2:1
(1:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

31.08.2019 16:30

5.kolo, Moravskoslezský | Krajský přebor , 2019-2020


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Český Těšín poprvé vyhrál, a to nad Břidličnou


Branky


12

Český Těšín doma přivítal Břidličnou.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí šli brzy do vedení

Sobotní utkání pátého kola krajského přeboru nám nabídlo souboj mezi Českým Těšínem, který v minulém kole prohrál v Kobeřicích a mezi Břidličnou, která vyhrála v Čeladné. Nyní již k utkání.

Od začátku bylo na hřišti vidět s jakou taktikou do něj vstoupili oba celky. Ten domácí nejevil moc zájem o hru, a především hrál ze zabezpečené obrany. Hosté hráli kombinačně a většinu času dobývali obranu Českého Těšína. Bohužel pro hosty ale přišel zákonitý trest, když nedokázali vstřelit branku. V 9. minutě šli domácí do brejku. Utekli hostujícím obráncům a z levé strany přišel centr do vápna na úplně volného Vlachoviče, který jej hlavou umístil do branky – 1:0. Pro hosty to byl samozřejmě krutý gól, ale každý se počítá. Celý poločas se ale odehrával na půlce domácího týmu. Hosté svého soupeře tlačili, jak jen mohli. Bohužel asi do tohoto zápasu nevkročili pravou nohou a smůla se jim lepila na paty. Několik zajímavých centrů minuli jen o pár centimetrů. Do přestávky nedokázali z tlaku nic vytěžit a do kabin šli s jednogólovým mankem.

Domácí navýšili vedení, hosté jen snížili

Aby toho nebylo pro hosty málo, tak hodně brzo inkasovali, a to již v 50. minutě. Domácí vyslali dlouhý míč za obranu, za kterým se vydal brankář Žifčák a místo toho, aby míč poslal do autu, tak se snažil rozehrát. Bohužel trefil jen před sebou stojícího hráče, se kterým se následně srazil. Rozhodčí nechal hru pokračovat a Cieslar se dostal k volnému míči o chloupek dřív, než obránce a poslal ho do prázdné brány – 2:0. Hra vypadal pořád stejně a bylo jen o dobývání zaparkovaného autobusu v obraně domácího týmu. Nakonec se ale hosté dočkali alespoň jedné branky. V 62. minutě poslal míč do vápna Cudrák a těsně před Čaneckým míč lízl jeden z domácích obránců a skončil za čárou – 2:1. Gól byl připsán centrujícímu Cudrákovi. Stále to ale bylo v podobném duchu. Přesto mohli ještě hosté vyrovnat. Ve stoprocentní šanci se ocitl Čanecký, který se vytočil na malém vápně, ale svou střelu poslal jen do gólmana Pechy. Hosté ještě zkoušeli střílet ze střední vzdálenosti, bohužel ani jedna střela moc domácí neohrozila. Zápas dospěl do svého konce a Český Těšín si připsal svou první výhru a celkově i první body v této sezóně. Břidličná naopak již podruhé z dosavadních třech utkání prohrála na hřišti soupeře.

 

Český Těšín čeká v příštím kole výjezd do Šenova. Břidličnou čeká doma Hlubina.



Ohlasy k zápasu



TJ Břidličná
Petr Souček, trenér: “My jsme do toho utkání vstoupili si myslím dobře. Byli jsme silní na míči. Těžko jsme se ale dostávali do šancí, soupeř bránil v devíti lidech kolem šestnáctky a pro nás bylo složité se tam dostat. Hned při první příležitosti, kdy nám utekli, tak jsme inkasovali a tím se nám to ještě více ztížilo. Celý poločas se hrálo de facto na jednu bránu. Soupeř bojoval, dřel. My jsme se snažili kombinovat a dostat se tam, ale pokaždé nám při nějakých centrech a dorážkách chyběl krok. Bylo to takové smolné a trochu nám i chyběla kondice. Byli jsme takoví těžkopádní, oproti středě to bylo jako nebe a dudy. Druhý poločas byl v podobném duchu a zase jsme dostali úplně zbytečný gól, kdy to mohl náš gólman lépe vyřešit. Ale po gólu to bylo pořád to stejné. Šance jsme si vytvořili, ale strašně těžko jsme se tam dostávali. Pak si dali vlastní gól po centru Cudráka na Čaneckého. Pak měl ještě tutovku Čanecký, ale trefil jen gólmana. Domácí hráli chytře, nehnali se do žádné kombinace a hráli na brejky. Byla to jen otázka, jestli vyrovnáme nebo prostě dáme gól. I kdybychom hráli den, tak ten gól asi nedáme. Bylo to pro nás složité. S tímto typem soupeře jsme se potkali vůbec poprvé a bylo to opravdu těžké, ale to nás neomlouvá.“



Sestavy


FK Český Těšín
V. Pecha [-] - D. Bolek [-] , J. Zogata [-] , S. Zogata [-] , P. Šiška [-] , P. Matuszek [-] , M. Vlachovič [-] , V. Cieslar [-] , M. Sostřonek [-] , M. Lanc [-] , M. Folwarczny [-] (90. M. Krucina [-] )

TJ Břidličná
L. Zifčák [-] - D. Jiřičný [-] , T. Furčak [-] , M. Daříček [-] - A. Ondra [-] (81. P. Simichanidis [-] ) , O. Ficek [-] , M. Cudrák [-] - J. Holčák [-] (46. M. Čanecký [-] ) , J. Houdek [-] , T. Adamovský [-] - L. Mohyla [-] (46. D. Hoffmann [-] )

ŽK: 56. S. Zogata , 71. J. Zogata , 88. V. Pecha .
Počet diváků: 120. Rozhodčí: POTIOREK Aleš - TOMŠÍK Zbyněk, TAKÁČ Tibor.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Funkcionář, Administrátor klubu, Asistent trenéra, Vedení klubu, Zpravodaj, Předseda klubu - FK Kofola Krnov | Moravskoslezský | Bruntál

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Jan Chryczyk

Expert: Dominik Hurina
Tip experta: výhra hostů

Břidličná je pro mě dalším z kandidátů na postup, má velmi silné mužstvo a pod vedením zkušeného trenér Součka si z Těšína odveze všechny tři body.