V. Voves 20.
J. Kubina 38.
P. Trhlík 57. (vl.)
3:1
(2:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

21.04.2019 16:00

22.kolo, Plzeňský | 1.A třída , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

V derby zůstaly všechny body na hřišti Staňkova


Branky


20. V. Voves , 38. J. Kubina , 57. P. Trhlík (vl.) - 78. M. Černohorský (p.)
14

Velké derby jsme mohli vidět ve Staňkově. Před výbornou diváckou kulisou (420 platících diváků) se odehrál napínavý souboj Staňkova s Holýšovem. Holýšov diktoval tempo hry, ale nedokázal si poradit s rychlými protiútoky Staňkov. Staňkov se dostal tak na druhé místo v tabulce.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V držení byli více hosté, ale domácí byli více úspěšnější v koncovce.

Lepší vstup do utkání měli hosté. kteří byli více aktivní a měli i více ze hry. Do vvyložených šancí se dostávat nedokázali. Celkem pasivní vstup domácích začal opadat pro 15-ti minutách hry. Zvýšené usíli korunoval ve 20. min Voves, který se dokázal prosadit z rychlého protiútoku, kdy utekl obraně a obešel i brankáře 1:0. Holýšov stále držel míč na svých kopačkách, ale většina akcí skončila před pokutovým územím nebo v rukavicích Jánského. Akce Staňkova byly rozhodně nebezpečnější. Po pěkné kombinaci se dostal do úniku Tlustý a dokázal skórovat. Pro těsný ofsajd nebyl gól uznán. Ve 38 min. se dostal ke střele Kubina, který zvýšil vedení svého týmu pěknou přízemní střelou 2:0.

Staňkov nedovolil soupeři zápas zdramatizovat

V podobném rytmu probíhal i druhý poločas. Holýšov si více užíval míče a Staňkov hrozil z rychlých brejků. Individuálně se dokázal prosadit přes soupeřovu obranu kanonýr Tlustý, ale v jednom souboji byl sražen k zemi a následně vystřídán pro zranění. Místo něj nastoupil Pergl. Do utkání vstoupil velmi dobře. V 57. min. po individuálním průniku do vápna a tvrdém centru mezi brankáře a obranu Holýšova si dal vlastní gól Trhlík 3:0. Zvýšený tlak Holýšova byl znatelný, ale šance ke snížení stále nepřicházela. Čtvrtou branku domácí nepřidali, i když byli velmi blízko. Šimůnek nacentroval na nabíhajícího Vrbu, který střelou překonal branáře, ale míč se odrazil od břevna na čáru a ven. Snaha Holýšova byla odměněna v 78. min. penaltou. Pokutový kop proměnil Černohorský 3:1.



Ohlasy k zápasu


FK Staňkov
Milan Kucharič (Trenér): Musím uznat velkou útočnou sílu soupeře směrem dopředu, o které jsme ale věděli. Holýšov měl velmi silnou záložní řadu s kreativním středem a mladými agilními hráči na krajích zálohy. V útoku pak navíc kanonýra Šperla. Tuto velkou sílu jsme chtěli eliminovat, ale na začátku se nám to příliš nedařilo. Byli jsme až příliš pasivní. Nechávali jsme soupeři příliš velký prostor ve středu pole a z toho pramenila i řada standardních situací v úvodu utkání před naší brankou. Naštěstí jsme se po první slabší čtvrthodině osmělili a začali také hrozit, především z protiútoků. Ještě v prvním poločase jsme třikrát udeřili (jednou bohužel z těsného ofsajdu). Vítězství nad velkým rivalem si moc považujeme. Musím ocenit i velkou kvalitu našeho soupeře, měl v poli herně navrch. Přesto si myslím, že naše akce byly nebezpečnější a vítězství jsme si zasloužili.




Sestavy


FK Staňkov
L. Jánský [-] - P. Gust [-] , D. Drudík [-] , V. Mifek [-] (63. O. Hrdina [-] ) , J. Šimůnek [-] , V. Voves [-] (86. P. Bilik [-] ) , J. Kubina [-] (74. T. Výrut [-] ) , J. Vrba [-] (90. M. Traxmandl [-] ) , F. Dolejš [-] , V. Záhoř [-] , T. Tlustý [-] (52. T. Pergl [-] )

FK Holýšov
L. Janča [-] - P. Trhlík [-] , R. Šimka [-] , D. Zavadil [-] , V. Šperl [-] , J. Valachovič [-] , M. Manowetz [-] , M. Černohorský [-] , J. Vítek [-] (81. J. Vnouček [-] ) , R. Baxa [-] (15. R. Baxa [-] ) , R. Kraus [-]

ŽK: 45. J. Vrba , 49. J. Šimůnek , 56. J. Kubina , 65. T. Pergl - 49. R. Šimka , 56. J. Valachovič .
Počet diváků: 400. Rozhodčí: ŠIMEK František - HAMOUZ Jakub, KLIK Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Zpravodaj, Fotograf - TJ Sušice | Plzeňský | Klatovy

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích