápasu, tak se šeredně spletl. Domácí byli sice více na míči, ale důraz hostů Kouřimi příliš nevoněl. Díky proměněné penaltě Martina Snížka ale zápas dotáhli ke třem bodům.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí se nedokázali vyrovnat s tvrdostí soupeře

Že se bude jednat o důrazný zápas naznačila hned první minuta, když Flieger tvrdě zastavil Královského. Úvodních deset minut bylo hodně o soubojích, Kouřim měla sice víc balón ve své moci, ale první zakrok si připsal domácí gólman Havránek, který musel reagovat na zakroucený míč z rohu přímo do brány.

 

Jenže po rohu přišel rychlý brejk Dufka s Keltnerem, který zastavil Štefančík jen za cenu faulu na třiceti metrech od brány. Trestňák dobropolská obrana dokázala odvrátit, ale padající míč z voleje trefil přesně k tyči Tomáš Dufek - 1:0. Neveselý po míči jen smutně podíval.

 

Další průběh se opět odehrával ve středu hřiště a byl to boj o každý metr. Kouřimští se snažili kombinovat, ale hosté vše doháněli tvrdostí a důrazem a nedávali domácím prostor. Po Snížkově pokažené přihrávce poslali hosté rychle míč doprava, přišla přihrávka za obranu, u které byl dříve Marcel Potůček než Havránek a uklízel do prázdné - 1:1.

 

O pět minut později mohli jít hosté dokonce do vedení. Havránek se špatně domluvil s obráncem, který mu míč dával hlavou za sebe, před zívající bránou se zjevil osamocený Potůček, ale míč z osmi metrů napálil jen do břevna s odrazem na brankovou čáru a ven. Hosté byli samozřejmě přesvědčeni o gólu, ale rozhodčí nechal pokračovat ve hře.

 

Gól dali v závěru poločasu i domácí, ale také nebyl uznán. Štefančík váhal s odkopem, nakonec při něm trefil dobíhajícího domácího útočníka, od nějž se míč obloukem snesl do sítě za záda překvapeného Neveselého. Rozhodčí Dvořák ale pískal nedovolený zákrok atakujícího hráče.

Rozhodla Snížkova penalta

Do druhé půle vstoupili domácí s aktivnějším presinkem a nedávali prostor hostům k rozehrání akcí. Hrálo se většinou na polovině Dobráče. Hned po pěti minutách získali domácí výhodu rohového kopu, který nacvičeným signálem zakončoval nepřesně Dufek. Míč ještě tečoval Klégr, ale netrefil bránu.

 

Domácí se víc a víc tlačí za třemi body. Snížkovo zakončení jde mimo, Procházka hlavičkuje také vedle, Dufek střílí zpoza vápna nad Neveselého bránu. Hosté se před Havránka dostávali sporadicky. V jednom případě Potůček kličkoval mezi domácími obránci, ale ti ho o balón připravili, následoval rychlý protiútok, při kterém fauloval pronikajícího Keltnera Varyš a s penaltou naložil perfektně Martin Snížek - 2:1.

 

Domácím se nedařilo výsledek pojistit. Když už se jim po průniku Snížka podařilo dostat míč do sítě, nebyl gól uznán pro ofsajd. Domácí měli spoustu standardek a z jedné zakroutil Snížek míč jen do břevna. V závěru měli ojedinělou příležitost hosté, ale Flieger hlavičkoval po trestňáku mimo.

 

Derby skončilo těsným vítězstvím Kouřimi a myslím, že naplnilo parametry derby. Vyhecované, důrazné, tři góly uznané, tři neuznané a více než stovka bavících se diváků.



Ohlasy k zápasu


TJ Kouřim
Vladimír Malinovský, trenér: Naše vítězství se rodilo hodně těžko. Soupeř hrál velice tvrdě a agresivně, dlouho nám trvalo, než jsme se s tím vyrovnali. Byli jsme fotbalovější, ale naráželi jsme na důraz hostujícího mužstva. Ve druhém poločase jsme byli výrazně lepší a zaslouženě jsme rozhodli z jasné penalty. Tentokrát moc pohledných fotbalových akcí k vidění nebylo, ale tři body zůstaly doma a za to jsme rádi. Hráči zaslouží pochvalu za týmovost a obětavost.

Sokol Dobré Pole
Ondřej Štefančík, hráč: Stejně jako minulý týden jsme i tentokrát hráli vyrovnaný zápas, který rozhodl nám neuznaný gól a odpískaná penalta na druhé straně, nestranný divák si musel udělat obrázek sám. Nad čím bych se pozastavil je chování domácího "trenéra". Chápu, že k takovým zápasům emoce patří, ale aby na svoje hráče po odpískaném faulu řval, ať nám příště aspoň zlomí nohu, to mi hlava nebere.



Sestavy


TJ Kouřim
L. Havránek [-] - D. Procházka [-] , J. Holub [-] - R. Světnička [-] (90. J. Jirsa [-] ) , P. Královský [-] - J. Keltner [-] (90. T. Svoboda [-] ) , T. Dufek [-] (88. J. Bělohlávek [-] ) - M. Snížek [-] , M. Klégr [-] , M. Hovorka [-] , T. Novák [-]

Sokol Dobré Pole
M. Neveselý [-] - O. Štefančík [-] , J. Flieger [-] , T. Jícha [-] , F. Krejčí [-] - K. Páral [-] (57. J. Ojukwu [-] ) , M. Kováč [-] - M. Potůček [-] , J. Kiewak [-] - P. Varyš [-] , D. Špička [-]

Hráči zápasu: P. Královský - K. Páral .
Počet diváků: 110. Rozhodčí: DVOŘÁK Jiří - KOČÍ Jan (N), VARYŠ Petr (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
21. 10. 2019 18:58
Ondro ty jsi byl na jiném fotbale ne?
21. 10. 2019 18:13
Štefančíku ty seš fakt dement
Automatický komentář z expert tipu     19. 10. 2019 08:26

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     17. 10. 2019 08:22

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     16. 10. 2019 18:54

Tip experta: výhra domácích

Komentář redakce: Při současné kvalitě týmů by měly body zůstat doma, ale derby je derby. A jak se bude Pavlovi Královskému hrát proti týmu, kde nedávno ještě hrál?

Automatický komentář z expert tipu     16. 10. 2019 15:43
Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Fotograf - TJ Nučice | Středočeský | Kolín

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     16. 10. 2019 15:23

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     16. 10. 2019 12:38

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     15. 10. 2019 19:54

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     15. 10. 2019 18:27

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     15. 10. 2019 09:36

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     15. 10. 2019 07:14
Hráč, Zpravodaj, Fotograf - AFK Pečky | Středočeský | Kolín

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     15. 10. 2019 07:11

Tip: výhra domácích